16 gyönyörű kép a holland tulipánföldről, ami egy perc alatt téged is elvarázsol.

Normann Szkop egy francia származású fotós, aki ellátogatott Hollandiába, Anna Paulown városába, hogy fényképeket készítsen a legcsodálatosabb tulipán mezőkről, ami létezik a világon. Ellátogatott a Cessna Aircraft Company-hez, és Claython Pender-rel felrepült a magasba, hogy madártávlatból lőhessen néhány lélegzetelállító fotót a területről. A különböző színű tulipánok méretre, vastagságra ugyanolyanok és szögre pontosan állnak ki a földből. Ez az egyik oka annak, amiért a tavasz a leggyönyörűbb évszak a földön.

Hollandiában ez egy nagyon jövedelmező vállalkozás, ugyanis a tulipánok mintegy 80\%-a ebből az országból származik. Sőt, 1636-ig a tulipánhagymák álltak a negyedik helyen a vezető exporttermékek listáján, mert az első három helyet a gin, a hering és a sajt foglalta el.

A tulipán-mánia 1637 februárjában tetőzött, amikor is néhány különleges tulipánhagymát tízszeres áron értékesítettek. Szerencsére ma már nem kell ilyen horribilis összegeket fizetni érte és ma már minden sarkon lehet egy ilyen szép virággal találkozni.

Szinte minden tulipán, mint ahogy említettük is Hollandiából származik és Anna Paulown városában növekszik. Nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvend a hely, ugyanis mikor elkezdenek ezek a virágok kinőni a földből és elnyerni valódi megjelenésüket, akkor csodálatos látványban lehet része az embernek.

A szezonjuk márciusban kezdődik, így akkor fellendül a turizmus ezeknek a virágoknak köszönhetően. Amíg a szem ellát sárga, piros, lila, rózsaszín, kék, zöld, fehér, pink, narancs színű tulipánokat lehet látni, amik a magasból még gyönyörűbbek, mint a földről.

Ezek a földek úgy néznek ki, mintha egy színes szőnyeget terítettek volna rájuk. Mivel ezek egymás mellett helyezkednek el, így a legjobban egy színes csíkos szőnyegre hasonlít, ami még nagyanyáink házait is díszítették.

Gyertek velünk és nézzétek meg ezeket a csodálatos képeket, amiket a fotós készített a mesebeli tájról.

Gyanítom, minden egyes nő szívesen ellátogatna egyszer ide élete során.

Sehol máshol nem láthatunk ehhez hasonló látképet, csakis Hollandiában.

Az emberek már kilométerekről kiszúrják, hova ültették a virágokat.

A folyón hajózva is gyönyörű látványt biztosítanak ezek a színes területek.

Kár, hogy nálunk Magyarországon ilyenek nincsenek.

Valószínű mindenki ott csinálna szelfit magáról, amit egyből feltehetne utána az Instagramra.

Aki egyszer ide ellátogat, tuti biztos, hogy minden alkalommal visszamenne.

Nem lehet betelni a látvánnyal.

Ha a színek egybefolynak olyanok akárcsak egy szivárvány.

Nektek, hogy tetszettek a képek? Meglátogatnátok ezt a mesébe illő helyet?

betöltés...