4 ok, miért ne csináltass olyan frizurát, mint amilyen a hírességeknek van

Mindannyian legalább egyszer életünk során elgondolkodtunk azon, hogy olyan hajat csináltatunk, mint amilyen a kedvenc hírességünknek van. Amikor feltűnt a színen Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozatban, mint Rachel Green mindenki olyan frizurát akart, mint az övé. Pontosan ugyanez történt akkor is, mikor a Szex és New York sztárja Sarah Jessica Parker, Carrie Bradshawként került előtérbe. A mai posztunkban viszont négy okot hoztunk el nektek, miért nem szabad olyan frizurát csináltatni, mint amilyen a hírességeknek van.

1, Az eredmény a festékektől függ

Még annak ellenére is, hogy mesterfodrászhoz jársz, aki kiválasztja a megfelelő színt, az nem jelenti, hogy ugyanazt az eredményt fogod kapni, ugyanis minden cég saját palettával rendelkezik, saját egyedi kóddal, és az nem feltétlenül ugyanolyan, mint a kedvenc hírességed hajszíne.

Ezen kívül, ha a hajad már be van/volt festve, akkor le kell szívni azt a hajszínt, hogy a kiválasztott festéket fel lehessen vinni. Ez főleg a vöröses hajú nőkre igaz, mert a vörös pigment sokkal jobban ragaszkodik a hajszálakhoz. Az is előfordulhat, hogy többször be kell festeni a hajat, mert az első festés után a haj ledobja magáról a festéket.

A kívánt szín elérése érdekében fontos, hogy többször meg legyen ismételve a folyamat, hogy a többszöri mosás se tudja kimosni belőle a színt.

Mit kell tenni: Hallgasd meg mit mond a fodrászod és ha azt mondj, hogy hagyj szünetet a két festés között, azt illik betartani. Ne erősködj, hidd el ő jobban tudja nálad. Ha úgy döntesz, hogy egy híresség haját akarod utánozni, akinek hamvas árnyalatú a haja, akkor mindenképp használj hamvasítót.

2, Minden frizura gondozást igényel

A hírességek lenyűgöző megjelenése a profi stylistok hosszú és gondos munkájának köszönhető. A göndör hajukat folyamatosan olyan lakkal fújják, ami megtartja a göndör loknijaikat órákon át. Senki se higgye azt, hogy a feltűzött hajak olyan kényelmesek, mert a valóságban egyáltalán nem jó benne lenni.

Nagy csalódást tapasztalnak meg azok a lányok, akik mégis úgy döntenek, hogy olyan hajat csináltatnak, mint kedvenc hírességeik, legyen az csak a szín megváltoztatása, vagy fazonja átalakítása. Az ombre hajszínezéssel is vigyázni kell, mert egyenes hajnál az árnyalatbeli különbségek nem annyira feltűnőek, mint a göndör változatnál, így emiatt is nagyon sok csalódás érhet.

Most képzeld el, hogy mindennap ilyen képet kell fenntartanod magadról. Készen állsz minden hónapban egy vagyont költeni a hajadra azért, hogy úgy nézzen ki mint a sztároké?

Mi a teendő: válassz olyan hajat, mely a haj típusától függően minimális stílusváltoztatást igényel.

3, A sztároknak is megvannak a saját trükkjei

A hírességek számos trükköt alkalmaznak a haj mennyiségének és sűrűségének vizuális növelésére. Csak a megfelelő fodrász és a jó minőségű alapanyag képes csodákat tenni: néha pót vagy műhajat kell használni, hogy növelni lehessen a haj tömegét.

Mi a teendő: ha nincs pénzed arra, hogy a sztárokhoz hasonlóan növeld a hajad tömegét, akkor nemes egyszerűséggel csak szerezz be egy göndörítőt, ugyanis a göndör loknik vizuálisan megnövelik a haj tömegét. Ettől úgy érzed majd, hogy sokkal dúsabb és teltebbek a szálak.

4, Lehet, hogy a fodrász nem tudja az arcodnak megfelelően megformálni a hajad

Fontos, hogy olyan fodrászt találj, aki képes felismerni az arcod előnyeit és hátrányait és aszerint vágja le a hajad. Az is fontos, hogy a bőrtónusodhoz megfelelő színt ajánljon. Ha olyan fazonú hajat akarsz, amilyen a kedvenc sztárodnak van, nem biztos, hogy olyan eredményt is fogsz kapni, mert az arcod formája nem passzol a fazonhoz. A kerekded arcú lányoknak inkább a hosszabb haj áll előnyösen, viszont a pufók arcúaknak kerülni kell a göndör fürtöket.

Mi a teendő: Ha szükséges, akkor egy alkalmazáson belül nézd meg, hogy milyen fazonú haj áll jól.

Még néhány tipp azok számára, akik radikálisan meg akarják változtatni a frizurájukat, olyanra, amilyen a hírességeké.

Ne felejtsd el, hogy a legtöbb közszereplő követi a trendeket, és a divattól függően változtatja meg imázsát. Ők nagyon gyorsan meg tudják változtatni megjelenésüket, ezt viszont te nem biztos, hogy ugyanígy meg tudod tenni. Ezenkívül a túl drámai változások után nem biztos, hogy a hajad hálás lesz neked.

Ha továbbra is szeretnél olyan hajat, mint az egyik hírességnek, akkor mutass egy képet a fodrásznak – soha ne szavakkal próbáld elmagyarázni mit szeretnél.

Ne akarj mindenáron olyan színű hajat, mint amilyen a hírességnek van, mert nem fogsz olyan árnyalatot kapni. Soha ne használj olcsó festéket a hajadra, mert hatalmasat fogsz csalódni.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...