A kutatók megállapították, hogy a hányingertől szenvedő terhes nőknek nagyobb valószínűséggel lesz okos gyermekük

A terhesség csodálatos, de nagy kihívást jelentő időszak is lehet, és a reggeli rosszullét az egyik legkellemetlenebb aspektusa.

Tudjuk, hogy ez milyen bosszantó lehet, de van néhány jó hírünk számodra: egy tanulmány kimutatta, hogy a hormonok, amelyek a reggeli rosszullétet okozzák, ugyanazok, amelyek a gyermekek nagyobb agyi fejlődéséhez kapcsolódnak. Mit jelent ez? További információért olvass tovább.

Kellemetlenség céllal

A The Journal of Pediatrics-ben (Gyermekgyógyászati folyóirat) megjelent kutatások felfedték, hogy a terhesség alatt előforduló hányinger kiváló jele a magas IQ-nak a gyermekeknél. Ezenkívül minél magasabb a hányinger intenzitása, annál nagyobb lesz a gyermekek előrejelzett intelligenciája. A vizsgálatban 121 nő vett részt, akik 1998 és 2003 között estek teherbe, és a gyermekek IQ-szintjét 3 és 7 éves koruk között elemezték.

Hosszú távú eredmények

Más tanulmányok, mint például a JAMA Belgyógyászati folyóiratban közzétett tanulmányok kimutatták, hogy a terhesség alatt a reggeli rosszullét jó jel, mivel ez a vetélés alacsonyabb arányához kapcsolódik. Más szóval, a reggeli rosszullétnek védelmi funkciója van, mert azt jelenti, hogy a hormonszintek elég magasak ahhoz, hogy fenntartsák a terhességet. De ez az első alkalom, hogy kiderült, hogy a hányinger azt jelzi, hogy a gyerekek nagyon okosak lesznek, amikor megszületnek.

Idegi fejlődés maximális teljesítmény mellett

A reggeli rosszullét egyáltalán nem kellemes, de tudva, hogy értelme és értéke van, másképp nézünk rá. Azoknak az anyáknak a gyermekei, akiknek reggeli rosszulléte volt, az IQ-teszteken magasabb eredményeket értek el, mint azok a gyermekek, akiknek édesanyja nem szenvedett hányingertől terhessége alatt. A lényeg az, hogy a humán chorio-gonadotropin (hCG) növekedése, a valószínű magyarázat, hogy miért volt az a bosszantó reggeli rosszulléted, ideális környezetet teremt a méhlepénynek és jobb idegi fejlődést a gyermekeknél.

Minden elmúlik.

Ez a tanulmány bátorítást ad a nőknek, akik reggeli rosszulléttől szenvednek az első hét és valahol a 14-16. hét között, amikor elkezdik érezni a következő terhességi tüneteket, mint az álmosság, fáradtság és dagadás. De tudva, hogy a hányingernek van egy ilyen pozitív oldala, még több erőt ad azoknak a nőknek, akik szenvednek tőle.

Mit gondolsz erről a felfedezésről? Tapasztalsz vagy tapasztaltál hányingert a terhesség alatt? Oszd meg tapasztalataidat a hozzászólások részben.

betöltés...