9 reptéri titok, amit a személyzet nem köt az utasok orrára

A reptereknek, pontosan úgy ahogy az országoknak saját szabályzatuk és törvényeik vannak, amit minden embernek be kell tartania, ha törik, ha szakad. De nemcsak szabályuk, hanem titkaik is vannak, amiből a naiv utasok mit sem sejtenek, hiszen azokat csak az ott dolgozók ismerik, amit nem fognak más orrára kötni. Ha gyakran utazol repülővel és többször volt fura érzésed, illetve érezted magad kellemetlenül, akkor nagy valószínűséggel a cikkben felsoroltak valamelyike miatt történt. Ha te is szeretnéd megtudni, mi mindent titkolnak előled a repülőterek dolgozói, akkor célszerű mihamarabb elolvasnod ezt a cikket.

Látnak ruha nélkül is.

Bizonyos reptereken olyan különleges gépek és berendezések vannak, amivel képesek látni az embereket ruha nélkül. Szóval, ha legközelebb feltartott kézzel áthaladsz egy kapun, akkor készülj fel rá, hogy a személyzet nagy valószínűséggel mindent fog látni rajtad… mindent!

A viselkedésedet is elemzik.

Kevesen tudják, de a repterek bizonyos részein profilozók dolgoznak, akiknek az a feladata, hogy kiszúrják a gyanús embereket. A gesztusok és mimikák alapján képesek egy pillanat alatt rájönni, ha veszélyes egy illető. Ha az adott személy idegesen viselkedik, a profilozó odaléphet hozzá és beszélgetni kezdhet vele, hogy jobban megismerje. Az útleveleket is profilozók nézik meg, akik általában azt a kérdést teszik fel, hogy mi az utazásod célja. A válaszból minden kiderül számukra.

Tisztában vannak vele, ha agresszív vagy.

A reptereken már vannak olyan kamerák, amelyek képesek megállapítani, hogy fogyasztottál a szeszes italt, vagy esetleg mást. A legérdekesebb, hogy még azt is meg tudják állapítani, hogy ideges és agresszív vagy-e. Amennyiben a hőkamera vörös színnel mutat téged, a biztonsági személyzet azonnal odamegy hozzád.

Néha más országokba kerülnek a bőröndök, amikről nem tudnak.

A bőröndökre ráragasztott matricákat egy szkenner beolvassa, és aszerint határozza meg a célállomás helyét, ami lehet egy teljesen másik ország is. Ha elfelejtetted leszedni az előző utazásod címkéjét, akkor valószínű, hogy más helyre került a csomagod.

Kutyákkal is megszagoltatják a csomagod.

5 ellenőrzésen is végigmegy a csomagod, mire a repülőre felkerül. Például gondoltad volna, hogy kutyákkal is megszagoltatják, melyek képesek kiszimatolni, ha olyan dolog van nálad, amiért keményen büntet a hatóság.

Állandóan főznek.

A repülőtereknek 24 órán át üzemelő konyhája van, ahol a repülőkön felszolgált ételeket és italokat készítik. Azért tart 24 órán át nyitva, mert 6-10 órával az utazást megelőzően el kell készülnie a fogásoknak.

A mozgásban lévő és parkoló gépeket is figyelik.

Nemcsak a levegőben lévő repülőket, hanem a leszálló és parkoló gépeket is figyelik. Ezen kívül 5 monitoron keresztül nézik a leszállópályákat, azok világításait, különböző adatokat, és az időjárást is. Képesek megmondani, ha egy vihar felé repül a gép és ilyenkor azonnal üzennek a pilótának.

Nem érdekli őket van-e vízumod vagy sem.

Ha a célországban észreveszik, hogy nincs érvényes vízumod, akkor azzal a lendülettel küldenek is vissza. Még jobb, hogy ingyen és bérmentve repülhetsz vissza abba az országba, ahonnan jöttél, ugyanis azzal az illetővel fogják kifizettetni a repülőjegyed, aki felengedett a gépre.

Tisztában vannak vele mi volt a kezedben.

Van a reptereken egy speciális gép, ami bizonyos dolgoknak a szagát meg tudja jegyezni. A biztonsági személyzet bármikor megkérhet, hogy dörzsöld bele a kezed egy ilyen különleges papírba, amit utána betesznek a gépbe. Ha a szerkezet jelez bármelyik gyanús szagra, akkor könnyen megütheted a bokád.

Tapasztaltál már ilyeneket?

betöltés...