A régi idők 10+ takarítási trükkje, amelyek még ma is hasznosak

Manapság online szoktunk olyan hasznos tippeket keresni, amelyek megkönnyíthetik az életünket, azonban régen a nagymamáink ötletes tippeket találtak ki, és szóban tovább adták egymásnak tapasztalataikat. Ezek a tippek még ma is hasznosak!

Teszteltük a nagymamáink tanácsait, és kiválasztottuk azokat, amelyek valóban működnek.

1. Só használata az egyszerű tisztításhoz

Sokkal könnyebb megtisztítani a tűzhelyet a főzés után, ha vékony só-réteget öntesz az égők köré. Minden csepp és fröccsenés a felületen marad. Amikor a tűzhely lehűl, mindössze annyit kell tenned, hogy a sót nedves törlőkendővel összegyűjtöd anélkül, hogy bármit dörzsölni kellene. A modern világban a porszívó még nagyobb segítség lehet, azáltal, hogy a sót néhány másodperc alatt beszívja.

2. Egy kés gyors élezése

Ha nincs kéznél késéleződ, akkor egy penge újra éles lehet, ha egy közönséges porcelántányér alján lévő keretre dörzsölöd.

3. Gyors sárgarépa hámozás

A sárgarépát könnyű meghámozni egy fém dörzsi segítségével. Ez felgyorsítja a folyamatot, és kevesebb hulladékot hagy.

4. Zsemlemorzsa készítése

A zsemlemorzsa készítésének legegyszerűbb módja az, ha lefagyasztasz egy kenyeret a fagyasztóban és aztán lereszeled.

5. Manikűr védelme

Annak érdekében, hogy a körmeid ne lyukasszák ki a gumikesztyűt, és az ne rontsa el a manikűrödet, győződj meg róla, hogy a tisztítási folyamat megkezdése előtt a gumikesztyű minden ujjába helyezz egy vattapamacsot.

6. Egy törött tojás feltakarítása

Könnyebb lesz egy törött tojást eltávolítani a padlóról, ha beborítod sóval. A keverék 5 percen belül megszárad, és könnyebb lesz egy lapátra söpörni.

7. Az íz megőrzése

A fokhagyma nem szárad ki és megőrzi az ízét, ha egy dobozban vagy tartályban tartjuk, miközben durva sóval borítjuk.

8. Paraziták elleni küzdelem

Ha babérlevelet tartasz a cukortartóban, kenyeres dobozban, lisztes zsákokban és virágcserepekben, az elijeszti a hangyákat, muslincákat és más rovarokat.

9. A gyapjú ruhák helyes szárítása

Egy gyapjú pulóver megszárításának legjobb módja az, hogy egy harisnya derékrészét áthúzod a pulóver nyakán, a két lábát pedig az ujjain. Akaszd fel a szárítókötélre vagy a légszárítóra, úgy, ahogy azt a fenti kép mutatja. Ez megakadályozza, hogy a pulóver kinyúljon és segít, hogy gyorsabban száradjon.

10. A régi dolgok új módon történő használata

Ha van egy régi, kis teáskannád (egy repedt és ragasztott is működik), akkor még mindig használhatod jó célra. Például madzag vagy zsineg helyezhető a teáskannába, és a végét az „orrán” keresztül kihúzhatod, amikor és amennyire szükséged van belőle. Ez megakadályozza, hogy a madzag összegubancolódjon, és kéznél tartja.

11. Csomók kibogozása

Öntsünk némi hintőport egy erősen összegubancolódott cipőfűző csomóra. Segíteni fog könnyebben kibogozni.

betöltés...