15+ hely, amelyet csak a legbátrabb utazók mernek meglátogatni

Itt az ideje, hogy bevalljuk, hogy nem mindannyian vagyunk bátor turisták. Valójában néhány ember szédül, ha lenéz az ötödik emeletről, vagy fél már attól is, ha csak az egerekre gondol. De van egy vélemény, hogy a legjobb eredmények és a legélvezetesebb idők akkor vannak, amikor szembenézel a félelmeiddel. Ha nem hiszel nekünk, itt van egy cikk olyan turistákról, akiknek sikerült leküzdeniük azokat a dolgokat, amelyek megijesztik őket, és most elképesztő emlékeik vannak.

17 valódi helyet fedeztünk fel, amelyek megdöbbentik a képzeletedet. És higgy nekünk, a lenyűgöző képek jók, de semmi sem jobb, mint ezeket a helyszíneket személyesen látni és érezni.

17. Talán a világ másik oldalán fog megjelenni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Checked the number one thing off my bucket list ✅ so soo happy about it. It was even better than I imagined. So thankful to be blessed with so many amazing opportunities.

Kayla Bloomquist (@always_be_blooming) által megosztott bejegyzés,

Ez a hely Jákob kútja (Jacob’s Well) néven ismert, és az Egyesült Államokban, Texasban található. A legmélyebb pontja mintegy 42,67 méter. A kút hírneve szerint a világ egyik legveszélyesebb búvárhelye. Tehát jobb, ha távol maradsz a mély sötét barlangjaitól, ha meg akarod látogatni ezt a helyet.

16. Új világok nyílnak meg, ha készek vagyunk felfedezni őket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Open up your mind and the possibilities are endless. Walking through a fairyland with @brinkleydavies. ———— Going up river on a small local boat through mangrove forests and thick jungles that hold some of the rarest species in the world, we arrived at a spot called “Mirror Lake”. This incredible place is meromictic, meaning it has layers of water that do not mix. The top layer being cool, crystal clear fresh water, and the bottom layer being warm, green, and salty. Diving down as monkeys sat and watched us from the branches above only added to the magic and mysticism. Derawan, Indonesia with the amazing team at @indtravel! One of my new favorite images, shot with @aquatech_imagingsolutions. #underwaterphotography #wonderfulindonesia #freedive #indonesia

Travis Burke (@travisburkephotography) által megosztott bejegyzés,

Bárcsak tudnánk egy ilyen sétát tenni! A Tükör-tó Indonéziában meromiktikus. Ez azt jelenti, hogy a vízrétegek nem keverednek össze. A felső réteg kristálytiszta és hűvös, míg az alsó réteg meleg, zöld és sós.

15. „Az álmaimban láttam ezt a helyet.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

One of the dreamiest swims out there, and the rest of the world thinks so too. Swipe to see the reality of how crowded this place gets. And they say this is the slow season. So to get a shot we wait for a moment between tour busses and still have to edit out a few people. Check the third slide for my Lightroom edit. It took about 15 min to get what I wanted on this one. . . Just cause I know I’m gonna get this question – I don’t sell presets. I don’t use them because I subscribe to the idea that every photo needs something different. Editing is by far my least fav aspect of the job. In my last 100 posts, I’ve had to take out people like this 2 times, so this was one of the tougher and more intricate alterations I’ve done. My average edit time is about a minute. 🏊🏻‍♀️ @jess.wandering

Quin (@everchanginghorizon) által megosztott bejegyzés,

Cenote Ik-Kil Mexikóban csodálatosan néz ki. És a történelme is igazán érdekes. A maják szent helynek tartották, a régészek és a barlangkutatók csontokat és ékszereket találtak a mély vizeiben.

14. Úgy véljük, hogy ez az élmény mindenki bakancslistáján rajta kell legyen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Swimming with these gentle giants. I held my breath and dove down toward the darkness, deep below me I could see whale sharks emerging as they made their way near the surface feeding on plankton. As I turned around, I saw this scene with beautiful rays of light casting down through the water from the early morning sun. – Peering through the lens, I snapped a couple photos before starting my ascent back to the surface. Dive Master and Marine Biologist, @brinkleydavies shared her knowledge and passion for these sharks with me during our 15 hour day on the boat. These whale sharks lack natural predators, but in recent years have been listed as an endangered species due to shark finning, and other anthropogenic pressures such as fishing operations and plastic pollution. – There is so much we still don’t know about these majestic creatures and it would be a shame to lose them forever. Little things like limiting are use of single use plastics, supporting sustainable tourism and saying no to shark fin soup will go a long way in protecting these and so many other animals that have been around for millions of years! – Such an incredible experience in Derawan, Indonesia with @indtravel. 🙏🏼🙌🏼 #wonderfulindonesia #whalesharks #freediving #respectandprotect

