A 12 éves öngyilkosságot követ el a garázsban: Amikor a szülők megtalálják a jegyzetet, a szívük megszakad

A gyermekkor mindig örömmel, nevetéssel, biztonsággal és új élményekkel töltött idő kellene legyen az életedben.

Sajnos, a 12 éves Andrew Leach számára ez nem így volt. Az ő gyermekkora színtiszta pokol volt.

Március 6-án a fiatal fiú úgy döntött, hogy a lehető legtragikusabb módon vet véget személyes rémálmának. Eldobta a saját életét.

A bátyja talált rá, a garázsukban.

Andy zaklatások sorának volt kitéve, ami még rosszabb lett, miután azt mondta az osztálytársainak, hogy valószínűleg biszexuális.

Az apja, Matt, azt mondta a WREG TV állomásnak, hogy ő hisz abban a tényben, hogy Andy annyira nyitott volt, hogy a többi gyerek ezért még inkáb pikkelt rá. Anyja elmondása szerint a Southaven Középiskola egyes gyerekei “kövérnek, csúnyának és haszontalannak” nevezték Andyt.

Egészen odáig fajult a dolog, hogy Andy halálos fenyegetést kapott az iskolai WC-ben más gyerekektől.

A család többször tett panaszt az iskolában, de egyik tanár sem tudta megakadályozni a zaklatást. Végül Andynek, aki akkor hatodik osztályos volt, elege lett.

Március 6-án, kedden a 12 éves fiút holtan találták a garázsban, miután felakasztotta magát. A 16 éves testvére talált rá, aki szintén a zaklatás nyilvánvaló áldozata volt.

Andy édesanyja, Cheryl Hudson azt mondja, a fiú búcsúlevelet hagyott családjának, amelyben felfedte tervét, hogy véget vessen az életének.

A halála óta számos szívszorító történetet osztott meg a fiáról a Facebook-on. Azt írja többek között, hogy Andy szeretett főzni.

– ‘Eszembe jutott egy másik történet. Andy szeretett volna megtanulni főzni. Nem volt mindig jó benne, de szerette csinálni. Egy nap jöttem haza a munkából (ez többször történt), és az éjjeliszekrényemen volt valami, amit ő csinált. Szinte nyers szeletelt burgonya volt. 😀 De mindig arra gondolt, hogy mit tud tenni értem, hogyan tud segíteni nekem, szeretett különleges dolgokat csinálni nekem’ – írja Cheryl.

Egy másik bejegyzésben az édesanyja ezt a történetet osztotta meg:

– ‘Arra is emlékszem, hogy minden alkalommal, amikor fürdettem, kivettem a kádból, és felállítom a WC tetejére, hogy megtöröljem. Egyik este azt mondta: “Anyu, nem akarok többet enni.” Azt mondtam, “Mi? Miért babám?”És azt mondta: “ha eszem, nagyobb leszek. És akkor már nem fogsz többé elbírni. ”
Istenem, annyira hiányzik a babám.’

A zaklatás elleni küzdelem

Andy szülei nyilatkoztak a médiának a fiuk halálát követően. Arra akarják használni a tragédiát, hogy másokat oktassanak a zaklatással kapcsolatos veszélyek miatt.

“Én egy keresztes hadjáratban vagyok, és nem akarok megállni” – mondta Cheryl a LocalMemphis.com-nak.

Cheryl reméli, hogy Andy halála nem lesz hiábavaló, és több ember csatlakozik a zaklatás elleni küzdelemhez.

– ‘Kérlek, oszd meg!! Szükségünk van rá, hogy az emberek részt vegyenek ebben. Ha olyan gyermek vagy, akit zaklatnak, akkor itt kell lenned. Ha tudsz olyan gyerekről, akit zaklatnak, itt kell lenned. Ha gyermeket nevelsz, és most kezdi az iskolát, itt kell lenned. Engedjük meg, hogy Andy hangja változást hozzon! Oszd meg ezt az eseményt, és jelölj meg mindenkit, akit ismersz!’ – írja Cheryl a Facebook oldalán.

Sajnos Andy története nem egyedülálló eset.

Túl sok gyerek vet véget a saját életének minden évben, a zaklatás közvetlen következményeként.

Andy ügyével kapcsolatos nyilatkozatában a DeSoto Megyei Iskola azt mondta: “Minden zaklatással kapcsolatos jelentést kiemelt fontossággal kezelnek. A hallgatókat és a szülőket arra ösztönzik, hogy lépjenek kapcsolatba az iskolavezetőkkel bármikor, ha zaklatással kapcsolatos aggodalmuk van, és egy linket is használhatnak a DeSoto Megyei Iskola weboldalán, ha névtelenül szeretnék bejelenteni a zaklatással kapcsolatos incidenseket. Minden panaszt alaposan kivizsgálnak, és az iskolai tanácsadókat felkészítik arra, hogy segítsenek a diákoknak és avatkozzanak be, amikor tudomásukra jut egy ilyen helyzet. Együtt érzünk ennek a fiatal diáknak a barátaival és családjával.”

A zaklatás olyan szörnyű dolog. Minden alkalommal összetöri a szívemet, amikor egy ilyen esetről olvasok, ahol a szóban forgó gyermeket a tűrőképessége határára kényszerítik.

Szolgáljon Andy története emlékeztetőként és figyelmeztető jelként. Mindannyiunknak mindent meg kell tennie, hogy megakadályozzuk a zaklatást, bárhol és bármilyen formában.

Ez megtörténhet a munkahelyen, otthon, az iskolában és az interneten. Együtt kell kiállnunk ezért. Kérjük, oszd meg ezt a történetet, hogy segítsünk Andy édesanyjának terjeszteni az üzenetet.

betöltés...