11 történelmi fénykép, amely hatalmas világszenzáció lett, de csak kevesen tudják az igazságot, most lerántjuk róla a leplet

Rengeteg híres fotó terjeng az interneten, ami valamilyen szenzációs dolognak köszönheti, hogy világhírű lett. Például John F. Kennedy és Marilyn Monroe titkos románcáról szivárogtak ki lesifotók, amiből sokan arra következtettek, hogy igazak a pletykák miszerint valóban szerelmi viszonyt ápolnak, de ott van emellett Albert Einstein fotója is, amikor egy robbantási helyszín közelében boldogan biciklizik a kamera előtt. Nos azaz igazság, hogy ezek a képek nem minden esetben tükrözik a valóságot. Sajnos rengetegszer fordult elő , hogy csak két-három kép összemontázsolásából születtek ezek az elképesztő felvételek, amik nagyon népszerűek lettek az emberek körében. Amióta pedig létezik a Photoshop azóta előszeretettel manipulálnak egyes képeket az emberek.

Ma úgy határoztunk, hogy elhozzuk nektek azokat a  hamisított képeket, melyek bejárták már az egész világhálót, illetve megmutatjuk mely képekből születtek meg, hogy végre valahára mindenki tisztában legyen azzal, hogy nem eredeti képeket istenített mindeddig.

1, Einstein egy robbanás előtt kerékpározik.

A közösségi oldalakon nem egyszer tűnt már fel az a kép, ahol Albert Einstein épp kerékpározik egy robbanási helyszín előtt.

Sok embert ki kell, hogy ábrándítsak, de ez a kép nem valódi. Két különböző fotóból lett összemontázsolva. Az igazi képeken Einstein saját háza udvarán biciklizik, a másik képen pedig tesztrobbantás zajlott Nevada környékén 1962-ben.

2, A nők először jelentek meg rövidnadrágban az utcán.

Ez a kép a Redditen vált igazi szenzációvá, kezdetben úgy tüntették fel, hogy a rövidnadrágban sétáló hölgyek balesetet okoztak szokatlan megjelenésükkel. Az igazság az, hogy ez a fotó nem minden esetben foglalja magába az igazságot. A nők valóban így sétáltak végig az utcán, de nem okoztak balesetet. Ez abból is egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a bal oldalon lévő autón egyetlen horpadás sincs. Valójában az csak egy nyugodtan parkoló személygépjármű. A fotót egyébként 1937-ben készítették.

3, David Bowie és Lemmy

Nagyon sokan bedőltek ennek a fotónak, ahol David Bowie és a Lemmy Motörhead egymás mellett állnak. De az igazság az, hogy ez  kép nem valódi. Lemmy-t valójában a barátnőjével kapták lencsevégre.

Embed from Getty Images

4, Bátor tábornok

Ez a fotó 18. században készült a polgárháború idején, ahol Ulysses S. Grant az Egyesült államok elnöke lován ülve mered a távolba. Ám sajnos ez a fotó sem bizonyult valódinak, ugyanis három különböző képből készült.

A lovas valójában Alexander McDowell McCook tábornok volt és az ő fejét cserélték le Ulysses S. Grant-ére.

Amint látható a háttérben sem volt felfedezhető Amerika elnöke, ugyanis a tábori életet valamint a rajta szereplő embereket is csak egy régi fotóról szedték.

5, Elsősegély

Biztos te is találkoztál már ezzel a képpel böngészés közben. A fotón a legelső mentőautó látható vagyis azt akarták, hogy ezt higgyük róla. De valójában ez egy polgárháborúban használatos mentőautó volt, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy segítsenek a megsebesült embereken.

Ezt a típusú “mentőt” egy francia származású orvos Jean Dominique Larrey tervezte meg még 1792-ben. Ám a legeslegelső mentőautót 1881-ben egy bécsi tűzesetnél használták először.

6, Lincoln híres portréja.

Gyanítom mindenki ismeri a 16. amerikai elnök Abraham Lincoln híres festményét. Ám nagyon kevesen tudják, hogy ez a kép nem valódi. A képből csak Lincoln feje igazi a többi testrésze viszont nem hozzá tartozik. Egy fotós kölcsönvette John Caldwell Calhoun egyik képét és megphotoshoppolta azt. Érdekesség, hogy a két ember szöges ellentéte volt egymásnak, mert míg Lincoln felszabadította a rabszolgákat, addig Calhoun minden erejével támogatta a rabszolgatartást.

Embed from Getty Images

7, Niccolò Paganini dagerrotípiája

Sok ember volt abban a hitben, hogy ez Paganini első fotója, ám kiderült, hogy nem is a hegedűművész van a fotón, hanem csak egy hegedűkészítő ember, akit Giuseppe Fiorini-nak hívtak. Az 1900-as években készült ez a kép és nagyon sokáig meg tudta vele téveszteni az embereket.

8, Cottingley tündérei

Elsie Wright és Frances Griffiths unokatestvérek voltak, akik azt állították, hogy nekik volt szerencséjük először lencsevégre kapni néhány tündért. A két lány hitt a spirituális erőben, majd úgy döntöttek eladják a képet Arthur Conan Doyle-nak. Nem sokra rá a lányok beismerték, hogy a kép csak szemfényvesztés, ugyanis egy gyerekkönyvből vágták ki a tündéreket.

9, A Reichstag feletti győzelem zászlaja.

Ez a fotó nagyon híressé vált, bár az igazság az, hogy cseppet sem valódi dolgokat ábrázol. Az eredeti képről eltávolítottak egy lényeges tárgyat, amely arról árulkodhatott, hogy ezek a katonák egyáltalán nem a győzelem miatt tűzték ki a zászlót. Ha jól megnézed a képeket az eredetin láthatod, ahogy az egyik katona csuklóján van egy karóra, ami rablásra és fosztogatásra utalhat, így ki lehet következtetni, hogy a zászlót is csak el akarták vinni, mert könnyen mozdítható volt.

10, A levitáló ember.

Igazság szerint annak ellenére, hogy semmilyen hiba nem látható a képen, ami arról árulkodna, hogy nem valódi. Ám az igazság az, hogy igazinak sem mondható. A fotón Colin Evans spirituális ember látható, aki meg akarta mutatni az embereknek, hogyan levitál, de ehhez csak annyit tett, hogy elrugaszkodott a talajtól és egy jól időzített pillanatban lefényképezte magát.

11, Marilyn Monroe és John Kennedy elnök

Sok vita folyt már arról, hogy valóban volt-e szerelmi viszony Marilyn Monroe és az amerikai elnök John F. Kennedy között. Mivel megoszlottak a vélemények ezért nem lehetett egyértelműen megállapítani, mi igaz a történetből és mi hazugság. Erről a képről is rengeteg elmélet született, hiszen úgy néz ki, mintha egy lesifotós készítette volna. De az igazság az, hogy ez nem igazi fotó. A képen valójában olyan emberek láthatók, akik csak nagyon hasonlítanak Kennedy-re és Monroe-ra. A fotót egyébként Alison Jackson fotográfus készítette.

betöltés...