Akár 20 fokkal is melegebb lehet az idő a hét közepére!

A sokak által várt enyhébb idő lassan megérkezik, búcsút mondhatunk a fagyos napoknak. Az elszórt havazásokat és hózáporokat az eső váltja fel, a hét elején helyenként a viharos szél mellett ónos esőre is számítanunk kell majd, de csütörtökre derűs, napsütéses idő várható már… De nézzük ezt részletesebben.

Hétfőn a hajnali óráktól egy hidegfrontnak köszönhetően felszakadozik a felhőzet, elszórtan záporok, hózáporok várhatóak. Erős, viharos lesz az északnyugati szél, bizonyos területeken meghaladhatja a 70 km/h sebességet, így az Országos Meteorológiai Intézet sárga figyelmeztetést adott ki az ország több megyéjére.

Az ország déli részén ónos eső is várható, így az ott élőknek fokozottan figyelniük kell. Napközben 2-7 fok valószínű.

Kedden továbbra is viharos északnyugati szél lesz várható, helyenként hózáporok, a délnyugati országrészben pedig záporok kialakulása valószínű. A hajnali órák fagyosak lesznek, a hóval borított, fagyzugos északkeleti tájakon akár -10 fokig is lesüllyedhet a hőmérséklet. A délutáni órákban 0-5 fokot mérhetünk, délnyugaton egy kissé enyhébb idő várható 2-7 fok körüli maximum hőmérséklettel.

Szerdán és csütörtökön fokozatosan csökkenni kezd a csapadékmennyiség, jelentősen enyhülni kezd az idő is. Mindkét napon fagypont körüli minimumok várhatóak a reggeli órákban, de csütörtök délutánra egyes helyeken már +10 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. A szerdán még jelentős szél csütörtökre megszelídül és egyre több helyen a napsütés veszi át az uralmat.

betöltés...