Íme 10 hatékony trükk, amivel elősegítheted a fogyást

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne fogadta volna meg Szilveszterkor, hogy Újévvel elkezdi a fogyást, eljár sportolni, egészségesen fog élni és a többi. Ezt ideig óráig, mondjuk egy hétig be is tudták/tudtuk tartani, majd egyre inkább tehernek éreztük és abbahagytuk az egészet. Arról nem beszélve, hogy a cukros üdítők, ételek, sütemények nagyon könnyen el tudnak bennünket csábítani és a rabjaik tudunk lenni. Annak érdekében azonban, hogy valóban beindítsuk a fogyást, főleg akkor ha tényleg szükség is van rá, fontos, hogy kövessünk néhány nagyon egyszerű de nagyszerű trükköt. Például keskenyebb, hosszabb pohárból való ivás, kisebb tányérról való evés és a többi. Mostani posztunkban ezeket szedtük össze.

1, Fűszeres ételek fogyasztása

Sokan nem tudják,de a fűszeres ételek képesek redukálni az éhségérzete, amivel alapjáraton kevesebbet esznek. Nem utolsó sorban a csípős ételek rendkívül jól tudják égetni a felesleges kalóriákat, ami beindítja a súlyvesztést.

2, Keskeny hosszú pohárból való ivás

Nem túl célszerű cukros és szénsavas üdítőket inni a mindennapok során, ezért a szakértők azt javasolják, hogy az ásványvíz és a saját magunk által készített limonádé (édesítővel) a legjobb megoldás, ha szomjunkat akarjuk oltani. Viszont, ha valaki nem tudja mellőzni az üdítőitalok fogyasztását, annak van egy nagyon jó kis trükk, amivel kevesebbet iszik, ám az agy mégis azt hiszi ugyanannyi, mint amit napokkal ezelőtt fogyasztottak. Nem kell mást tenni, mint keskeny, hosszú pohárba önteni az italt.

3, Fogyassz mentát

A mentának olyan jellegzetes illata és íze van, ami lehetővé teszi, hogy leadjunk pár kilót, mivel képes redukálni az éhségérzetet. Ez a fogyókúra esetén gyakorlatilag elengedhetetlen.

4, Ügyetlenebbik kézzel való evés

Tudjuk, hogy egyáltalán nem kényelmes az ügyetlenebbik kézzel enni, viszont több előnye is van. Például sokkal lassabban eszel, így alaposabban meg tudod rágni az ételt (kivéve a levesnél). Arról nem is beszélve, hogy mivel sokkal több koncentrációt és energiát igényel, ezért kevesebb ételt fogyasztunk.

5, Egyél színes tányérokból

Kutatások szerint, ha színes tányérokból fogyasztjuk el az ételeinket, akkor jóval kevesebbet eszünk, de nem ez a legjobb benne, hanem a kevés étellel is jóllakottabbnak érezzük magunkat, mintha rendes, fehér színű tányérról ettünk volna.

6, Kisebb tányér használata

A nagyobb méretű tányérokból hajlamosabbak vagyunk többet és gyorsabban enni, ami egyáltalán nem járul hozzá a fogyáshoz. Annak érdekében, hogy kevesebbet együnk és beindítsuk a fogyást arra van szükségünk, hogy kisebb méretűre cseréljük a tányérunkat. Ezáltal 30\%-kal csökken a bevitt étel mennyisége.

7, Hanyagold a desszertet

Tudjuk, hogy szinte lehetetlenség ellenállni egy adag édességnek egy jó és finom vacsora után, ám fogyókúra esetén pont nem a legbölcsebb egy adag cukros édességgel lefojtani a nagy adag kaját. Ha mindenképpen el akarjuk érni, hogy fogyjunk, akkor édesség helyett együnk, igyunk egy kis teát, gyümölcsöt.

8, Pohár víz elfogyasztása evés előtt

Amikor szomjasak vagyunk észre sem vesszük, hogy hajlamosak vagyunk többet enni,sőt mondhatni habzsolni. Annak érdekében, hogy kevesebbet együnk, fontos, hogy étkezés előtt egy jó nagy pohár hideg vizet igyunk meg. A víz segít eltelítődni így kevesebbet fogunk enni. Sokan nem tudják, de a szervezetünk akkor is éhséggel jelez, ha amúgy szomjasak vagyunk, ezért érdemes rendszeresen inni.

9, Fogyassz több zöldséget

Ha mindenáron csökkenteni szeretnénk a kalóriabevitelünket, akkor az egyik legjobb módszer, ha rengeteg zöldséget fogyasztunk. A zöldségek is képesek jóllakatni arról nem beszélve, hogy sokkal kevesebb a kalória bennük.

10, Változtass az arányokon

A különböző gabonák képesek drasztikus módon megemelni a vércukorszintet, ami kellemetlen hízáshoz vezethet. Ennek elkerülése és megelőzése érdekében fontos, hogy változtassunk kicsit az arányokon. Ha eddig úgy ettük a reggeli granolát, gabonát, hogy csak egy kevés joghurtot tettünk hozzá, akkor gyorsan cseréljük meg, vagyis sok joghurthoz tegyünk kevés granolát.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...