Zseniális: Miért kell ecetet adnod hozzá, amikor a ruháidat mosod

Nehéz annál kellemesebb dolgot találni, mint bemászni az ágyba, miután kimostad az ágyneműt. Eltekintve attól a ténytől, hogy csodálatos illatúak, sokkal puhábbak és azonnal ellazítanak.

A textilöblítő adása a mosáshoz elengedhetetlen, ha ágyneműt mosol. De amikor anyám elmondta nekem a nagymamám trükkjét az ecettel, úgy gondoltam, megér egy próbát, és mostmár soha nem mosom vagy szárítom nélküle a ruhákat.

Az öblítők vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amelyek rontják a ruházat rugalmasságát, és az illat az egyik toxin, írja az Expressen.

Ahhoz, hogy az illat megmaradjon ftalátok – egy hormonkárosító anyag, amely káros a gyerekekre, és allergiát is okozhat – is vannak benne a cikk szerint.

Ezenkívül a nehezen lebomló vegyi anyagokat ezután a vízellátásunkba engedjük.

Semlegesíti a rossz szagokat
A fehérborecet ugyanolyan hatást biztosít és teljesen ártalmatlan. Ez nem csak ártalmatlan, de nagyon jó a mosógép számára, mivel a gépet tisztán és jól működőn tartja. Az alábbi anyagot rá is permetezheted a ruháidra, mielőtt megszárítanád őket.

Az ecet semlegesíti a baktériumok által okozott rossz szagokat – és a hozzáadott bónusz, hogy olcsó.

Hogy extra frissé tedd a mosott ruháidat, adhatsz a mosáshoz illóolajokat, mint a levendula, és élvezd a mennyei és nyugtató illatot.

Öblítő receptje:
1. Használj tölcsért, hogy ecetet önts közvetlenül egy szórófejes flakonba.
2. Minden csésze ecethez adj 10-15 csepp illóolajat.
3. A szórófejes flakont lezárjuk, és rázzuk, hogy összekeveredjen.
4. Minden egyes használat előtt jól rázzuk össze, hogy az illóolaj elkeveredjen.

Nyugodtan mondd el másoknak ezt a csodálatos tippet, meg fogják köszönni.

betöltés...