Ez a 25 éves nő hetesikreket szült, méghozzá természetes úton

Új életet a világra hozni minden kétséget kizáróan az egyik legkülönlegesebb, legcsodálatosabb dolog egy nő életében. Ezzel valószínűleg egyet értene cikkünk főhősnője is, aki 7 gyermeket hozott a világra, méghozzá természetes úton.

A 25 éves iraki nő ezzel beírta magát az orvosi történelembe, ugyanis a modern orvostudomány történetében még nem volt példa arra, hogy természetes úton jött volna világra 7 kisbaba. Ennek az a magyarázata, hogy ilyen esetekben az orvosok mindig erősen a császármetszést javasolják, hiszen ez a legbiztonságosabb mind a babák, mind az édesanya számára.

Firas Al Izzawi, a kórház szóvivője elmondta, hogy az anya is és a gyermekek is jól vannak. A párnak 6 kislánya és 1 kisfia született a már meglévő 3 gyermek mellé. Ez nem csak Irakban, hanem az egész földkerekségen egyedi esetnek számít, ezért nem csoda, hogy a világ minden pontjáról gratuláltak az édesanyának.

Egyébként nem ez volt az első eset, amikor egy anya hetesikreket hozott a világra. Az Egyesült Államokban élő Kenny és Bobbi McCaughey-nek 1997-ben szintén 7 gyermeke született. Akkor a terhesség korai szakaszában az orvosok azt javasolták, hogy mesterségesen csökkentsék a gyermekek számát, a biztonság érdekében. Bobbi, az anya ebbe nem ment bele, mondván: “Istenre bízom, miként alakul majd!”. A babák császármetszéssel jöttek a világra, ráadásul kilenc héttel korábban, mint ahogy az orvosok kiírták. Ez volt az első olyan eset, amikor a hét testvér közül mindenki életben maradt, méghozzá mindenféle károsodás nélkül.

Mi a véleményed erről? Írd meg hozzászólásban!

betöltés...