Ennyit változtak a 80′-as, 90′-es évek meghatározó akcióhősei az elmúlt évek alatt!

Napjainkban sincs olyan huszonéves, aki ne tudná ki is az a Rocky Balboa, vagy ne látta volna Jeanne Claude van Damme ikonikussá vált táncát a Kickboxer filmből, arról pedig ne is beszéljünk, hogy nők ezrei lesnék szívesen Vin Diesel minden kívánságát…

Hogy mi a közös ezekben a méltán híres színészekben?
Az, hogy egyikőjük sem a sármos negyvenes kategóriát erősíti már, mindannyiuk leeresztett egy kicsit – van aki nagyon- és már egyáltalán nem a tökéletesre edzett test, vagy a legújabb akciófilm leforgatása a céljuk.

Mindannyiunk kedvenc pofon- és golyóosztói méltósággal az öregedés útjára léptek, akad aki már a hetedik X-en is túl van.
Nézzük hát, ki hogy tartja magát az aranykorszak végeztével!

1. Brendan Fraser, mindannyiunk kedvenc Tarzanja felszedett pár kilót és megvált ikonikus hajzuhatagától is, a színész december 3-án lett 50 éves.

2. A hong-kong-i születésű Jackie Chan, a villámkezű harcművész még 64 évesen is eszelősen gyors, igaz tehetségét filmben már soha többet nem mutatja meg, hiszen a tavalyi évvel visszavonult.

3. Kevin Sorbo-nak, mindannyiunk hőn szeretett Herkulesének idén lesz a 61. születésnapja, szerintem tíz évet bátran letagadhatna!

4. A legtöbbször a kegyetlen gonosz szerepében tetszelgő Bolo Yeung-ot olyan filmekből ismerhetjük, mint A sárkány közbelép vagy a Dupla dinamit. A színész 2008-ban vonult vissza a filmezéstől, amit nem is csodálunk, hiszen idén júliusban már 73 éves lesz.

5. A Rambo és a Rocky filmek sztárja, Sylvester Stallone még 72 évesen is kőkemény, napi szinten edz és színészként is aktív még, egyenlőre nem tervezi a visszavonulást.

6. Harrison Ford, mindannyiunk sármos és szűk szavú, de csípős nyelvű régészprofesszora idén lesz 77 éves.

7. Dolph Lundgren, leghíresebb szerepe kétség kívül a Rocky IV, Ivan Drago-ja volt, annak ellenére, hogy rengeteg moziban szerepelt az azt követő években. A szőke-kék szemű izomkolosszus korához képest ma is jól néz ki, ki gondolná, hogy már 61 éves?

8. Jet Li, a szuper gyors Vusu-mester idén áprilisban lesz 56 éves és annak ellenére, hogy évekig komoly pajzsmirigy betegségtől szenvedett, ma már jól van és kezdi visszanyerni régi vitalitását.

9. Jean-Claude Van Damme, minden idők ‘legtáncosabb talpú’ kickboxere és spárgamestere tavaly októberben lett 58 éves.

10. Arnold Schwarzenegger, alias Conan, a barbár már a 71. életévében van és bár az izmai már korántsem a régiek és a vonásai is megnagypapásodtak, jó egészségnek örvend.

11. Az örökifjú, mindig kőkemény Vin Diesel arról ismert, hogy szereti elengedni magát két filmszerep között. A jelenleg nem kicsit pocakos rosszfiú idén tölti majd be 52 életévét.

12. Emlékszel még MacLeod-ra, a hegylakóra? A halhatatlan skótot megszemélyesítő Christopher Lambert már átlépte a 6. X-et is, pontosan 62 éves lesz idén tavasszal.

Neked melyik kultikus akciószínész (volt) a kedvenced, és miért?
Írd meg nekünk kommentben!

betöltés...