Ez a 15 kép bemutatja, hogyan néztek ki fiatalon a legnépszerűbb politikusok

Bizonyára neked is nehezedre esik elhinni, de bizony a világ politikusai is voltak kisgyerekek, tinédzserek, fiatalkorúak, akik szerettek a barátaikkal lenni, gyermeteg dolgokat tenni és a többi. Persze amikor felnőttek és belecsöppentek a politikai életbe, az ártatlanságuk, szendeségük egy szempillantás alatt szertefoszlott. Nyilván órákon át lehetne írni róluk, de itt most nem a politikai hovatartozásukkal, tevékenységeikkel szeretnénk első körben foglalkozni, hanem, hogy megmutattuk nektek, hogyan is néztek ők ki fiatalon, mikor még messziről sem ismerték a politika világát.

1, Donald Trump – Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke, aki politikai státusza előtt üzletemberként tevékenykedett és médiaszemélyiségként ismert. Ő az első olyan elnök Amerikában, aki tisztsége előtt semmilyen politikai státuszt nem töltött be.

2, Mihail Gorbacsov – Szovjetunió

Mihail Gorbacsov orosz származású szovjet politikus, aki a Szovjetunió elnöke volt. Neve azért csenghet ismerősen, mert az ő elnöksége alatt történt az 1986-os csernobili atomkatasztrófa. Miután 1991-ben lemondott tisztségéről, véget is ért a Szovjetunió.

3, Emmanuel Macron – Franciaország

Ő a francia Ötödik Köztársaság nyolcadik elnöke, és nem utolsó sorban Andorra társhercege. A 2017-es franciaországi elnökválasztás első és második fordulójában őt választották meg Franciaország következő köztársasági elnökének.

4, Martin Luther King – Egyesült Államok

Martin Luther King, Jr az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége volt. Legfőbb célja az volt, hogy megszüntesse a fehérek és feketék között fennálló jogi egyenlőtlenség valamint a feketékkel szembeni faji megkülönböztetést.

5, Joszif Visszarionovics Sztálin – Szovjetunió

Ő egy igazi szovjet forradalmár volt, aki a Szovjetunió Kommunista Párt Központi Bizottságának főtitkára volt, majd később megválasztották titkárnak. Ő lett 1941 után a Minisztertanács elnöke. Kiemelkedő intelligenciájához egy rendkívüli hatalomvágy és könyörtelenség párosult. A világtörténelem legnagyobb jelentőségű vezetői közé sorolható.

6, Hillary Clinton – Egyesült Államok

Bill Clinton felesége, aki jogászként tevékenykedett. 2001 és 2009 között New York szenátorává választották, majd Obama elnöksége alatt külügyminiszter lett. A 2008-as amerikai elnökválasztás egyik esélyes indulója volt, sajnos azonban kiesett.

7, Theresa May – Egyesült Királyság

A Konzervatív Párt vezetője és az Egyesült Királyság miniszterelnöke. Miután Cameron bejelentette, hogy lemond mind a Konzervatív Párt tisztségéről és a miniszterelnöki posztról, May lett az egyik legesélyesebb jelölt.

8, Nicolas Sarkozy – Franciaország

A magyar származású politikus mint az UMP elnöke a legesélyesebb jelölt volt a 2007-es elnökválasztáson. Mivel a szavazatok közel 53\%-át ő birtokolta, ezért ő lett a Francia Köztársaság 23. elnöke. 2011-ben  I. János Károly spanyol király lovaggá ütötte és 2012-ig volt miniszterelnöki hivatalában.

9, Theodore Roosevelt – Amerikai Egyesült Államok

Ő volt az Amerikai Egyesült Államok 26. elnöke, aki íróként is tevékenykedett. A Harvard Egyetemen diplomázott 1880-ban. Miután elvégezte a főiskolát a Republikánus Pártban politizált. Aktív évei során volt már képviselő, haditengerészeti miniszterhelyettes, majd kormányzó is. 1901. szeptember 14-én lépett miniszterelnöki hivatalába.

10, Justin Trudeau – Kanada

Pierre Trudeau volt miniszterelnök fia, aki a Liberális Párt vezetője is volt. 2015. november 4-én lépett miniszterelnöki hivatalába, így ő lett Kanada 23. miniszterelnöke.

11, George W. Bush – Egyesült Államok

2001 és 2009 között volt az Amerikai Egyesült Államok vezetője, így ő volt a 43. elnök. 1995 és 2000 között ő volt Texas állam kormányzója. Főiskolai tanulmányai után az olajiparban kezdett dolgozni. Nyolcéves hivatali ideje alatt az amerikai történelem legtámogatottabb, ám ezzel szemben a legnépszerűtlenebb elnöke is volt.

12, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin – Oroszország

2000 és 2008 között az Orosz Föderáció második elnöke, ám 2008 után kormányfőnek választották meg. A 2012-es elnökválasztáson nagy fölényt aratott, ezért harmadik elnöki ciklusát kezdhette meg. Egy 2013-as felmérés alapján, ő a világ legbefolyásosabb embere.

13, Barack Obama – Amerikai Egyesült Államok

Obama volt az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke, aki előtte jogászként majd politikusként tevékenykedett. Miniszterelnöksége 2009 és 2017 között zajlott. Ő volt az ország első színes bőrű elnöke. Olyan sokan megszerették őt, hogy 2008-ban és 2012-ben is megválasztották az év emberének. 2009-ben pedig Nobel-békedíjat kapott.

14, Gyurcsány Ferenc – Magyarország

Ő volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke 2004 és 2008 között. 2006-ban országgyűlési képviselőnek választották. 2011-ben a Demokratikus Koalíció párt elnöke és frakcióvezetője lett. Az ő elnöksége alatt több hátrány is érte Magyarországot, a rengeteg problémáról Öszödön beszélt. A botrány kirobbanása után arra hivatkozott, hogy a beszéd az egész politikai elit megelőző 8-10 évére vonatkozott.

15, Orbán Viktor – Magyarország

1989-ben elmondott beszéde miatt vált ismert politikussá. 1993-2000-ig illetve 2003-tól fogva a Fidesz elnöke. 1990-ben országgyűlési képviselővé választották. 1998–2002 között és 2010 óta Magyarország miniszterelnöke.

betöltés...