Ez a 17 kép bemutatja, milyen házban él több százezer ember Hongkongban

Mai cikkünkben olyan képeket hoztunk el nektek egy keleti ország városából, ami elszomorító, kiábrándító és elkeserítő. Sorolhatnánk még a negatív jelzőket, de azt hiszem ez épp elegendő volt ahhoz, hogy nagyjából el tudjuk képzelni, hogy milyen életkörülmények között élnek az emberek. A fotók egy pályázaton belül készültek, hogy a világ többi országának, városának és népének bemutassák, ezt az embertelen helyzetet, amibe több százezren kerültek.

Sajnálatos módon Hongkongban az utóbbi időben megemelkedtek a lakásárak, ennek köszönhetően pedig nagyon sokan nem tudják finanszírozni maguknak a lakhatást.

Emiatt emberek százezrei kényszerültek úgynevezett „koporsólakásokba”, melyek beltere 1,5 és 12 négyzetméter között mozog.

Az ENSZ emberi méltóságot sértőnek állította be ezeket a „lakásokat”, ahol nagyon nehéz körülmények között élnek a lakók.

Benny Lam, a National Geographic fotósa úgy döntött, hogy bemutatja egy projekt keretein belül ezeket a koporsólakásokat.

„Amikor hazatértem Hongkongból, ki voltam borulva az ottani életkörülmények miatt. Nem vesszük észre, de pont azok az emberek élnek ilyen zugokban, akik kiszolgálnak minket az éttermekben, vigyáznak ránk a bevásárlóközpontokban, vagy kitisztítják a ruháinkat.

Az egyetlen különbség köztünk és köztük a lakás, amiben a mindennapjaikat élik.

Véleményem szerint az ilyen körülmények mérhetetlenül sértik az emberi méltóságot, és el sem tudom képzelni, hogy lehet így élni.

Ezekben a kis lukakban főznek, WC-znek, és alszanak, ami nem csak kényelmetlen, de még higiéniailag is egészségtelen.”

Benny összeismerkedett egy egykori taxisofőrrel, aki a szklerózis multiplex betegsége miatt kénytelen volt visszavonulni.

Most egy 18 négyzetméteres lyukban lakik, amiért havi szinten több, mint 80 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetnie.

Elkeserítő a helyzet, ugyanis Magyarország vidéki városaiban lehet ennyi pénzért 50 négyzetméteres lakásokat bérelni.

A férfi csak az állami segélyekből tudja finanszírozni a „lakást”, ha azt is megvonnák tőle, nagy valószínűséggel az utcán élne.

Döbbenetes, ami ezekkel az emberekkel történik…

Állíthatom, hogy ezek bizony embertelen körülmények, amiket nem mindenki tudna elviselni. De sajnos a szükség nagy úr…

Ti mit gondoltok erről?

betöltés...