A kutya depressziós, miután a menhelyen hagyták a játékaival együtt – de nézd csak, mit csinál a nő

Rengeteg ember van a világon, akik álmodnak egy kutyáról. Ez különösen igaz a karácsonyi szezonban.

Természetesen nem nehéz megérteni, hogy miért. A kutyák az ember legjobb barátja becenevet kapták, és igazi csodálatos társak lehetnek, ha jó otthont kapnak.

Sajnos, van egy dolog, amit néhány ember egyszerűen nem tud megérteni: a kutyák családtagok, és nem szabad egyszerűen eldobni őket az otthoni körülmények megváltozása miatt.

Egy Wall-E nevű kutya tud egy-két dolgot erről …

Wall-E-t 2015-ben a Maricopa Megyei Állatmenhelyről fogadták be. Új otthonba költözött, ahol a szeretet és gondoskodás árasztotta el. Röviden, megkapta azt az életet, amit minden kutya megérdemel.

Sajnos az álom hamarosan rémálommá válik. Szeptemberben egy nap Wall-E figyelte, ahogy minden játékát és ágyneműjét két műanyag zacskóba csomagolták.

A 6 éves kutya nem értette, hogy miért vitték el minden holmiját egy ismeretlen helyre, az Arizona-i állatmenhelyre. Nem értette, miért állt ott a gazdája, és mondott neki búcsút könnyekkel a szemében.

Egyedül és ijedten
Az egyetlen dolog, amit Wall-E biztosan tudott, az volt, hogy egyedül volt. Megijedt és elkeseredett.

Wall-E családja már nem tudott gondoskodni róla, úgy ahogy korábban, így beadták a menhelyre.

„A családja azért adta be, mert nem volt elég idejük rá” – nyilatkozta Jordan Bader, aki az MCACC örökbefogadható kutyáinak Facebook oldalát vezeti, a The Dodo-nak.

“Nagyon félt. Csak ugatott és ugatott a kennelében.“

A menhely, ahol Wall-E kikötött, hideg és furcsa volt neki. Ráadásul a játékai nélkül maradt, mert nem volt hely számukra.

Depressziós
Wall-E nem tudta, miért hagyta el a családja. Zavart volt és magányos, hamar depresszióba esett.

A kutya egyedül ült a ketrecében, és nem volt hajlandó reagálni azoknak az embereknek, akik megpróbálták felvidítani. Amikor olyan emberek jöttek, akik örökbe akartak fogadni, elmentek Wall-E mellett, anélkül, hogy akár egy pillantást vetettek volna rá.

A szegény kölyök két hónapig volt ott, anélkül, hogy új családot kapott volna. A menhely személyzete tudta, hogy ő valójában milyen, és szívesen látták volna, ha egy szerető, gondoskodó családnak adhatnák.

Egy nap kieszeltek egy ötletet. Amikor Wall-E-t először a menhelyen hagyták, az összes játékával és holmijával, egy képet készítettek róla. Tudták, hogy a kép elég ahhoz, hogy nagy figyelmet kapjon, és úgy döntöttek, hogy megpróbálják és felhasználják ahhoz, hogy elmeséljék a történetét a Facebook-on.

Az eredmények jobbak voltak, mint amit remélhettek volna.

”Tudtuk, hogy ez a kép szívszorító lesz, és nagy figyelmet fog kapni, de fogalmunk sem volt, hogy ekkorát fog ’robbanni’. Olyan sok ember érdeklődött iránta” – mondta Jordan Bader a The Dodo-nak.

Az egyik ember, aki látta a képet és nem tudta figyelmen kívül hagyni, Lynn Lee volt. Közvetlenül az állatmenhelyre ment, hogy találkozzon Wall-E-vel, és ők ketten hamar összebarátkoztak.

Végül Wall-E örök otthont kapott, ahol megöregedhet.

Amint látod, úgy tűnik, tetszik neki!

Épen és egészségesen
Úgy gondoljuk, hogy olyan csodálatos, hogy Wall-E kapott egy második esélyt az életben. Reméljük, hogy megkapja azt a lelki nyugalmat, amit minden kutya megérdemel.

Nézd csak meg, milyen boldog!

Az állatok egyszerűen nem kezelhetők olyan tárgyakként, amiket eldobhatsz, ha rájuk untál. A kutyák családtagok, és meg kell kapniuk a vele járó tiszteletet.

Kérjük, oszd meg ezt a cikket, hogy emlékeztesd az embereket a legfontosabb tényekre a kisállat tartással kapcsolatban. Nem számít, hányszor mondjuk el, néhány ember még mindig figyelmen kívül hagyja!

betöltés...