Az orvosok azt mondták a kislányának egyszerű szemfertőzése van -de az anya érzi hogy szörnyű dolog történik

A gyerekeknél gyakori a szemfertőzés és nem is olyan furcsa, hogy a bepirosodott szemet a szülők és az orvosok is egyszerű szemfertőzésnek nézik.

Ez történt Paul és Gaylene Robsonnal is mikor kislányuknak Stellának feldagadt a szeme. Elvitték 6 éves kislányukat az orvoshoz, akik kenőcsöt és antibiotikumot írt fel és azt mondta várjanak egy pár napot amíg a duzzanat el nem múlik.

De a duzzanat nem múlt el, sőt, a kislány szemhéja ehelyett egyre jobban feldagadt. A bal szemhéja pedig nagyon bevörösödött.

Az édesanya tudta, hogy itt valami nincs rendben, majd elvitte lányát egy szemorvoshoz, hogy ő is mondjon véleményt. Ez a szakorvos azonnal továbbküldte a kislányt a melbourni Royal Chidrens Hospital nevű gyerekkórházba, MRI vizsgálatra. Az eredmény sajnos minden szülő rémálma: egy tumort fedeztek fel Stella szeme és az agya között, mely egyre csak nőtt.

“A daganat elkezdett a szem körül elhelyezkedő csontba belenőni. Kb. 1,5 cm volt, harang alkú.”- mondta Gaylene.

Kiderült, hogy Stellának nincs fertőzése, hanem Langerhans-sejtes granulomatózisa van, mely egy ritka csonttumor fajta.

Stellát sürgősen meg kellett műteni, hogy el tudják távolítani a daganatot. A sebészeknek sikerült ezt úgy megtenniük, hogy sem a szöveteket, sem az agyat nem sértették meg.

2015-ben karácsony estéjén értesítették a családot, hogy Stellának egy 12 hétig tartó intenzív sugárkezelésen kell átesnie. Csak így tudják majd biztosan, hogy a daganat valóban eltűnt. Néhány hónappal később a kislányt egészségesnek nyilvánították, szülei nagy megkönnyebbülésére.

“Technikailag ez nem rák, vagy aktív, vagy passzív állapotban van. Három havonta fogunk kontrollra járni az elkövetkezendő években. Aztán utána remélhetőleg már csak évente.” -mondta Paul, az édesapa.

Stellának már semmilyen kezelésre nincs szüksége, szülei nagyon örültek, hogy visszakapták kislányukat.

A Royal Children’s Hospital munkatársainak és az édesanya ösztönének köszönhetően Stella jövője csodálatos. A szülők nagyon hálásak az orvoscsoportnak, de mégis a közeli családtagok azok, akik a kislány a legjobban ismerik.

Soha ne féljenek még egy szakorvosi véleményt kikérni – ez életet menthet!

betöltés...