7 élelmiszer, mely képes enyhülést hozni a kellemetlen gyomorégésre

Minden második ember szenved gyomorégéstől vagy refluxtól, melyek teljesen meg tudják keseríteni az életüket. Arról nem beszélve, hogy bizonyos ételek, élelmiszerek elfogyasztása igazi kínszenvedés lesz általuk, mely csak tovább fokozza a fájdalmat. Annak érdekében, hogy ne kelljen mindenféle gyógyszert, savlekötőt rendszeresen szedniük fontos, hogy odafigyeljenek az étkezésükre. Vannak bizonyos ételek, melyek savas kémhatásuk miatt csak rontanak a helyzeten, ezért azokat mellőzni kell. Mostani posztunkban olyan ételeket és élelmiszereket hoztunk el, melyek viszont jótékony hatással vannak a gyomorégésre, sőt rendszeres fogyasztásuk esetén akár teljesen tünetmentessé is válhatnak.

1, Banán

Sokan nem is gondolnák, de a banán képes enyhíteni a gyomorégés okozta kellemetlenségeket. Ez annak köszönhető, hogy gyengén lúgos kémhatású. Rendszeres fogyasztása megakadályozza a gyomorégés súlyosbodását, sőt az idő múlásával akár teljesen meg is szabadíthat tőle. Hatását úgy lehet fokozni, ha a gyümölcsöt összepépesítjük és kekszre, esetleg pirított kenyérre kenjük.

2, Ananász

A másik nagyon egészséges és jótékony hatású gyümölcs az ananász. Ez a déli gyümölcs képes meggyógyítani a belek falát, sőt megoldást nyújt az emésztési panaszok enyhítésére. Képes megakadályozni a puffadást, ez pedig lúgosító hatásának köszönhető. Az ananász nemcsak a gyomornak kincs, hanem az immunrendszernek is. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jól hidratál, mert rengeteg víz van benne, ami egy tikkasztó nyári napon nagyon jól tud jönni.

3, Brokkoli

A gyomorégés enyhítésének egyik fő szempontja, hogy alacsony savtartalmú élelmiszereket fogyasszunk. A savas pH-jú ételek fogyasztása után nagy a valószínűsége, hogy a problémák egyből fognak jelentkezni, ilyen például a kellemetlen gyomorégés. Erősen savas élelmiszerek közé tartozik a cukor, búza, főtt tészták, jégkrém, dió földimogyoró és a többi. A brokkoli, kelkáposzta, sárgarépa valamint a spárga sokkal jobb választásnak minősül, mivel lúgos kémhatásúak. Ezek elősegítik a gyomorsav pH-jának kiegyenlítését is.

4, Zab

A zab egy igazi csodaszer, amit nagyon sokféleképpen lehet fogyasztani. Lehet készíteni belőle zabkását, azt különböző gyümölcsökkel, joghurttal lehet tálalni, de hozzá lehet adni tejhez is, lehet vele sűríteni főzelékeket, lehet belőle készíteni zabkekszet…stb. A gyomorégés elleni küzdelemben nagy segítségedre lehet egy tál zabkása. Viszont a cukrozott és különböző adalékanyagot tartalmazó zabkészítményeket ne fogyaszd, mert azok csak fokozzák a panaszokat.

5, Aloe Vera

Az aloe verának is több jó tulajdonsága van az egyik például, hogy képes enyhíteni a gyomor fájdalmakat. Persze akadnak, akik óckodnak az aloe vera fogyasztástól, mert bizonyos krémek és gélek összetevőjeként látják. Pedig nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is csodákat tud tenni. A legjobb, ha tiszta aloe verát fogyasztunk, amiből többször kevesebb is elegendő a javuláshoz. Nyugodtan hozzá lehet adni smoothie-hoz, vagy gabonafélékhez.

6, Szódabikarbóna

Tudjuk nem a legfinomabb, de gyorsan és könnyen meg tud minket szabadítani a kellemetlen gyomorégéstől. Annak érdekében, hogy kiderítsd neked is hatásos-e először egy kis adagot próbálj ki, és ha érzed, hogy enyhült a gyomorégés, akkor a továbbiakban nyugodtan használhatod. A szódabikarbóna olyan jótékony tulajdonságokkal rendelkezik, amivel képes gyorsan kiegyenlíteni a gyomor pH-ját.

7, Gyömbértea

Ha te is a gyógyteák rajongója vagy, akkor örömmel tudatjuk, hogy egy csésze, meleg gyömbértea képes enyhíteni a gyomorégést. Rendszeres fogyasztásával akár teljesen tünetmentessé válhatsz, és nem kell különféle gyógyszereket, savlekötőket szednek, hogy jobban légy.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...