Íme néhány gyorséttermi titok, amiről a legtöbb vásárlónak nincs tudomása

A gyorséttermekben folytatott munka nagyon nehéz, mert mindig haptákba kell állni, nem lehet lazsálni, mindig pörögni kell és a többi. Viszont nagyon sok mindenre tanítja meg ez a fajta munka a munkavállalókat, sőt rengeteg titkot őriznek, amiről persze nem beszélhetnek. Felmondásuk után pedig már semmi sem állíthatja meg őket abban, hogy néhány érdekes részletet eláruljanak régi munkahelyükről. Mostani posztunkban néhány érdekes tényt, hoztunk el a gyorséttermekkel kapcsolatban, amikről a legtöbb vásárlónak nincs tudomása.

1, “A Starbucksot nemrégiben beperelték, mert túl sok jéggel adták a jeges italokat. Ha kedveled az erőteljesebb ízvilágú italokat, akkor ne kérj bele annyi jeget, vagy a legjobb, kérd jég nélkül.”

2, “A McDonald’s Chicken McNuggets valójában négyzet alakú és mindegyiknek saját neve van: boot, bone, bell, ball.”

3, A Chipotle étteremben van egy úgynevezett Questarito nevű étel, ami voltaképpen egy burrito csak tortilla helyett quesadilla-ba csomagolnak.”

4, A Mekiben zárás előtt kell vásárolni, és biztos lehetsz benne, hogy a kikért kis adag étel helyett, nagy adagot fogsz kapni.

5, A McDonald’s-ban kapható teák annyi cukrot tartalmaznak, mint egy szelet Snicker csokoládé.

6, Volt olyan időszak, mikor a Meki sokkal több jelentkezőt vonzott, mint a Harvard Egyetem.

7, “Az egyik McDonald’s-ban dolgozom és a legnagyobb titkok közé tartozik, hogy a kolbászos tojásos McMuffin egy dollárral drágább, mint a kolbászos McMuffin tojással, holott mindkettő egy és ugyanaz csak a nevük más.”

8, Ha a Mekiben sótlan krumplit rendelsz akkor nagy valószínűséggel új adagot fognak neked kisütni, amit te magad sózhatsz meg.

9, Érdemes vigyázni a fagylaltgépekre, és italadagolókra, ugyanis azokat heti szinten csak egyszer tisztítják ki. Ha jót akarsz magadnak, akkor nem ott eszel, iszol ilyen dolgokat.

10, Ha tudni akarod, hogy egy hely jó vagy sem akkor két dolgot kell megtenned. Az egyik, hogy bemész a mosdóba és vetsz egy pillantást az ott uralkodó körülményekre. Ha tiszta akkor jó, ha nem akkor hagyd el az éttermet, mert a többi helyiség sem lesz tiszta. A másik, hogy meg kell nézni a pult mögötti padlót. Ha úgy néz ki, mint amit rendszeresen tisztítanak, akkor nincs veszély, de ha nem akkor inkább egyél máshol, mielőtt bármilyen betegséget elkapnál.

11, Egy brazil Mekiben rendelhetsz olyan ételeket, melyben hús, rizs, bab és saláta van. Kezdetben ezeket az alkalmazottaknak készítették, mivel ők megtagadták, hogy az ott elkészített hamburgereket egyék ebédre. Később beépítették az étterem étlapjába.

12, Kiderült, hogy meg lehet vásárolni úgy a Happy Meal menüben található játékot anélkül, hogy Happy Meal menüt kellene venni.

13, “A Little Caesars étteremben dolgoztam és a „Sajtos pizza” 1800 forintba került, amit a menedzser azzal magyarázott, hogy az emberek azt hiszik több sajt kerül arra a pizzára, mint az összes többire, de ez nem igaz, ugyanis minden pizzára ugyanannyi sajtot teszünk.”

14, A Taco Bell-nél kaphatók az úgynevezett “cinnamon twists-ek”, amik voltaképpen tészták, csak beszórják őket fahéjas cukorral – az embereknek viszont fel sem tűnik, hogy ezek filléres finomságok és otthon is bárki elkészítheti őket.

Te milyen gyorstéttermi/éttermi titkokról tudsz még?

betöltés...