10 illemszabály, amit a jobb megítélésed érdekében mindenképpen tudnod kell

Életünk nagy részét szabályok uralják, hiszen be kell tartanunk őket, ellenkező esetben ugyanis, rosszul járhatunk. Ugyanez vonatkozik megítélésünkre is, mivel napjainkban külsőnk mellett, tetteink különböztetnek meg minket. Ma már nem feltétlenül egyértelmű, ki származik nemesi családból és ki nem. Jól neveltségünket, mint már említettük tetteinkkel mutathatjuk meg. Különösen igaz ez a hölgyek esetében.

Ez tükröződik abban, ahogy ülünk, ahogy beszélünk, abban, hogy nem félünk bepiszkítani a kezünket vagy abban, hogy az utcán nem fordulunk meg azért, mert füttyentést hallunk. Számos tényező befolyásolja azt, mit mutatunk meg magunkból, de ezek az apró részletek többet árulnak el rólunk, mint gondolnánk. Tesszük mindezt tudat alatt. Így, ha odafigyelünk egy kicsit cselekedeteinkre, akkor a jövőben sokkal jobb megítélésben részesülhetünk.

Kézitáskádat soha ne add át másnak!

Egy valódi hölgy soha nem adja át táskáját egy férfinak, még akkor sem, ha az illető a párja. Egy női táska mindig is a személyes tárgyak közé tartozott, így teljesen egyértelmű, hogy csakis tulajdonosa kezében lehet.

Ne dőlj neki a szék támlájának!

Nagyon fontos, hogy egy hölgy mindig egyenes háttal ül. Emlékezz csak a Neveletlen hercegnő című filmre. “Egy hölgy soha nem ül keresztbe tett lábbal és mindig kihúzza magát.” Mindig hagyj helyet a hátad és a szék támlája között!

Ne félj attól, hogy piszkos lesz a kezed!

Minden tévhit ellenére, az igazi hölgy sem kerüli a fizikai munkát. Így nem kell megijedned, ha a pasid megkér, hogy segíts neki behordani a tűzifát vagy esetleg kertészkedned kell egy kicsit.

Kövesd a sminkelés szabályait!

Ha már az igazi nőről, hölgyről beszélnünk, akkor a sminkelés is kihagyhatatlan téma. Egy hölgynek nincsenek sötétre festett szemei és vörös rúzzsal kikent ajkai. Vagy az egyik vagy a másik elfogadható, de leginkább a természetes hatást kell elérni, vagyis semmivel sem szabad túlzásba esni.

Érezd magad otthon!

Ez azt jelenti, ha váratlan vendégeid érkeznek, akkor ne érezd magad kényelmetlenül azért, mert esetleg még hálóingben vagy köntösben vagy. Hiszen te vagy otthon, azt viselsz, amit akarsz, arról nem is beszélve, hogy ebből a vendégek is rájönnek majd, hogy legközelebb nem érkeznek bejelentés nélkül.

Ne tedd a telefonod az asztalra!

Persze, ez nem otthonra vonatkozik, hanem a nyilvános helyekre. Egy igazi hölgy pontosan tudja, hogy nem illik az asztalra tenni a telefont, főleg akkor, ha társasága is van, hiszen ez tiszteletlenség a másik féllel szemben, ugyanis akarva-akaratlanul úgyis rápillantana. Kávézóban, étteremben vagy más nyilvános helyen a telefonnak a táskában kell lennie, nem pedig az asztalon.

Vedd figyelembe az üzenetküldés szabályait!

Talán nem is gondolnád, de az üzenetküldésnek is vannak illemszabályai. Egy hölgy nem válaszol azonnal a neki küldött üzenetre és nem közöl üzenetben fontos információt. Ehelyett inkább telefonál vagy megbeszél egy személyes találkozót. Továbbá, kérdésre nem válaszol kérdéssel.

Ne tedd csípőre a kezed!

A derékra, csípőre tett kéz amellett, hogy erőt és magabiztosságot sugall, egyfajta győztes szimbólum. Egy hölgy nem tesz ilyet, leginkább a teste előtt kulcsolja össze a kezét, ha éppen nem tudja, mit kezdjen vele.

Ne könyörögj!

Egy igazi hölgy megköszön mindent, de nem viszi túlzásba a hálálkodást. Soha nem kér szívességet egy férfitől, hiszen akkor leértékelődne a szemében.

Csak akkor fordulj meg, ha a neveden szólítanak!

Egy igazi hölgy nem fordul meg az utcán azért, mert valaki fütyül vagy azt kiabálja, hogy “Hé!”. Mivel ezekben az esetekben teljesen biztos, hogy egy idegen igyekszik megszólítani téged. Aki ismer, az a neveden szólít, így csakis akkor fordulj meg, ha hallod a neved. Akkor biztosan téged szeretnének megszólítani.

betöltés...