9 szörnyű testbeszéd, amit mindenkinek sürgősen el kellene felejtenie

Nem mindig veszed észre, azt amit csinálsz például a lábaddal, a kezeddel vagy az arckifejezéseddel miközben mások jelenlétében vagy. Lehet, hogy nem is úgy akarod azt a testbeszédet használni, ahogy mások értelmezik ezért kell odafigyelni arra, hogy mit is csinálsz. Ha koncentrálsz a nonverbális kommunikációdra akkor elkerülhetsz néhány kellemetlen helyzetet. Mostani posztunkban azokat hoztuk el, amiket jó messziről el kellene kerülnie minden embernek.

1, Összehúzódás

A testtartás sokat árulhat el az önbizalomról. Ha összehúzod magad, akkor bizonytalannak érzed magad. Ezt a testtartást olyan helyzetben is felveheted, amiben kellemetlenül érzed magad. Ha valaki ismeri a testbeszédet, akkor tudja, hogy ilyenkor mennyire küzdesz a z önbizalomhiánnyal.

2, Lábak, karok keresztezése

Ha valakivel beszélsz és közben felveszed ezt a pózt, akkor az azt jelenti, hogy nem vagy nyitott felé. Meghallod, amit mond, viszont egyáltalán nem vagy kíváncsi rá. Akkor is felveheted tudata alatt ezt a pózt, mikor kellemetlenül érzed magad az adott illetővel.

3, Mocorgás/ babrálás

Függetlenül attól, hogy ezt megszokásból vagy idegességből teszed, fontos, hogy bizonyos helyzetekben megálld, hogy ne mocorogj, vagy babrálj valamivel. Ha tekergeted a hajad, babrálsz a gyűrűddel, játszol a cipőddel vagy az óráddal egy beszélgetés, vagy fontos találkozó során, akkor úgy tűnhetsz, mint aki unatkozik.

4, Nyakdörzsölés

A nyak dörzsölés a stressz enyhítésének vagy a feszültség csökkentésének a jele, melyet még akkor is csinálsz, ha voltaképpen nem csináltál semmit. Fontos azonban, hogy bizonyos helyzetekben kerüld ezt a gesztust, mert sokan tisztában vannak vele, hogy mit jelent.

5, Körömrágás

Egy másik szokás, ami felfedi, mikor ideges vagy. Tény, hogy segíthet a stressz enyhítésében, de fel fogja fedni az érzéseidet is. Sokan ezt a fajta megmozdulást visszataszítónak találják, arról nem is beszélve, hogy mennyire károsítod vele a körmök egészségét. Mivel az emberek megjelenés alapján ítélkeznek ezért rossz benyomást kelthetsz ezzel.

6, Szemkontaktus mellőzés

A szemkontaktus elkerülése önbizalomhiányról, unszimpátiáról vagy megbízhatatlanságról árulkodik. Viszont a tartós szemkontaktust agresszívnak tekintik, ezért fontos, hogy eltaláld mennyi ideig is célszerű nézni mások szemébe.

7, Szemforgatás

A szemforgatás egyértelműen a tiszteletlenség jele. Ha baráti társaságban csinálod, akkor viszonylag ártalmatlan gesztus, ugyanis annak a jele is lehet, hogy unatkozol vagy valami felbosszantott. Ha azonban az egyik kollégád, főnököd vagy egy idegen ember jelenlétében csinálod, akkor a másik sértőnek fogja tekinteni.

8, Mosolygás hiánya

A legtöbb ember gyakran elfelejt mosolyogni főleg, ha megbeszélésen vagy formális helyzetben kell helyt állni. Azonban ez egy nagyszerű módja annak, hogy megmutasd mennyire nyitott vagy. Emellett más emberekben is pozitív benyomást kelthetsz, ha mosolyogsz. Figyelj arra, hogy a mosolyod őszinte legyen, különben hamisnak és megbízhatatlannak fognak tartani.

9, Közömbös arckifejezés

A túl közömbös arckifejezés annak a jele is lehet, hogy egyáltalán nem érdekel mit beszél a másik fél. Ez kényelmetlen helyzetet eredményezhet. Próbálj egy kis lelkesedést mutatni a dolgok iránt, sőt próbáld lemásolni a másik fél gesztusait és arckifejezését. Ez segíthet a pozitívabb benyomás kialakításában.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...