“Időnként hagyom, hogy a gyerek kihagyja az iskolát, hogy teljes életet éljen.” – Gondolatok, amelyre minden szülőnek hallgatnia kellene

Egy gyermek, ugyanúgy, mint egy felnőtt kerülhet stresszes helyzetekbe, hisz az iskolában is nagy teher nehezedhet a vállukra. Kihagyni néhány napot az iskolában első gondolatra rossznak tűnhet, de nyilvánvalóan előnyei is vannak. Egy kipihent, nyugodt gyermek hatékonyabban és gyorsabban tanulhat új információkat, mint az, aki mindennap folyamatosan tanul.

Fontos vigyázni a gyerekek mentális egészségére, de van jó néhány dolog, amit egy szülőnek érdemes átgondolnia. Néhány nap kihagyás az iskolából jó hatással lehet a gyerekekre. Íme a részletek!

Segít megelőzni a kiégést és a szorongást.

A felnőtteknek is szükségük van szabadnapra, szabadságra ahhoz, hogy utána újult erővel vethessék bele magukat a munkába. A gyerekek is lehetnek túlterheltek, ez pedig gyengíti az ő teljesítményüket is.

Nagyon fontos ösztönözni a gyerekeket is és mentálisan erősebbé tenni őket. Ha túl stresszesnek tűnnek és látszólag nem tudnak ezzel megbirkózni, akkor egy szabadnap lehet a megoldás. Így ugyanis ők is megtanulják, hogyan vigyázzanak a mentális egészségükre és felnőttként is képesek lesznek elkerülni a kiégést és a szorongást.

Hagyd, hogy az osztálytermen kívül tanuljon!

Egyértelmű, hogy az iskola sokat taníthat egy gyermeknek a körülötte lévő világról. Amellett azonban, amit ott tanul, még rengeteg dolog van, amit meg kell vizsgálnia. A gyerekek is képesek tanulni a tapasztalatokból. Új helyek, emberek, kultúrák, a természet és az építészet megismerése is nagyban kiszélesíti a látókörüket. Hagyj a gyermekednek néhány szabadnapot, de arról gondoskodj, hogy az iskolából való kimaradás ne legyen túl hosszú.

Ösztönözze az unalom!

Az iskolában nincs idő unatkozni, mivel a gyerekeknek folyamatosan koncentrálniuk kell. Ezért lehetőséget kell nekik adni arra, hogy egy ideig ne tegyenek semmit, csak pihenjenek. Végül az unalom fellendítheti a kreativitásukat.

Segíts a fáradtság megszüntetésében!

A felnőttek heti öt napot dolgoznak, a korai kelés és az egész napos munka normálisnak tűnik az ő szempontjukból. Egy gyereknek azonban, ez kínzásnak tűnhet. A legtöbb szülő látja, hogy gyermeke mennyire fáradt egy iskolai hét után. Ha kap egy szabadnapot, akkor viszont tökéletes lehetőséget kínál számára a feltöltődésre és újrakezdésre.

Közös időtöltés

Egy nehéz nap után nehéz megtalálni az időt arra, hogy együtt legyünk a gyermekünkkel. Ebből a szempontból is kiváló egy szabadnap, amit együtt tölthetünk vele és közös programokon vehetünk részt. Ettől a gyermek megnyugszik, mentesül az iskolai terhek alól és pihen is.

Bónusz: Mit kell elkerülni egy rekreációs nap során?

Csak tévét nézni!

Egész nap videójátékozni vagy ágyban maradni!

Ne hagyd, hogy a gyerek egész nap a négy fal között legyen!

betöltés...