“Úgy kellene szeretnem a feleségemet, ahogyan szeretném, hogy szeressék a lányomat.” - Dolgok, melyekről egyetlen lányos apának sem szabad megfeledkeznie

A kapcsolat apa és lánya között annyira szoros, hogy a lány egész életét meghatározza a későbbiekben is. Kutatók szerint az a lány, akinek szerető apja van, nagyobb eséllyel válik érzelmileg kiegyensúlyozottabb, szociálisan aktívabb és magabiztosabb nővé. Az apák sokféle módon befolyásolják lányuk jövőjét, ezért kell különösen figyelniük és még több erőfeszítést fektetniük lányaik nevelésébe.

Az apa a példa arra, hogy a férfiaknak hogy kellene bánniuk a lányával

A férj és feleség közti kapcsolat példaként szolgál és formálja a lányuk véleményét arról, hogy mit várhat el egy férfitól. Egy apának tiszteletet kell mutatnia a felesége felé, és tudnia kell, hogy úgy kellene szeretnie a feleségét, ahogyan akarja, hogy majd a lányát szeressék egy napon. Nem szabad félnie kifejezni az érzéseit és megmutatni, hogy a lányának sosem szabad kevesebbel megelégednie, mint amit megérdemel.

Egy apának annyi szeretetet kell adnia a lányának, amennyi csak telik tőle

Minden nő az apukája kicsi lánya, ezért egyetlen apának sem kell szégyellnie, hogy lánya mindennél többet ér neki. Egy lánynak minden szeretetre szüksége van tőle ahhoz, hogy magabiztos legyen és ráébredjen, hogy érdemes arra, hogy szeressék. Miközben felnő, lehetnek önbizalmi problémái, de az apa szeretete mindig erőt ad ahhoz, hogy a nehézségeket leküzdje. Egy apát senki nem helyettesíthet, éppen ezért a lehető legtöbbet kell kihoznia ebből a szerepből.

Fontos, hogy elmondja neki, mennyire gyönyörű kívül és belül

A lányok életük során sokszor kételkednek magukban. Társaik, a közösségi média, az elérhetetlen szépségideálok hatására elkezdik magukat másokhoz hasonlítani, és egyre nagyobb az esélye annak, hogy önértékelési zavaraik alakulnak ki. Az apának dicsérnie és bátorítania kell a lányát, elmondani neki, hogy mennyire szép, és megértetni vele, hogy jóval több, mint csupán egy bájos pofi. Nem szabad engednie, hogy mások lerombolják a lánya önbizalmát, és támogatnia kell őt, hogy legyen elég hite saját magában.

Egy lánynak mindig szüksége van arra, hogy az apja mellette álljon

Nem számít, hogy már felnőtt, egy lánynak mindig szüksége van az apja feltétlen szeretetére és támogatására. Tudni akarja, hogy az apja ott lenne mellette, hogy fogja a kezét, bármi is történt. Természetesen, elköveti a saját hibáit, ettől egy apa sem óvhatja meg. De mikor összetörve érzi magát, szüksége lesz az apjára, hogy felemelje és tudtára adja, hogy a kettőjük közti szeretetet semmi sem teheti tönkre.

Azt akarja, hogy az apja tényleg figyeljen a mondanivalójára

Kortól függetlenül egy lány számára mindig fontos, hogy meghallják és megértsék, amit mond. Egy apa nem hanyagolhatja el a lánya problémáit, függetlenül attól, hogy mennyire látja őket nagynak vagy kicsinek. Ha csak úgy tesz, mintha figyelne, az nem fog beválni. A lány pontosan tudni fogja, hogy az apja igazából nem figyelt rá, aminek az lehet a következménye, hogy többé semmilyen titkot nem oszt meg vele. Ezért fontos, hogy az apa soha ne kicsinyelje le lánya problémáit és mondanivalóját, hanem támogatást nyújtson, mikor arra szükség van.

A boldog emlékeket sosem fogja elfelejteni

A lányok vágynak apjuk figyelmére, és ezt semmilyen új ruhával vagy drága ajándékkal nem lehet helyettesíteni. Egy apa elviheti a lányát fagyizni, egy hétvégi kiruccanásra, de az is szép közös élmény lehet, ha például együtt társasoznak. Hogy emlékeket szerezzenek együtt, az nem pénzkérdés. A lényeg, hogy az érzelmi kötelék erősödjön köztük. Egy apa megtaníthatja a lányát arra, hogy a kis dolgok számítanak igazán és hogy minden pillanatot különlegessé lehet varázsolni.

Az apa feladata megtanítani, hogyan csináljon különböző dolgokat

A gyerekeknek sok mindent kell tanulniuk, és az apa feladata, hogy feltárja lánya előtt a világot. Kell, hogy a sűrű napirendjében is találjon olyan időt, amikor kizárólag a lányára figyel, vagy legalább válaszol a kérdéseire és kielégíti a kíváncsiságát. Az apa-lány idő tökéletes arra, hogy a lány megtanulja, mihez kezdjen egy rossz csappal vagy egy lapos kerékkel. Miért kellene az apáknak csak a kifejezetten lányos dolgokra összpontosítaniuk?

A lányok az apjukat látják a tökéletes férfinak

Minden lány szent meggyőződése, hogy az ő apukája a tökéletes férfi. Ahogyan viselkedik, döntéseket hoz és ahogyan másokkal bánik, az befolyásolja lánya cselekedeteit és nézeteit a világról. Az apa a legfőbb példakép lánya számára, rajta múlik, hogy a lány mit fog keresni a jövendőbelijében. Az apának ezért segítenie kell lányát a jobb döntések meghozatalában és abban, hogy olyan életet éljen, amilyet megérdemel.

El kell tudnia engedni a lányát

Egy apa minden létező veszélytől szeretné megóvni lányát, beleértve a férfiakat is. Sokszor azt hiszik, hogy a lányuk még túl fiatal a randizáshoz, vagy hogy az a fiú a lányuk lába nyomába se ér. Miközben természetes, hogy szemmel tartja lányát, nem szabad elfeledkeznie arról, hogy egy nap majd elhagyja a családi fészket, és elkezdi a saját életét.
Elköveti majd azokat a hibákat, amiktől az apukája annyira szerette volna megóvni, a féltő apa szíve pedig emiatt majd biztosan jópárszor megszakad, de büszke lesz arra, hogy lányából egy fantasztikus, önálló nő lett.

betöltés...