10 filmes utalás, ami eddig rejtve maradt előttünk

Életünk során számtalan filmet nézünk meg, de általában nem figyelünk a részletekre. Pedig a producerek igyekeznek belecsempészni valami egyáltalán nem odaillőt, ezzel érdekesebbé téve az alkotást. Még akkor is előfordul, hogy nem vesszük észre ezeket az utalásokat, ha már többször is láttuk az adott produkciót. Hollywoodban éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy minket mozirajongókat elkápráztassanak és kiváló szórakozási lehetőséget nyújtsanak számunkra. Cikkünkben megmutatjuk, miféle rejtett üzenetekre és utalásokra gondolunk, amiket szinte teljesen biztos, hogy te sem vettél észre.

Az elveszett frigyláda fosztogatói – R2-D2 és C-3PO, mint hieroglifák.

Simpson család – A szereplők kezén általában négy ujj van, Istent és Jézust kivéve.

Harcosok klubja – Több jelenetben is láthatjuk a Starbucks kávés poharait.

Mechanikus narancs – A film rendezője, Stanley Kubrick egy korábbi filmjére, a 2001: Űrodüsszeiára utal az alkotásban megjelenő 2001-es számmal.

Halálos iramban: Ötödik sebesség – Han Seoul-Oh, vagyis Han teljes neve kiejtve, a Star Wars filmek hősének, Han Solo-nak nevére hasonlít.

Tron – A film a Disney alkotása, így nem meglepő, hogy Mickey egér feltűnik a háttérben.

A sötét lovag: Felemelkedés – A Bane fején látható hegek az Árnyék Ligájának a jele.

Mátrix – Újratöltve – A filmbéli autók rendszáma egy-egy biblia versre utal. Trinity és Morpheus autójának rendszáma, DA203 Dániel könyvének második fejezetére és annak harmadik versszakára utal: “És monda nékik a király: Álmot láttam, és nyugtalan a lelkem megtudni az álmot.”

Futurama, animációs sorozat – Az egyik jelenetben Eric Cartman (South Park) feje látható egy üvegben.

Legenda vagyok – A filmben látható óriásplakáton utalást láthatunk a 2016-os Batman Superman ellen című filmre.

betöltés...