Ha te is szeretsz délutánonként aludni, akkor ezt a cikket el kell olvasnod!

Az emberek többsége éjszaka alszik, nappal pedig aktív. Azonban úgy néz ki, délutánonként is érdemes kicsit pihenni, hiszen az 1-2 órás alvásnak számtalan jótékony hatása van.

Az első pozitív hozadéka a délutáni pihenésnek, hogy megemelkedik a szerotonin nevű boldogsághormon a vérünkben, ami alváskor termelődik, így jobb kedvűek, vidámabbak leszünk, miután felébredtünk.

A kutatók igazolták, hogy az alkalmazottak sokkal jobban tudnak teljesíteni a munkahelyükön, ha nem egy huzamba kell dolgozniuk, ha van szünet, amikor lazíthatnak, feltöltődhetnek sokkal produktívabbak.

A NASA által elvégzett kutatás szerint egy 40 perces alvást követően az emberek figyelme 100 százalékossá válik, ez felér 200 mg koffein elfogyasztásával, ezért érdemes délután szieszta időt tartani, ha a nap hátralévő részében aktívak, figyelmesek szeretnénk lenni.

Sokkal kreatívabbak leszünk, ha délutánonként legalább 1 órát aludni tudunk. Fejlődik a képzeleterőnk, problémamegoldó képességünk is.

És ha már a kreativitásunkra is jó hatással van az alvás, akkor ugyanez igaz a memóriánkra is, főleg a hosszútávú memóriánkra.

Alvás után az érzékszerveink is felerősödnek, így jobban fogjuk érezni a szagokat, ízeket, a hallásuk is javulni fog, A stresszt is csökkenthetjük, ha lefekszünk délután, mivel ennek hatására kevesebb kortizol, azaz stresszhormon termelődik a szervezetünkben.

Egyszóval, a délutáni alvással újjászületünk, ezért ha tehetjük, szakítsunk időt rá, hiszen mindenképp a hasznunkra válik.

betöltés...