Ez a kép megmutatja, hogy miért van szükségük a nőknek rengeteg időre, hogy felépüljenek a szülés után

Függetlenül attól, hogy szültél-e már gyermeket vagy sem, közismert tény, hogy az anyukák nem térhetnek vissza azonnal a normális életükhöz. Testük épphogy csak keresztül ment a változások hullámvasútján, és nyilvánvalóan szüksége lesz némi időre ahhoz, hogy visszatérjen a régi kerékvágásba.

A standard szülési szabadság 12 hét, de néhány szakértő azt mondja, hogy az anyukáknak többre van szükségük, akár egy évre is. Ezt nehéz megérteni, ha még soha nem szültél. Mennyit tehet egy gyermek kihordása valójában a testeddel?

Nos, sokat. És egy nő végül egy ragyogó módon mutatta be, hogy a nőknek sok időre van szüksége a gyógyuláshoz és a felépüléshez, miután egy ember kijön a testükből. Egy papírtányér és egy vonalzó képének egyszerű használatával könnyen érthetővé tette, milyen rossz lehet a méhlepény által a szülés után hagyott seb.

A nő neve Laura Fry, és nemrégiben közzétette az alábbi fotót a “Labor of Love” Facebook oldalán, Pennsylvania államban:

“22 cm vagy 8,6 hüvelyk. Ez a papírtányér átmérője. Ez egy átlagos placenta átmérője is” – kezdte. Rendben, biztosan megragadtad a figyelmünket.

Aztán kifejti, hogy a szülés után, azt mondják, hogy akár hat hétig is vedd könnyedén a dolgokat, és hogy ennek egyik oka az, hogy “miután a baba megszületett, az anyáknak lesz egy sebük a méhük belsejében, ahol a placenta kapcsolódott”- írja Fry. “Ez a seb legalább 4-6 hét mire meggyógyul. Az idő alatt még mindig érzékenyek a fertőzésre és a vérzésre.”

Fry azzal folytatja, hogy nem számít, milyen módon szültél, és még akkor is, ha viszonylag jól érzed magadat a szülés után, fontos, hogy pihenj és ne terheld túl magad.

Az újdonsült anya szeretteihez is szól: “A férjeikhez, a partnerekhez, a szülőkhöz, a házastárs szüleihez, a barátokhoz – hagyjátok őket pihenni! Segíts neki annyit, amennyit csak tudsz, és ne hagyd, hogy túlzásba essenek!”

Tudod, hogy azt mondják, hogy a legegyszerűbb dolgok képesek a legnagyobb változást okozni? Ez az egyszerű kép egy tányérról és egy vonalzóról sok ember számára hirtelen érthetővé teszi a dolgokat. Posztját közel 15 ezer alkalommal osztották meg, és több mint 7000 like-ot kapott. A posztra vonatkozó megjegyzések túlnyomórészt pozitívak.

“Egyetértek abban, hogy a szülés nem kapja meg a megfelelő rituálékat és támogatást, futószalagon szülések, korlátozott szabadság, a kultúra annyira elmarad a családok táplálásától. Még egy papírtányér is logikusabb!” – mondta egy nő.

“Bárcsak valaki megosztotta volna ezt velem. Egy hét múlva csodálatosan éreztem magam és elsétáltam a parkba… kétszer annyi időbe telt, hogy meggyógyuljak amiatt az egy hülye séta miatt. Férjek, kérjetek segítséget, és HAGYJÁTOK ŐKET PIHENNI!” – mondta egy másik.

Mit gondolsz erről az intellektuális Facebook posztról? Gondolod, hogy valóban más megvilágításba helyezi a szülést mások számára? Ha anyuka vagy, mennyi ideig pihentél, mielőtt visszatértél a normális életedbe?

betöltés...