10 hihetetlennek tűnő történelmi tény, amivel jobb ha te is tisztában vagy

A történelem tele van érdekesebbnél-érdekesebb eseményekkel, melyekről nagyon jó olvasni. Ám akkor lesz még érdekfeszítőbb a dolog, mikor megpróbálunk két történelmi esemény között közös nevezőt találni. Még a legjártasabb emberek sem mindent tudók, ezért mikor kiderülnek az izgalmas információk két dologról egyből leesik az álluk. Mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy előkeresünk néhány jelentős történelmi eseményt, melyek ugyanabban az évben történtek két különböző helyen.

Vincent van Gogh ugyanabban az évben festette meg híres festményét a “Csillagos éj”-t, mikor felavatták a párizsi Eiffel tornyot.

A Time nevű amerikai heti hírmagazin megválasztja az év “emberének” a veszélyben lévő Földet. Ugyanezzel párhuzamosan feltalálták a laptopokon ma is megtalálható touchpad-ot.

Kazimierz Funk lengyel biokémius ugyanabban az évben találta fel a vitaminokat, mikor a világ leghíresebb utasszállító hajója a Titanic örökre elsüllyedt.

Ebben az évben szabadította fel Abraham Lincoln a rabszolgákat Amerikában és ezzel egy időben útjára indították a legelső földalatti vasutat Angliában.

A H. J. Heinz vállalat elkezdte árusítani az első ketchup-jét, valamint ugyanebben az évben Dmitrij Ivanovics Mengyelejev orosz kémikus megalkotta a periódusos rendszert.

II. Erzsébet brit királynő ugyanabban az évben látta meg a napvilágot, mint az ikonikus Marilyn Monroe.

Ebben az évben készítették el a legelső színes fényképet, illetve II. Sándor orosz cár végleg eltörli a jobbágyságot.

A J.K Rowling által írt Harry Potter könyv hetedik kötetét piacra dobják, és ezzel párhuzamosan bemutatják a legelső iPhone-t.

Harriet a teknős találkozhatott Charles Darwin-nal.

Nemcsak, hogy találkoztak, hanem konkrétan Darwin volt az, aki Steve Irwin természettudósra bízta a galapagosi teknőst. Harriet 2006-ban hunyt el.

Ebben az évben kezdik Angliában vetíteni a mozikban az Indiana Jones című filmet, ezzel egy időben pedig kivégzik az utolsó guillotine által halálra ítélt fegyencet Franciaországban.

betöltés...