8 egyszerű, gyógyszertári termék, ami ugyanolyan jól működik, mint a legdrágább szépségápolási termékek

Túlzott izzadás, akné, striák, berepedezett sarok – hogy ezektől megszabaduljunk, képesek vagyunk többet is fizetni mindenféle készítményért, amibe a bizalmunkat fektetjük. Az pedig eszünkbe sem jut, hogy a leghatékonyabb és legolcsóbb megoldásokat éppen a gyógyszertárban fogjuk megtalálni. Nincs szükség arra, hogy túlköltekezd magad a neves márkák legújabb termékei miatt, melyektől nem várhatsz jobb hatást, mint az olcsó gyógyszertári készítményektől.

1. Aszpirin és citromlé a repedezett sarkakra

10 aszpirint törj össze porrá és keverd össze annyi citromlével, hogy sűrű pasztát kapj. Ezt vidd fel egy vattakorong segítségével a sarkaidra. Gézzel és nejlonnal kösd át, és hagyd fenn éjszakára. Ezzel a kezeléssel lehámlaszthatod a bőrt a sarkaidról, hogy puhább és simább legyen.

2. Listerine izzadás ellen

A Listerine közkedvelt szájvíz, de vannak izgalmasabb felhasználási módjai is. Van benne kakukkfű, eukaliptusz és alkohol. Ezek mindegyike rendelkezik kórokozó ellenes hatásokkal, ami sok kínos pillanattól menthet meg. Például helyettesítheted vele a dezodorodat és meggátolhatod, hogy a hónaljadnál a ruhád izzadságban ússzon. Tégy belőle egy keveset egy vattakorongra, majd dörzsöld át vele a hónaljadat, és élvezd az egész napra szóló frissességet.

3. Vazelin aknéra

Nemcsak az ajkaidra, de az arcodra is kenheted, ha aknétól szenvedsz. Egy védőréteget képez a bőrön, ami nem engedi eltávozni a nedvességet, ezzel segít, hogy a bőr természetes úton, magától gyógyuljon. Ha az akné elleni vagy a hidratáló krémed után használod, a vazelin még nagyobb hatásfokkal fog működni. A bőröd puha lesz és megnyugszik tőle.

4. Striák ellen VapoRub

Terhesség után, hirtelen hízást vagy fogyást követően striák jelenhetnek meg a bőrön. Ezeket eltüntetni nagyon nehéz, de halványíthatjuk őket. A VapoRub eukaliptuszt, cédrus levelet, kámfort és terpentinolajat tartalmaz. Összetevői hidratálják, megnyugtatják és rugalmasabbá teszik a bőrt, ami látványos változást okoz. Tapasztalatok szerint a VapoRubbal sok esetben akár 60\%-kal is csökkenthető a striák láthatósága.

5. Hintőpor a dúsabb szempillákért

Ezzel az olcsó termékkel sokat spórolhatsz, ha drámai szempillákra vágysz. Használd a szempillaspirálodat, majd egy fültisztító pálcikát márts bele a hintőporba, és kend át vele a szempilláidat. Ezután vigyél fel még egy réteg szempillafestéket, és készen is vagy.

6. Sudocrem a napégéses bőr hámlasztására és a hólyagok kezelésére

A Sudocrem egy sűrű hidratáló krém, mellyel a napégéses bőrt is kezelheted. Ha leégett a bőröd, az fájdalommal is jár, de ez a krém enyhíteni fogja. Azt is megelőzheted vele, hogy hegek maradjanak utána a bőrödön. Ha nyaralni indulsz, nem maradhat ki a neszeszeredből.

7. Almaecet az ujjat és a körömágyat érintő fertőzésekre

A körömgomba gyakori fertőzés, amit akár egy rosszul elvégzett manikűr is okozhat. Az almaecet lesz a megmentőd. Egy kis tálba engedj meleg vizet és önts bele almaecetet, majd áztasd bele az ujjaidat. Az már csak bónusz, hogy ettől a körmeid erősebbek lesznek és gyorsabban is fognak nőni.

8. Ragasztószalag szemölcsökre

A szemölcsöket többnyire vírusok okozzák és általában orvosi beavatkozás nélkül meg lehet szabadulni tőlük. A ragasztószalag használata is hatékony módszer erre. Egy kis darabot ragassz rá a szemölcsre és hagyd rajta. 3-6 naponta távolítsd el a ragasztószalagot, és habkővel dörzsöld át a szemölcsöt. Áztasd a szemölcsöt meleg vízbe, utána 10-12 órán át hagyd levegőzni, majd újra ragaszd le. Ezt addig ismételd, míg a szemölcs el nem tűnik.

betöltés...