Íme, 12 nyilvánvaló jele annak, hogy kisbabát hordasz a szíved alatt

Azok a nők, akik már szültek gyermeket méterekről kiszúrják, ha egy másik nő várandós. Elképzelhető, hogy az adott illető még tudatában sincs annak, hogy egy piciny kis élet dobog a szíve alatt, de a tapasztalt nők észreveszik azokat a bizonyos jeleket. Igen, jól olvastad, vannak jelek, amik már pár hét alatt látszódnak. Ilyen például, a szem alatti karikák és sötét foltok megjelenése, valamint, hogy eltűnik az ember csípője. A mai cikkünkben elhoztunk még néhány egyértelmű jelet, amikből arra lehet következtetni, hogy bizony egy kisbaba cseperedik a pocakodban.

A legelején a változások, mind-mind a testen belül zajlanak, aminek a tünetei, néha lázzal társuló megbetegedéssel, vagy szimpla fáradság érzettel keverhető össze. Itt van az a 12 előjel, ami egyértelműsíti a dolgokat, miszerint babát vársz.

1, A várandós nők hormonháztartása fenekestül fel tud fordulni, ugyanis a progeszteron, valamint az ösztrogén nevű hormonokat nagyban befolyásolja a terhesség. Ez az oka, hogy a hölgyek ez alatt az idő alatt nem menstruálnak.

2, Hirtelen fellépő hányinger.

Talán ez a legjellemzőbb tünete a terhességnek, ami általában reggel a legintenzívebb, viszont a nap folyamán bármikor rád törhet a rosszullét. Célszerű ébredés után egyből enni valamit, néhány szem kekszet vagy egy kocka csokit, és lehetőleg egyél többször keveset.

3, A női nemi szerv érzékennyé válik.

A nők ezen területe feldagad és meglehetősen érzékeny lesz. A progeszteronszint hirtelen megemelkedése miatt sokkal húsosabban fog kinézni, mint eddig.

4, A hormonháztartás felborulása miatt a női idomok szintén érzékennyé válnak, sőt meg is nőnek, valamint a bimbó és a bimbóudvar sötétebb színűvé válik. Fontos, hogy megfelelőlen legyen ez a testrész is ápolva.

5, Gyakori fejfájás.

Gyakran alakul ki fejfájás, ami ugyancsak a hormonokra vezethető vissza. Általában a várandósság kezdeti időszakában jellemző ez a fajta tünet.

6, Többször kell WC-re menned.

Ez a tünet több embert is megtéveszthet, ugyanis a gyakori vizelési inger következtében azt hiheted, hogy felfáztál, pedig csak a méh nyomja a húgyhólyagot, melynek következtében a terhesség alatt igen gyakran ki kell menned a mosdóba.

7, Táplálkozás.

Sűrűn elő fog fordulni, hogy a kedvenc ételeidtől undorodni fogsz és, amit eddig nem szerettél azt bizony nagyon megkedveled. Állítások szerint ez azért történik, mert a testünk jelez, hogy védje a magzatot a káros anyagoktól. Egy bizonyos időszakban pedig előfordulhat, hogy nagyon kívánós leszel, és szinte mindent-mindennel megennél.

8, Érzékenyen érintenek a szagok.

Előfordul, hogy sokkal érzékenyebb leszel az illatokra, intenzívebben fogod érezni, mint azelőtt. Az sem kizárt, hogy émelyegni fogsz olyan illatoktól, amiket régen nagyon is szerettél. De ne aggódj ez normális.

9, Tapasztalhatsz szédülést, vagy ájulást.

A vércukorszint hirtelen leesése miatt bizony előfordul, hogy megszédülsz vagy elájulsz. Ennek elkerülésére miatt fontos, hogy többször egyél keveset egy nap, és ha el kell menned otthonról mindig legyen nálad valamilyen harapnivaló, például keksz.

10, Megváltozik az emésztőrendszered.

Fontos, hogy naponta 1,5-2 liter folyadékot megigyál, mert a terhesség alatt igencsak megváltozik az emésztés és gyakori székrekedés léphet fel. Egyél sok rostos ételt, például gyümölcsöt, zöldséget.

Az sem kizárt, hogy reflux, gyomorégés és gyomorsav felböfögés alakuljon ki, amiért a nyelőcső záróizmai a felelősek.

11, Megnő a testhőmérsékleted és pulzusszámod.

Teljesen normális, ha a testhőmérsékleted egy kicsit megemelkedik, persze sokan betegségre gyanakodnak, de nincs mitől tartani. A hőn kívül még a pulzusszám is megugrik, ugyanis nyomást gyakorol a rekeszizomra, ami miatt a kismama gyorsabban elfárad bizonyos tevékenységek után.

12, Teljesen megváltozik a mensturációs ciklus.

Egyértelmű jele a terhességnek, ha a menstruáció késik vagy teljesen kimarad. Ma már egyébként egyre több nő menstruál várandósság alatt is, viszont az merőben máshogy néz ki. Ezért, ha valami “problémára” gyanakodsz a vérzésed alapján célszerű tesztet csinálni.

betöltés...