Kutatások szerint ezek a legpéldaértékűbb Disney hercegnők

A Disney-hercegnők már évtizedek óta életünk szerves részét képezik. Fiatal lányok több generációja is eme karakterek megszállottja volt és több tulajdonságukat is megpróbálták átvenni. Sokan azonban nem veszik észre, hogy a Disney hercegnők sem tökéletesek, mindegyiknek megvan a maga erőssége és gyengesége, s mindegyiktől lehet valamit tanulni.

Lehetetlen figyelmen kívül hagyni, hogy a fiatal lányok számára mennyire fontosak a Disney hercegnők. A “YouGov” nevű vállalat egy kutatást végzett a fent említett karakterekkel kapcsolatban. Meg szerette volna tudni, hogy a hercegnők közül kiket gondolnak a legjobb példaképnek. Az eredményeket alábbi cikkünkben hoztuk el nektek.

14, Aurora – Csipkerózsika

A kutatásban résztvevő emberek 34\%-a gondolta úgy, hogy Aurora jó példakép, viszont 9\% kételkedett benne. Az egész mesefilm során mindössze 18 percen keresztül látható ő a képernyőn, és ezekben a percekben sem tett semmi kiemelkedőt.

Tagadhatatlan, hogy kedves teremtésnek tűnik, ám pozitív tulajdonságaiból, tevékenységeiből nem igazán tudott sokat mutatni.

13, Ariel – A kis hableány

Az emberek 41\%-a gondolta úgy, hogy Ariel jó példakép, viszont 12\% úgy vélte nem az.

A fiatal hableány elég makacs és kíváncsi teremtés, aki vágyik a szabadságra, ám gyakran megkapja azt, hogy önző mivel családjának hátat fordít egy vadidegen miatt.

12, Hamupipőke – Hamupipőke

A résztvevők 44\%-a mondta, hogy a Hamupipőke jó példakép, 11\% pedig úgy érezte, hogy pont ellenkezőleg.

Sokak szerint Hamupipőke a mai világ és társadalom szerint kissé ellentmondásos. Többen amiatt kritizálták, mert nem lépett fel mentálisan bántalmazó mostohája és mostohatestvére ellen, s egy “hercegre” volt szüksége ahhoz, hogy megmeneküljön. Azt viszont nem tagadták, hogy rettentően kedves személyiség, aki egy igazi hölgy temperamentumával és modorával rendelkezik.

11, Hófehérke – Hófehérke

A volt a legelső Disney hercegnő mind közül, s a 11. helyet foglalja el a listában. A kutatásban résztvevők 44\%-a szerint jó példakép, 10\% viszont egyáltalán nem tartotta annak.

A legtöbben azt találják benne rossznak, hogy túlságosan is naiv és minden idegen alakban megbízik. Ami pozitívuma közé tartozik, hogy egy rettentő optimista, szorgalmas, gondoskodó lány, aki mindenre és mindenkire odafigyel.

10, Jázmin – Aladdin

44\% gondolta úgy, hogy Jázmin jó példakép, 4\% viszont úgy gondolta, hogy nem az.

Jázmin egy nagyon határozott karakter, aki vágyik a függetlenségre és a szabadságra, ezen kívül pedig harcol az igazságért. Arra tanítja a lányokat, hogy álljanak ki magukért.

9, Elza – Jégvarázs

Elzát a válaszadók 46\%-a tekintette jó példaképnek, 7\% viszont azt mondta nem az.

Annak ellenére, hogy Elza mindent megtesz, hogy megvédje húgát, önzővé válik azáltal, hogy mindenből kizárja testvérét, aki ezt traumaként éli meg legbelül. Elza egész élete során harcolt saját démonjaival, de bebizonyította, hogy le tudja őket győzni. Elza arra tanítja a fiatalokat, hogy meg kell találni annak a módját, hogy megismerjék saját magukat, úgy, hogy eközben hűek maradnak saját magukhoz.

8, Anna – Jégvarázs

Az emberek 49\%-a mondta azt, hogy ő jó példa, de 5\% úgy gondolta, hogy rossz példát mutat a gyerekeknek.

