Jóképű férfiak, akik nem rég még nők voltak, ma szíveket rabolnak

2015-ben Loiza Lamers nyerte meg a Hollandia Következő Topmodellje című valóságsót, ezzel pedig ő lett az egész világon zajló Topmodell versenyek első transznemű versenyzője. Ez a győzelem mindenképpen meghatározó volt a divat történetében. A szépség fogalma teljesen megváltozott, transznemű férfiakat és nőket láthatunk a divatmagazinokban és a kifutókon szerte a világon.
A következőkben olyan hihetetlenül jóképű férfiakat láthatsz, akikről nehéz elhinni, hogy korábban nőként élték az életüket.

1. Balian Buschbaum

2007-ben Yvonne Buschbaum német olimpiai bajnok rúdugró bejelentette, hogy visszavonul a versenysporttól, mert nemváltó műtéten szeretne átesni. Balian szerint ez egy alaposan átgondolt döntés volt. Ő már gyermekkorától kezdve úgy érezte, hogy rossz testbe született és ezen mindig is változtatni akart.

2013-ban Balian Buschbaum a Dancing With The Stars című show-műsor német verziójában is szerepelt. Életvezetési tanácsadóként dolgozik, fotói pedig gyakran láthatók divatmagazinokban.

2. Chaz Bono

A Bono név ismerősen cseng, igaz? Ez azért van, mert Chaz Bono Sonny Bono és Cher fia. Chastity Bono néven született 1969-ben és kislányként szülei show-műsorában is szerepelt.

2000-ig színészként és íróként dolgozott, valamint médiaigazgatója volt a GLAAD-nak (Meleg és Leszbikus Szövetség a Rágalmazás Ellen). 2008-ban kezdődött el fizikai átalakulása nőből férfivá. Később az Így lettem Chaz című dokumentumfilmben osztotta meg történetét.

3. Buck Angel

Élő legenda, az LMBT (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) közösségének ikonikus tagja. Susan néven született és profi modellként dolgozott, rejtegetve titkát hosszú éveken át. A nemi identitásával kapcsolatos problémája komoly nyomást helyezett rá, ami végül a droghasználatban csúcsosodott ki. A nemváltó műtét melletti döntése tudta csak megmenteni és segíteni neki abban, hogy új életet kezdjen.

2007-ben Buck a legjobb transznemű előadó kategóriájában megkapta a Pornó Oscart. Jelenleg saját cége keretében foglalkozik felnőttfilmek készítésével, emellett tevékenykedik modellként, előadóként és íróként is.

4. Lucas Silveira

Kanadai rockzenész és zeneszerző, aki lányként született, Lilia Silveira néven. Lucas 2004-ben transznemű férfiként jelent meg családja előtt. Jelenleg a Cliks nevű zenekar frontembere és LMBT-aktivista. 2010-ben ő lett az első transznemű férfi, aki elnyerte a Legszexibb Kanadai Férfi-díjat.

5. Katastrophe

Rocco Kayiatos, művésznevén Katastrophe amerikai rapper és producer. Karrierje még 1998-ban kezdődött, amikor megnyert egy ifjúsági versmondó versenyt. Őt tartják a hip-hop műfaj első transz férfijának. Napjainkban nemcsak énekesként, de modellként és színészként is tevékenykedik.

6. Jamie Wilson

A 20 éves country zenész 18 éven át nőként élt, mielőtt felfedte transzneműségét és átesett a nemváltó műtéten. 2 év edzés és hormonterápia után Jamie teljesen felismerhetetlenné vált. Ma már ígéretes férfimodell, aki a Candy magazin címlapján is szerepelt, de számos fehérnemű márka modellje is.

7. Thomas Beatie

Az egész világot bejárta a híre, hiszen ő volt a világon a legelső “terhes férfi”. Mivel felesége nem tudott teherbe esni, Beatie úgy döntött, megtartja a női szerveit, hogy lehessen gyerekük. Azóta 3 gyermekük született, mindhármat maga Beatie szülte. Jelenleg íróként dolgozik és a transzneműek támogatója.

8. Aydian Dowling

Nehéz elhinni, de ez a szakállas, agyontetovált fickó nemrég még lány volt. Csupán 8 éve él férfiként. Aydian saját csatornát indított a YouTube-on, ahol átalakulásáról és a testépítésről oszt meg videókat.

2015-ben vált világszerte ismertté, mikor a Men’s Health Ultimate Guy versenyen bekerült az 5 döntős közé. Sajnos, nem ő volt az első transznemű modell a magazin címlapján, ettől függetlenül valószínű, hogy szép modellkarrier áll előtte.

9. Ben Melzer

1987-ben lányként látta meg a napvilágot Yvonne Melzer néven, de mindig kényelmetlenül érezte magát a testében. 23 éves korában kezdte meg a nőből férfivá való átalakulást.

Neve ma már jól ismert a divatvilágban, hiszen ő az, aki első transznemű modellként szerepelt a Men’s Health magazin borítóján. Az utóbbi években különböző divatmárkákkal és divattervezőkkel dolgozik együtt. Ahogy nyilatkozta: “Ma már normális férfinak érzem magam. Olyan, mintha Yvonne soha nem is létezett volna.”

betöltés...