Ilyen hatással van a szervezetedre a szakítás

A búcsúzás sohasem könnyű, ezt sajnos szinte mindenki megtapasztalja az élete során. Ilyenkor eszünkbe jutnak a közös emlékek és a legszebb pillanatok, miközben félünk attól, hogy vajon miként fog alakulni az életünk mindezek után… merre és hogyan tovább?

Persze így leírva közel sem tűnik annyira fájdalmasnak, mint amikor ténylegesen átéljük ezt. Mi több, ez lehet annyira fájdalmas, hogy már fizikai jelei is megnyilvánulnak, amik közül most az öt leggyakoribbat soroljuk fel.

1. Szorongás és álmatlanság

Mindannyian társas lények vagyunk (így vagy úgy…) és arra vágyunk, hogy viszontszeressenek minket. Ha ez nem történik meg, akkor az bizony szorongáshoz és álmatlansághoz is vezethet.

2. Mellkasi fájdalmak

A tanulmányok során kimutatták, hogy a komolyabb szakítások során valódi fizikai fájdalmak is jelentkezhetnek. Ez leginkább mellkasi fájdalmakban, illetve szívpanaszokban nyilvánul meg. Azoknál pedig, akiknek amúgy is probléma van a szívével, jelentősen megnő az aritmia és a szívroham kockázata.

3. Bőrproblémák

A depresszió során hajlamosabbak vagyunk elhanyagolni magunkat, valamint a stresszhormonok miatt pattanások jelenhetnek meg, de a hajhullás sem ritka.

4. Izomfájdalmak

Depressziós állapotban az emberek hajlamosabbak a sérülésekre, mint egyébként. A stressz miatt megnő az izomgörcsök kockázata is.

5. Étvágytalanság, vagy épp túlzott étvágy

A szakítások után vannak, akik egyáltalán nem tudnak enni és vannak olyanok, akik az evéssel próbálják leküzdeni a stresszt. Természetesen egyik sem jó, de ez utóbbi talán még veszélyesebb is a testmozgás hiánya miatt.

Te tapasztaltál már lelki gond okozta fizikai fájdalmat? Írd meg hozzászólásban!

betöltés...