A közönség szkeptikus, amikor a Down-szindrómás fiú táncolni kezd – de nézd, ahogy megríkatja a zsűritagokat

Sajnos sok előítélet maradt a Down-szindrómás gyermekekkel és a születendő babákkal szemben. Tavaly jelent meg egy olyan jelentés, amely megmutatja, hogy az izlandi szülők többsége, akik Down-szindrómás gyermeket várnak, úgy döntenek, hogy megszakítják a terhességet.

A statisztikákat nyomon követve, sokan fáradhatatlanul dolgoznak, hogy bizonyítsák, hogy a Down-szindrómás emberek is olyan boldog életet tudnak élni, mint bárki más.

Egy ilyen személy Andrew. Amikor az emberek felfedezték, hogy a Down-szindrómás fiú egy tehetségkutatón versenyezne, amelyet az egész Egyesült Államokban sugároznak, sokan közülük lenézték őt. De ő gyorsan emlékeztetett arra, hogy miért nem kellene soha egy könyvet a borítója alapján megítélni.

Tény, hogy mire Andrew befejezte a produkcióját, a zsűri már állva tapsolt neki …

Az X-Factor főnöke, Simon Cowell által bemutatott „The Greatest Dancer” show-ban Anglia legjobb táncosai versenyeznek egy olyan címért, amely a táncvilág sztárjává teheti őket.

Tánc és önbizalom
Andrew, egy fiatal és boldog srác, Down-szindrómás. Számára a tánc biztosítja az önkifejezést. Nincs semmi, amit nagyobb szenvedéllyel csinál.

A Daily Mail szerint, Andrew édesanyja azt mondta: „A tánc segített Andrew önbizalmának és önbecsülésének.”

Az alábbi klipben Andrew feláll a színpadra, és nem csak a közönséget nyeri meg teljesen, hanem a zsűritagokat is elbűvöli. Az egyik szenzációs énekes, Cheryl Cole, még könnyekre is fakadt…

Ki mondja, hogy a Down-szindrómás emberek nem érik el álmaikat úgy, mint bármely más személy?

Nyugodtan oszd meg ezt a cikket barátaiddal és családoddal. Adj nekik valamit, amitől mosolyognak.

betöltés...