1579-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

A csoportos megbetegedések időszakában vagyunk, amikor gyakorlatilag bárhonnan hazaviheti az ember a vírust. Sokan vannak, akik hordozók, de nem tudnak róla, így tényleg rendkívül fontos, hogy betartsuk azokat az ajánlásokat, amiket az országos tiszti főorvos javasol.

Mára virradóra újabb fertőzötteket regisztráltak, így számuk most 1579-re nőtt. Az elhunytak száma is sajnos 12 fővel emelkedett, így az elhunytak száma 134 fő. A gyógyultak száma is nőtt, ők 192-en vannak már.

Mint ahogy írtuk nagyon fontos betartani a szabályokat, ajánlásokat. Az tiszti főorvos javasolja, hogy az idősek, krónikus betegek maradjanak otthon, minél jobban elkerülve a más emberekkel való érintkezés. A külföldről hazatérőknek 2 hét önkéntes karantént javasolnak, a diákokat pedig kérik szintén, ha lehet, ne mászkáljanak együtt. Müller Cecília pedig külön felhívta a figyelmet a budapestiek számára, hogy vegyék komolyan az intézkedéseket, mivel a legtöbb beteg a fővárosban van.

A jelenlegi információk szerint a Pesti úti idős otthonban a fertőzöttek száma 212-re nőtt, míg az elhunytak száma 13 főre. Ebből kifolyólag a legtöbb szociális intézményben szigorúbb intézkedéseket vezettek be mind a lakóknál mind a dolgozóknál egyaránt. A legtöbb helyen az időseket támogatva szervezetek és önkormányzatok vásárolna be helyettük.

Az orvosok még mindig nem győzik hangsúlyozni a kézmosás fontosságát, a fertőtlenítés hatékonyságát, valamint az otthon maradás jelentőségét. Ha van rá lehetőség tartsunk magunknál maszkot és kesztyűt a bevásárláshoz is, valamint lehetőség szerint a vásárolt termékeket töröljük át fertőtlenítővel.

Mivel a számok napról napra nőnek, így tényleg csak azon múlik az egész, mennyire vesszük komolyan az intézkedéseket. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

betöltés...