22 izgalmas tény a világról azok számára, akiket nehéz meglepni

Számtalan meglepő esemény történt az ősrobbanás közel 14 milliárd évvel ezelőtti pillanatától mostanáig. És a földi élet hosszú utat tett meg az “ősleves” napoktól. Homo Sapiensként folyamatosan fejlesztjük az agyunkat, és új ismereteket szerzünk, hogy lépést tartsunk a változó időkkel.

Tarts velünk, és olvass el számos érdekes tényt a világunkról, és talán megtanulhatsz valami újdonságot is, amit megoszthatsz gyermekeiddel.

– William Patrick Hitler, Adolf Hitler unokaöccse a második világháború alatt az amerikai haditengerészet ápolója volt. Az USA elnökétől, Franklin D. Roosevelttől kapott engedélyt, hogy csatlakozzon a haditengerészethez.

– A ’bojkott’ szó Charles Boycott nevéből származik, aki nem támogatta a munkavállalók jogainak védelmére irányuló kampányt, így szomszédai nem beszéltek vele, az emberek nem akartak mellette ülni a templomban, és az üzletek nem adtak el neki árut.

– Mielőtt a csontnövekedés megállna, a gyerekek nem érzik, hogy az étel túl édes. Így bármilyen ételt megcukrozhatnak, akkor is ízleni fog nekik.

– A teljes angol nyelvű szöveg a “Wikipedia”-n képek és videók nélkül körülbelül 14 GB.

– Az Egyesült Államok jogszabályai szerint a filmek forgatásához használt dollár bankjegyek méretének a tényleges méret 75\%-ánál kisebbnek vagy 150\%-ánál nagyobbnak kell lenniük. Ezenkívül képet csak a bankjegyek egyik oldalára nyomtathatnak, és csak és kizárólag egy színű tintával.

– Az emberi nyál tartalmaz egy természetes “drogot”, melyet opiorfinnak neveznek, és ami hatszor erősebb a morfinnál.

– Az eddig ismert fizikai törvények csak az univerzum összes anyagának körülbelül 4\%-ára alkalmazhatók. A többi 96\%-ot sötét anyagnak és sötét energiának nevezik, amiről szinte semmit sem tudunk.

– A gyomrot és a nyelőcsövet idegsejtek borítják (kb. 100 millió, ami több, mint amennyi egy macska fejében található). A tudósok úgy vélik, hogy ezek az idegsejtek a “második agyunk”, és meghatározzák a hangulatunkat és az érzelmeinket.

– A Messier 100 galaxis 55 millió fényévnyi távolságra van a Földtől. Ez olyan messze van, hogy ha valaki most onnan nézné a bolygónkat, épp láthatná a dinoszauruszok kihalását.

– A bűncselekmények száma a Vatikánban az egyik legmagasabb a világon. Az egy lakosra jutó bűncselekmények száma ugyanis minden évben legalább egy, és 2007-ben 1,5 bűncselekmény jutott minden állampolgárra. A legtöbb törvénysértés zsebtolvajlás, a többi 90\% pedig megoldatlan.

– A tudósok úgy gondolják, hogy minden élőlény élettartama megegyezik azzal az időintervallummal, amíg a szívük mintegy 1 milliárdszor dobban. Azonban az embereknek sikerült meghosszabbítani ezt az időszakot, köszönhetően az orvostudomány fejlődésének és a gyógyszerek feltalálásának.

– Az a tény, hogy ‘az otthonunkban lévő por nagy része valójában elhalt bőrsejtekből áll’, nem más, mint egy mítosz. Valójában a por többnyire olyan szennyeződésből áll, amelyet kívülről hozunk be az otthonunkba.

– Az avokádók soha nem érnek meg a fákon, ezért hagyják ott őket a gazdák sokáig – akár hét hónapig is, mielőtt el kellene őket adniuk.

– A tudósok tanulmányozták a Seymour-szigeten talált pingvinek maradványait. Körülbelül 40 millió évvel ezelőtt éltek. Megállapították, hogy elődeik 175 cm magasak voltak, és meghaladták a 100 kg súlyt.

– Fred Baur, a Pringles chipsek megalkotójának hamvait az egyik henger alakú dobozában temették el, saját végakaratának megfelelően.

– -40 °С egyenlő -40 °F. A Fahrenheit-Celsius fok átváltására használatos képlet a következő: °F = 1.8 × °С + 32. Ha megadod a szükséges számot, akkor rájössz, hogy mindkét skálán a -40 ° ugyanolyan hideg, mint 1,8 × -40 + 32.

– A macskák és a kutyák allergiásak lehetnek az emberekre.

– A Velociraptorok mai pulyka méretűek voltak.

– Azt a gondolatot, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, 1944-ben egy kukoricapelyheket előállító cég találta. Ezzel a trükkel a marketingesek képesek voltak termékeik eladását megnövelni.

– 2050-re a csokoládé eltűnik, mert az éghajlat-változásnak köszönhetően a kakaófák kihalnak.

– A bírósági esküdtek hivatalos száma 12, mert ennyi apostol volt a Bibliában.

– Az amerikai író, Morgan Robertson 1898-ban írt ’A Titan végzete’ című regénye, a Titanic süllyedését jósolja. A regényben a hajót Titánnak hívják, és ez volt akkoriban a legnagyobb hajó. Mindkét hajót “kikezdhetetlennek” nevezték, és mindkét hajónak nagyon kevés mentőcsónakja volt.

Vajon sikerült-e lenyűgöznünk ezekkel a tényekkel? Tudsz valamit, ami meglephet minket? Mondd el nekünk kommentben!

betöltés...