A kopasz férfiak intelligensebbnek és sikeresebbnek tűnnek - állítja egy tanulmány

Sok férfi számára a kopaszodás nagyon érzékeny téma. Kevésbé vonzónak és kevésbé férfiasnak érzik magukat tőle. Pedig egy kutatás szerint erre semmi szükség. A kopasz férfiakat ugyanis általában határozottabbaknak, okosabbaknak és dominánsabbaknak tekintik. Ez talán nem is olyan rossz, cserébe a dús hajkoronáért…

A kopasz férfiakat dominánsabbaknak tartják

Egy egyetemi tanulmányban kimutatták, hogy a kopasz férfiakat a hajkoronával rendelkezőkhöz képest jóval dominánsabbaknak tekintik a társadalomban. Míg a hajjal rendelkezőket vonzóbbnak találták a kísérletek során, addig a kopaszokról úgy vélték, magasabb a társadalmi státuszuk, vezető szerepet töltenek be. Ugyanakkor nem érezték őket félelmetesnek vagy fenyegetőnek.

A kísérletben 4 szempont alapján kellett pontozni a férfiakat: vonzerő, agresszivitás, megalkuvás, érettség. A kísérletben résztvevőket 2 csoportra osztották. Mindkét csoportnak ugyanazon férfiak fotóit mutatták meg, de az egyik csoportnak hajas, a másiknak pedig kopasz verzióban. Az eredmény elég meglepő volt: a kopasz férfiakat őszintébbnek, intelligensebbnek és férfiasabbnak találták.

Több tanulmány is alátámasztja ezeket az eredményeket

Számos tanulmányt végeztek a témában, és az eredmények egyértelműek. Mások szemében a kopasz férfiak erősebbnek, dominánsabbnak és jóval sikeresebbnek tűnnek, mint azok, akiknek van hajuk.

A kopaszokat nemcsak erősnek és szexinek gondolták, de okosnak is. Egyetemi kutatók 20.000 ember véleményét kérdezték meg, és az eredmények azt mutatták, hogy a kopaszokat gyakran a valós koruknál idősebbnek vélik, intelligensebbnek és bölcsebbnek is gondolják.

A kevés haj és a kopasz foltok esetében ez már nem igaz

A fenti eredmények a teljesen kopasz férfiakra vonatkoztak. A kutatók szerint azokat, akiknek kopasz foltjai vannak vagy kevés hajuk van, az emberek többsége gyengébbnek és kevésbé férfiasnak gondolja. Ennek oka az lehet, hogy a teljesen kopaszra borotvált fej azt mutatja, a férfi saját kezében tartja az irányítást, és nem szégyelli a külsejét. Ennél pedig mi lehetne vonzóbb?!

betöltés...