Ez a 6 biztos jele annak, hogy rossz kozmetikai szakemberhez jársz.

Egyes kozmetikai eljárással foglalkozó klinikák olyan csodálatos eredményeket ígérnek, méghozzá kedvező áron, amivel természetesen minden nő szeretne élni, hiszen ők nagyon érzékenyek a megjelenésükre. De érdemes pro-kontra érveket felállítani, hogy érdemes-e ilyen kezelésekbe belevágni. Valójában ezeknek nincs hosszan tartó hatása és az áruk sem annyira kedvező, ahogy beállítják. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek miért érdemes több szakember véleményét is meghallgatni, ha fiatalító, ránctalanító és egyéb kezelésekre szeretnéd adni a fejed.

1, Ugyanaz az eljárás minden ügyfélnél.

Mielőtt kapcsolatba lépnél egy szakemberrel, olvass róla véleményeket és ismerkedj meg a munkájával. Elképzelhető, hogy minden korábbi páciensnél ugyanazokat az eljárásokat és ugyanúgy alkalmazta. Egy kimondott márkával való munka kihangsúlyozása a szükséges gyakorlat vagy tudás hiányát is jelentheti.

Ha egy adott eljárás érdekel, előbb mindenképp érdeklődj, hogy részt kell e-venni valamilyen előkészítő folyamaton. Előfordul, hogy néhány klinika bizonyos eljárásokat mellőz vagy másokkal helyettesít, így az eredmény egészen más lehet, mint amit vártál.

A szakember nem igazán fordít figyelmet a páciensek korára, bizonyos eljárásokat “megelőzés” gyanánt is javasolnak. Egyes kezeléseket, gyógyszereket drágábban adják, ha már érett, kissé ráncos bőröd van, ami számukra kedvező, számodra viszont nem.

Mi a teendő: Ha először kerestél fel egy szakembert, írj le mindent, amit a kozmetikus javasolt neked, majd nézz utána ezeknek az eljárásoknak. Nem kell egyből fejest ugrani, hagyj magadnak időt a gondolkodásra.

2, Szépség több oldalról való megközelítése.

Abban a reményben keresed fel a szalont, kozmetikust, hogy egy kicsit visszanyerheted az önbizalmad, de ez nem megy olyan egyszerűen. A szakember megpróbálja neked elmagyarázni a dolgokat, majd egyszer csak megpróbál meggyőzni arról, hogy csak úgy nyerheted vissza a fiatalságod, ha bizonyos részeidet egy speciális anyaggal feltölteted, például az arcod, ajkad… stb. Természetesen ez kétszer annyiba kerül, mint amennyit te eredetileg szerettél volna fizetni egy szimpla kezelésért.

Mi a teendő: jegyezd meg azt, amit a szakember mond, majd keress fel egy másikat, aki jobban otthon van az arc anatómiájában.

3, Túl rövid idő telik el a kezelések között.

Vannak eljárások, amelyek csak egy bizonyos idő eltelte után fejtik ki maximálisan a hatásukat. Például, ha biorevitalizálást vagy mezoterápiát végez el rajtad a szakember, akkor két eljárás között legalább két hétnek kell eltelnie. Ugyanis csak ez idő után lehet látni, hogy szükség van-e további kezelésre vagy sem. Egyes szakemberek azonban már egy héttel előbb beírnak konzultációra vagy kezelésre. Hogy ez mihez fog vezetni? Egy idő után megduzzadt és felpuffad az arcod, mert nem optimális időközönként lett elvégezve rajta az eljárás.

Mi a teendő: Figyeld meg az eredményeket, és ne fuss egyből a klinikára, szalonba… stb. ha nem látod már másnap az eredményeket. Ne várj csodákat a kozmetológia legkedveltebb módszereitől se! A mezoterápia és a biorevitalizáció képes megbirkózni a száraz bőrrel, ezért érdemes leállni a kezelésekkel, ha a probléma megszűnt. Ami a fiatalító eljárásokat illeti, vizsgálatok kimutatták, hogy sem az injekciós eljárások elején, sem 3 hónap után nem várható jelentős eredmény.

4, Az eljárás irreális időtartama

Sok mindentől függ, hogy mennyi ideig hat egy kezelés, ezért senki se várjon tartós hatást. Például a botox hatóideje 3-6 hónapra tehető. Ha a szakember azt mondja neked, hogy egy vagy három évig is kifejti az ő kezelése a hatását, akkor légy óvatos. A töltőanyagok hatását nagymértékben befolyásolja az anyagcsere. Ha gyors, akkor az eljárást a megadott időpontnál előbb újra meg kell ismételni.

Mi a teendő: Ne higgy mindenféle ígéretnek. Tudd meg, hogy a te esetedben mennyi ideig tart a gyógyszer hatása.

5, Rászoktatnak az eljárásokra.

Még ki sem szálltál a székből, de már leegyeztetnek veled egy újabb időpontot. Előfordul, hogy elhitetik veled, ha nem jársz folyamatosan akkor minden visszatér a régi kerékvágásba. Ne hidd el, mert ez nem így van. Ha mondjuk éveket hagysz ki a kezelések között, akkor a bőr természetesen visszatér eredeti állapotára, de ebben nincs semmi rossz.

Mi a teendő: Ne fogadd el a lehetőséget, ha új időpontot ajánlanak fel. Akkor menj, ha úgy érzed szükséged van rá.

Te mit gondolsz?

betöltés...