Több mint 120 újszülött intenzív ápoló nyert a lottón – címlapra kerültek, miután szívmelengető módon osztották szét a nyereményüket

Ki ne álmodott volna arról, hogy nyer a lottón? Mit tennél akkor, ha mondjuk 1,6 milliárd dollárt nyernél?

Sokan közülünk nagyot álmodnak – hány repülőgépet vehetek belőle? Házak a világ minden táján? De úgy tűnik, hogy mások valami olyasmire gondolnak, hogy “hány emberen tudnának segíteni?”

Ez volt az, amire ezek a nővérek gondoltak, miután a közelmúltban megnyerték egy hatalmas jackpot egy részét.

A Missouri-i Mercy Gyermekkórház 126 újszülött intenzív ápolónője türelmetlenül várta a nagy napot.

Amint az eredményeket bejelentették, az ápolók izgatottan fedezték fel, hogy valójában nyertesekké váltak – nem az 1,6 milliárd dolláros jackpotot nyerték meg, de egy szép 10,000 dolláros összeget.

“Soha nem gondoltuk, hogy bármit is nyerünk, és akkor most egy szám hiányzott, hogy 1,6 milliárd dollárt nyerjünk” – mondta Stephanie Brinkman újszülött intenzív nővér a KMOV News-nak.

Ebben a pillanatban az ápolók szembesültek azzal a döntéssel, hogy mit tegyenek a pénzzel. Ha egyenlő arányban osztják el maguk között, akkor minden nővérnek kb. 50 dollár jut, az adók és díjak levonása után.

Felismerve, hogy egy 10 000 dolláros összeg nagyobb értéket képvisel, az ápolónőknek más ötletük támadt …

Mi lenne, ha egy olyan kollégának adnák, akiket a leginkább rászoruló családnak tekintenek?

És mindenki egyetértett, hogy ezt tegyék.

Casey Orellana
Az ötletelés után az ápolók tudták, mit kell tenniük. Az adók és a díjak levonása után birtokukban maradó 7.000 dollárt a két legsebezhetőbb tagjuk között osztották szét.

Az első a neonatológus Casey Orellana volt.

Casey férjénél, Phil-nél korábban az év során rákot diagnosztizálták, és sajnos a prognózis nem volt pozitív. Phil hónapokig nem tudott dolgozni, és különféle kezeléseket kapott a sebek ellátásához. Közben a család felfedezte, hogy a rák a tüdejében is áttéteket képzett.

Az ápolónők nagylelkű hozzájárulásának köszönhetően az Orellana család most egyszerűen pihenhet: a pénz segítséget nyújt az egyre növekvő orvosi számlák fedezésére.

Gretchen Post
Gretchen Post megtapasztalta, amit egyetlen szülőnek sem kellene – a gyermeke halálát. Mindössze 17 éves korában fia, Jack sajnos véget vetett saját életének.

“A fiam október 23-án öngyilkosságot követett el és meghalt – mondta Gretchen. Jack mindig mosolygott. Nem gondolta senki, hogy ez megtörténhet.”

Gretchen a jóindulatúan neki adományozott pénzt arra használja, hogy kifizesse a fia temetését, amiért nem is lehetne hálásabb.

Nézd meg az alábbi hírt, hogy többet megtudj ezeknek a nővéreknek a csodálatosan jóindulatú tettéről.

Nem tudnék okosabb vagy kedvezőbb döntést! Az ápolónők már annyit adnak a munkájukon keresztül, nap nap után, mégis ebben az esetben is úgy döntöttek, hogy inkább másoknak segítenek, mintsem zsebre teszik a pénzt. Oszd meg, ha egyetértesz azzal, hogy ezek a nővérek megérdemlik a világ összes dicséretét a tettükért.

betöltés...