Travis Burke (@travisburkephotography) által megosztott bejegyzés,

Ha néha elfelejted, milyen kicsik vagyunk valójában, kipróbálhatod a cetcápákkal való úszást Derawan szigetén Indonéziában. Ezeknek a lényeknek a mérete nagyjából akkora, mint egy busz. Szerencsére a cetcápák planktonokkal táplálkoznak, és egyáltalán nem érdeklik őket az emberek.

13. „Egy víz alatti barlang belsejében lenni egyetlen levegővétellel, egyszerre rémít meg és derít fel.”

Ha még nincsenek lélegzetelállító képek az Instagramodon, javasoljuk, hogy látogass el Hawaii-ra. Mindössze annyit kell tenned, hogy elég bátor és nyugodt maradj, „amikor a hullámok elkezdnek dobálni a barlangok belsejében.”

12. Hajózz el a biztonságos kikötőből az ismeretlenbe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Croatia or France? ⚽️ Even though I’m not a huge soccer fan I love how sports brings people together. This was from a wild excursion into some sea caves near Pula in northern Croatia.

Eric Rubens (@erubes1) által megosztott bejegyzés,

Ez a barlang a horvátországi Pula közelében található. Néhányan „Galamb barlangnak” nevezik. Online népszerűvé vált, és valaki részletes útmutatást adott arról, hogyan találjuk meg. Ne felejts el zseblámpát vinni, ha be akarsz lépni; az emberek azt mondják, hogy nagyon hasznos.

11. Szeretnénk itt látni a napfelkeltét.

A Kiugró sziklánál a Glacier Point kilátó közelében, a Yosemite Nemzeti Parkban, megérintheted az égboltot. 975 méterre fekszik a völgy fölött, és vonzza a turistákat a világ minden tájáról, hogy elkészítsék az „ott voltam” fotóikat.

10. „Képzeld el, hogy több ezer szardínia úszik körülötted, élveznéd?“

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

World’s 2nd largest Sardine school 🐟🐟 Kate’s freediving skills have definitely improved on this trip, so proud of her! 💙 Going outside her comfort zone and loving it! ⠀⠀⠀⠀ We had a lot of people telling us to check out the Sardine Run while we were in Moalboal. In all honesty we had no idea what to expect 😝 ⠀⠀⠀⠀ Imagine thousands of sardines swimming around you, would you enjoy it? 😜😆 ⠀⠀⠀⠀ WE DID 🙌🏼🙌🏼 thanks to @kasai_village for taking us! ⠀⠀⠀⠀ #moalboal #cebu #philippines #itsmorefuninthephilippines #tourism #sardine #sardinerun #diving #scubadiving #freediving #snorkelling #voyaged #philippine_islands #olympus #olympus_au #ikelite #underwater #wearetravelgirls #travelcouple #couple #freedive #dive #freediver #snorkel #ocean #reef #wildlife #oceanlife #marinelife

KATE & OLLY | TRAVEL COUPLE (@kotravellers) által megosztott bejegyzés,

„Az előttünk álló sötét felhő elkap egy napsugarat, és apró, sűrűn úszó halakat tár fel. Hamarosan szemtől szembe kerülünk több mint egymillió ilyen hallal.” Ha nem csak olvasni akarod más tapasztalatait, hanem a saját szemeiddel akarod látni a szardínia vonulást, fontold meg, hogy Moalboal felé tarts.

9. „Fentről jól lehet látni.”

Itt van még egy hely, ami megszédít a kilátásával. Az Arizona állambeli Sedona városban található. Rengeteg sziklaalakzat van, és a híres Cathedral Rock (Katedrális-szikla) és a Bell Rock (Harang szikla) közéjük tartozik.

8. „Valaki kapható egy fürdésre?”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anyone for a bath ? 💦 #freediving #discoverearth #awesomepix #awesome_photographers #earthfocus #wonderful_places

Antoine Janssens (@antoinejans) által megosztott bejegyzés,

Biztosak vagyunk benne, hogy vannak olyanok, akik szeretnék megismételni ezt a felvételt. A svájci Lac Lioson-ban készült. Ha már megvásároltad a jegyedet, ne felejtsd el becsomagolni az eszközöket, hogy létrehozhass egy ilyen lyukat.

