9 bebizonyított tény a férfiakról, amit nagyon kevesen tudnak.

A közhiedelemmel ellentétben a férfiak is aggódnak a megjelenésük miatt, csak nem adnak neki akkora hangot, mint a nők. Náluk legtöbb problémát a kopaszodás jelenti, így vannak, akik minden követ megmozgatnak, hogy visszaszerezhessék elhullajtott hajszálaikat. Többnyire a kopaszodás nem hormonbeli probléma okozza, hanem genetikai, Ha a családban valaki hajlamos volt a kopaszodásra, akkor nagy valószínűséggel az utódoknál is felmerülhet ez a kellemetlenség. Mai cikkünkben olyan tényeket hoztunk el nektek, amiket az emberek eddig rosszul tudtak, vagy nem volt róluk elég részletes információjuk ezért terjesztettek fals híreket. Íme, hát 9 tudósok által bebizonyított tény a férfi nemről.

1, A tesztoszteron nem teszi agresszívabbá az embereket.

Valójában a tesztoszteron nem befolyásolja az ember agresszivitását, és ezt egy kutatás is alátámasztotta, amit önkéntesek segítségével végeztek el. Minden résztvevőnek el kellett mondania milyen pozícióban dolgozik. A kísérlet során kiderült, hogy a magas pozícióban dolgozó magas és tesztoszteronszinttel rendelkező emberek hajlamosabbak voltak az agresszív viselkedésre, ellentétben azokkal, akik alacsonyabb státuszban dolgoznak, de magas tesztoszteronszinttel rendelkeznek.

2, Azok a férfiak, akik csókkal köszönnek el a kedvesüktől munkába menet előtt, többet keresnek.

Egy Kieli Egyetemen dolgozó professzor szerint a kedvesüket megcsókoló férfiak átlagosan 5 évvel hosszabb ideig élnek, és kevésbé valószínű, hogy autóbalesetben fogják életüket veszteni. Ezen kívül 20-35\%-kal többet keresnek, mint azok, akik csak elköszönnek párjuktól, sőt annak is nagyobb a valószínűsége, hogy vezetői pozícióban dolgoznak.

Ennek két oka lehet: egyrészt a csók endorfint és a dopamint szabadít fel, ami köztudott, hogy az öröm és a boldogság hormonjai.

Másrészt ez annak a jele, hogy minden rendben van a kapcsolatban, ami pozitív hangulattal ruházza fel a feleket. Ez kedvezően befolyásolja a férfiak egészségi állapotát és teljesítő képességét.

3, A férfiak szakállában több baktérium van, mint a kutyák bundájában.

Egy svájci klinika kutatói arra jöttek rá, hogy a férfiak szakállában több baktérium van, mint a kutyák szőrzetében. Az erősebbik nem képviselőinek szakállában olyan baktériumokat is azonosítottak, amelyek komoly veszélyt jelentenek az egészségre.

4, Nem fürdőzhetnének jakuzziban vagy perzsgőfürdőben.

Amennyiben 2-4 fokkal túlmelegszik a férfi nemi szerv, az már negatívan befolyásolhatja a reproduktív képességeket. Ha a férfiak laptopon dolgoznak, és azok elkezdenek felmelegedni, már nem tehetik az ölükbe, mert probléma alakulhat ki az örökítőanyag továbbítása során. Fontos még megjegyezni, hogy nem célszerű szűk nadrágot viselniük, illetve túl sok időt eltölteniük a szaunában, vagy jakuzziban.

5, A magassarkú cipőket eredetileg a férfiak viselték.

A 10. században a perzsák magassarkú cipőt viseltek, hogy stabilabban álljanak. Lovaglás során is ilyen lábbelit hordtak, hogy tudjanak nyilazni vágta közben. A 17. század elején több európai országban is népszerűek lettek ezek a cipők, amit többnyire az arisztokraták viseltek. A sarok magassága a személy státuszától függött. A nők egy idő után átvették a férfiaktól ezt a viseletet, majd a felvilágosodás korában a férfiak abbahagyták eme lábbelik használatát.

6, A kopasz férfiaknak is ugyanannyi tesztoszteron van a szervezetükben, mint akinek van haja.

A sztereotípiákkal ellentétben a tesztoszteronnak nincs köze a férfiak kopaszodásához, ugyanis az alacsony tesztoszteronnal rendelkező férfiak is ugyanúgy elkezdhetnek kopaszodni. Ezt leginkább a szülőktől kapott gének befolyásolják.

A férfi kopaszságot egy olyan enzim okozza, amely a szőrtüszőkben a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná alakítja. Ugyanakkor ez nincs hatással a test további szőrtüszőire, így nincs kizárva, hogy egy kopasz férfi máshol szőrös legyen.

7, A férfiak rosszabbul viselik a betegségeket, mint a nők.

Egy tanulmány keretein belül kiderült, hogy a férfiak jobban ki vannak téve a vírusoknak a megfázásnak valamint az influenzának, mint a nők. A magas tesztoszteronszint megakadályozza, hogy szervezetük hatékonyabban felvegye a vírusokkal a harcot, míg a női testben az ösztrogén segít, hogy erősebb immunrendszerük alakuljon ki. Pontosan emiatt nem lehet bántani őket, mert 37,2 fokos hőemelkedéssel ők az ágyat nyomják.

8, A férfiak is kaphatnak mellrákot.

Sajnálatos módon évente, mintegy félmillió nő hal bele a mellrákba és bár úgy tűnik, hogy ez női betegség, ez korántsem így van. A férfiaknál is előfordulhatnak ilyen problémák, bár ennek tízszer kisebb a valószínűsége.

9,  A borotvált fejű férfiak magasabbak és erősebbek.

Sajnos a férfiak kopaszságára nincs gyógyszer, így fölösleges abba pénzt fektetni, hogy különböző hajnövesztő szérumokat vásároljanak, vagy speciális eljárásokon vegyenek részt. Pennsylvania Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy a borotvált fejű férfiak, erősebbek és magasabbak is, mint férfitársaik. A kísérletben 60 önkéntes vett részt, akiknek olyan képeket mutattak, amin a férfiak hajjal és haj nélkül szerepeltek. Az eredmények szerint a kopasz férfiak nagyjából 3 centiméterrel tűntek magasabbnak társaiknál. Továbbá sokkal erősebbnek gondolták őket, mint hajjal rendelkező társaikat.

Na mit szólsz ezekhez a tényekhez?

betöltés...