18 étel, aminek a karantén volt az ihletadója

A hosszú bezártság a legtöbb embert elég kreatívvá tette, így nagyon sokan kezdtél el a felesleges energiákat a konyhában levezetni. De ez nem mindig volt ilyen egyszerű, mivel a korlátozások miatt, nem lehetett csak úgy lemenni a boltba venni valamit, ha éppen elfelejtettük. És ugye a családnak pedig azért az ebéd kell és a legjobb, ha azt nem délután 3-kor tálaljuk. De nézzük is, mik voltak azok az életek, amiket így vagy úgy, de asztalra kerültek.

1. Mindenki pék lett szinte a karantén ideje alatt, és jöttek a jobbnál-jobb kenyér és kifli receptek, kovásszal vagy kovász nélkül. A bevállalósak mindennap sütöttek reggelre a családnak valamit.

2. Amikor vagy elfogyott a hot dog kifli, vagy elfelejtettél venni, de a gyereked mindenképp azt akar enni, ott bizony kreatívnak kell lenni.

2. Amikor próbálsz kedveskedni a családnak,de a fagyasztóban a hurkán és a hasábon kívül nincs más.

3. Thai ételt akartam csinálni: tészta, bazsalikom és fűszerek, majd úgy gondolta a testvérem vicces lenne egy kis ételfesték is hozzá. A probléma az, hogy ő 19 éves.

4. Feleségemmel megkívántunk egy kis csipegetnivalót a bor mellé, de sajnos csak ez volt a hűtőben. Mondanom se kell, nem sok fogyott belőle.

5. Amikor séf vagy, de elfogy otthon a köret, és valamit muszáj a gyerekednek adni, mert már 20 perce sír, hogy éhes. Úgy érzem, sikerült megugrani a feladatot.

6. Kerestem otthon a rántott húshoz a zsemlemorzsát, de elfelejtettem venni, így olvastam egy jó receptet, ahol chips volt a panír. Kipróbáltam, és meglepő módon az egész családnak ízlett.

7. Reggelire úgy gondoltam a gyermekeim valami különlegeset kapnak majd, így jött létre ez a nyuszi. Kicsit horrornyuszi lett, de alapvetően ízlett nekik.

8. Nem volt itthon elég krumpli a paprikás krumplihoz, így gondoltam felturbózom egy kis tésztával. Alapvetően nem szép, de egész ízletesre sikeredett.

9. Elfogyott természetesen a tej, és 9 óra is elmúlt mire felébredtem. Így a szokásos tejeskávém is kimaradt, a müzlit pedig jobb híján fagyival ettem.

10. Imádom a jegeskávét, de mivel elfelejtettem jégkockát csinálni hozzá, így jobb híján zöldborsóval hűtöttem le. Az íze? Hát…khm…pocsék.

11. A lányomnak pont karantén ideje alatt volt a szülinapja, és természetesen tortát sehol nem tudtam rendelni, így gondoltam egyet, sütök én. Szegény sírva menekült el, mikor meglátta ezt a sünt.

12. Nem tudtam elképzelni hova rakhattam el a szemüvegem, már egész délelőtt azt kerestem, majd mikor lejárt az időzítő a sütőn, megtaláltam…

13. A karantén alatt rengeteg új receptet akartam kipróbálni, így esett az első választásom a bögrés receptre. Azóta nem próbáltam újakat ki.

14. Egy szülinapi reggelinek akartam neki állni, ami nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt én szerettem volna.

15.Olvastam egy receptet a rántott tojásról, elég abszurd, de úgy gondoltam kipróbálom. Nem fogok többet ilyet tenni!!

16. Szintén egy szülinapi tortának indult, de inkább sírás lett belőle. Többet nem teszek ilyet, inkább nem sütök semmit.

17. Férjemnek készített ebédet a kislányom a munkába menet, mert neki mennie kellett dolgozni. Az a lényeg, hogy szeretettel csinálta.

18. Majdnem sikerült…

betöltés...