7. Egy kanyargós út a sötétségbe …

Ha nem félsz a sötét és zárt terekről, ezt érdemes lesz megtapasztalni. Az új-mexikói Carlsbad Caverns Nemzeti Park barlangrendszere nagyszerűségével és rejtélyével lenyűgözi az embereket. Ez az egyik legrégebbi és leghíresebb barlangrendszer a bolygónkon. Hatalmas kamrái vannak, amelyek tele vannak fantasztikus cseppkövekkel.

6. Belenézhetsz a bolygónk lelkébe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What a great feeling to walk on this huge glacier and hear noises that these movements make #exploreiceland #guidetoiceland

Antoine Janssens (@antoinejans) által megosztott bejegyzés,

Hisszük, hogy ez az a hely, ahol a Hókirálynő élhet. Ezek a hatalmas jégrepedések és hullámok az Izlandi Skaftafellben láthatók. Félnél lenézni?

5. Ha egy ideig egyedül akarsz lenni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy 2019, everyone! Here’s to spending time outdoors, enjoying this gorgeous planet! 🙌 …………… #explorecanada🍁 #albertacanada #folk_nature

✨ Christy Woodrow ✨ (@ordinarytraveler) által megosztott bejegyzés,

Érezted már úgy, hogy egyedül vagy? Találtunk egy olyan helyet, amely ámulatba fog ejteni a békességével. Tiszta csendet találsz ezen a helyen, a kanadai Alberta város közelében. A kék víz és a zöld fák egy friss altatódalt énekelnek, amit a szél kísér.

4. „A szívébe nézve és a kráter mentén sétálva az egyik legszürreálisabb pillanat volt…”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mt Bromo’s crater 🌋 . This was our first time hiking up an active volcano. As we reached the top, you can hear and feel it rumbling! Looking down it’s heart and walking along the crater was one of the most surreal moments… 🤩The earth is soooo alive! And yes, we were covered in a volcano ash treatment from head to toe afterwards, very exfoliating ! . . . #mountbromo #exploreeastjava #eastjava #eastjavatrip #wonderfulindonesia #activevolcano #mtbromo #dronephotography #djimavicpro #droneshot #indonesia_greatshots #hikingcouple #hikingadventures #hikrlife #keenshoes #idhikethat #coupletravel #travelcouples #globecouples #couplesthattravel #earthpics #earthpic #earthpix #awesomeearthpic #earth_pix #globe_captures #globe_visuals

J E N N Y (@awaywithjenny) által megosztott bejegyzés,

A Föld annyira élő. És nagyszerű lehetőség van arra, hogy visszaigazolást találjunk erről Indonéziában. Van bátorságod, hogy belenézz egy aktív vulkánba? A Bromo-hegy 7,641 láb (2329 méter) magas, és a kíváncsi turistákat tetőtől talpig hamuval borítja.

3. Úgy érezzük, mintha a Föld ránk nézne.

A Föld szemét Belizben fedezték fel. Úgy hívják, hogy a Nagy Kék Lyuk, és ez egy „muszáj-merülés” bátor turisták ezrei számára világszerte. A lyuk kör alakú, több mint 298 méter átmérőjű és 125 méter mély.

2. „Kapd el a passzátszelet a vitorláddal.”

Van valaki, aki nem szeretett hintázni gyermekkorában? Idővel valószínűleg mindannyian kinövünk belőle, de nem kell szomorúan éreznünk magunkat miatta. Van egy hinta gyönyörű kilátással a Pichincha vulkánnál. Félnél felmászni?

Biztonságos.

1. Szeretnéd magadat néhány szörny játékszereként érezni?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Can now tick ‘Swimming with a Croc’ off the bucket list. ✔️🐊🇦🇺 #CrocosaurusCove #NT #CageOfDeath

Todd Eldridge (@toddyeldridge) által megosztott bejegyzés,

Soha nem gondoltuk volna, hogy az emberek kereshetik ezeket az élményeket, de nincsenek határai az emberek őrületének. Ha egy víz alatti környezetet szeretnél megosztani egy sós-vízi krokodillal, aki körülbelül 3-szor nagyobb lehet, mint te, látogasd meg a Crocosaurus barlangot Ausztráliában.

Szereted tesztelni az idegeidet, vagy inkább távol maradsz minden adrenalin-felszabadító tevékenységtől? Mi a legfélelmetesebb hely, amit valaha is meglátogattál, ami élvezetes élménynek bizonyult? Add hozzá kedvenc izgalmas helyeidet a listához kommentben!

betöltés...