Anna időnként kissé sok lehet, de nem mehetünk el amellett, hogy nagyon érzékeny és elszánt lány. Félelem nélkül vág bele a legvadabb, legzordabb kalandokba. Önzetlen személyiség, aki remek példát mutat, és megmutatja, milyen is a feltétel nélküli szeretet.

7, Aranyhaj – Aranyhaj és a nagy gubanc

Aranyhaj az egyik legpozitívabb hercegnő az emberek 57\%-a mondta azt, hogy igenis jó példát mutat, 4\% pedig azt, hogy nem.

Egész életében azzal tömték tele a fejét, hogy a világ egy veszélyes hely, de ő ennek ellenére is megőrizte az emberekbe vetett bizalmát. Pozitívan vélekedett minden személyről, akit csak megismert. Tökéletesen bemutatja, hogyan kell hinni az emberi jóságban, és hogy mindenki megérdemel egy második esélyt.

6, Pocahontas – Pocahontas

Pocahontasról az emberek 57\%-a vallotta azt, hogy jó példaként szolgált, viszont 2\% ennek ellenkezőjét állította.

Ő egy nagyon erős karakter, aki szoros kapcsolatban áll a természettel ezzel pedig jó példát mutat a gyerekeknek, miszerint az anyatermészetet tisztelni és szeretni kell. Mivel rendkívül kíváncsi ezért gyakran kerül veszélyes helyzetbe, ugyanakkor minden erejével harcol a békéért és hű marad családjához, népéhez.

5, Belle – Szépség és a szörnyeteg

Belle esetében 58\% vallotta azt, hogy jó példaként szolgál, 5\% viszont nem tartotta annak.

Belle képes meglátni mindenkiben a jót, és ez az egyik, amit minden embernek meg kellene tanulni. Tény, hogy első pillantásra nem szereti a szörnyet, de ahogy egyre jobban megismeri, fenevad külseje eltörpül jó lelke mellett.

4, Tiana – A hercegnő és a béka

Az emberek 60\%-a mondta azt, hogy jó példakép, 3\% pedig azt, hogy nem.

Tiana szenvedélyesen ragaszkodik álmaihoz, és mindent megtesz azért, hogy véghez is vigye terveit. Más hercegnőkkel ellentétben neki keményen kellett dolgoznia azért, hogy minden e meglegyen. Egyáltalán nem fantáziál a gazdagságról, a legfontosabb számára, hogy azt csinálja amit teljes szívéből szeret.

3, Merida – Merida a bátor

A lista harmadik helyére, Merida kerül, akiről az emberek 66\%-a mondta azt, hogy jó példa lehet a gyerekek számára és 2\% mondta azt, hogy nem.

Merida megtanította nekünk, hogy mindenkinek joga van változtatni a sorsán és az életén. Folyamatosan harcolt a jogaiért, ha kellett hagyományokat rúgott fel annak érdekében, hogy azt tegye, amit szeret. Bár több hibát is elkövet az útja során, fontos, hogy kiálljon saját magáért, és azért, amit képvisel.

2, Mulan – Mulan

Mulanról 68\% vallotta azt, hogy jó példát mutat és 2\% azt, hogy nem.

Mindenkinek bebizonyította, hogy a lányok igenis bármit megtehetnek, amit akarnak, és bárkivé válhatnak, még akkor is, ha a legtöbb ember kételkedik bennük. Az összes hercegnő közül ő a legbátrabb, aki nem azért tesz dolgokat, mert annyira vakmerő, hanem azért, mert tudja, hogy az a helyes.

1, Vaiana – Vaiana

A legtöbb ember szerint ő a legjobb példakép a fiatalok számára. 72\% voksolt mellette és 2\% ellene.

Vaiana a legrealisztikusabb hercegnő a csapatból. Nemcsak szüleit, hanem az összes idős embert tiszteli. Sokakat ösztönöz arra, hogy igen is harcoljanak azért, amit helyesnek vélnek.

Számodra ki a legnagyobb példakép?

betöltés...