A kutyatulajdonosok boldogabbak a többi embernél, derült ki a kutatásokból

Megvan annak az oka, hogy a kutyát az ember legjobb barátjának nevezzük. Egy felmérés szerint a kutyatulajdonosok sokkal boldogabbak, mint azok, akiknek macskájuk van. De a jó mentális állapot nem az egyetlen, amit kaphatunk egy kutyától.

Ha van egy kutyád, tényleg boldogabb leszel

A vizsgálat szerint a kutyatulajdonosok 36\%-a állítja, hogy nagyon boldog, miközben a macskatulajdonosoknak csupán 18\%-a mondja ezt magáról. Meglepő módon azok, akiknek kutyájuk és macskájuk is van, sokkal kevésbé érzik magukat boldognak, mint azok, akiknek csak kutyájuk van. A kutyás gazdik arról is beszámoltak, hogy valódi örömöt okoz nekik a kutyájukkal együtt töltött idő, és a kutyájuk tényleg segít nekik túlélni a nehéz időszakokat. Egy kutya tehát valóban teljes értékű családtag.

De vannak más tényezők is

Egy kutatás szerint a boldogságnak ez a szintje nemcsak a kutyával függhet össze. A vizsgálatok szerint azok választanak maguk mellé kutyát, akik általában könnyedebben veszik a dolgokat és társaságkedvelők. Tehát a személyiségük is közrejátszhat abban, hogy jóval elégedettebbek az életükkel.

A kutyás gazdik aktívabbak és társaságkedvelőbbek

A sok fizikai aktivitás szintén hozzájárulhat a boldogsághoz. Egy tanulmány szerint a kutyatulajdonosok hetente átlagosan több mint 34 km-t sétálnak, ami 11 km-rel több, mint amennyit a kutyával nem rendelkezők gyalogolnak. A kutyások általában jobban kedvelik a szabadban végzett tevékenységeket is, és a sétáltatás során szeretnek másokkal beszélgetni, szívesebben részei egy közösségnek.

Nagyobb eséllyel családosak

A kutyások nagyobb eséllyel házasodnak meg és valószínűbb, hogy lesz házuk. Egy tanulmány azt is kimutatta, hogy a gyerekes családok nagyon gyakran választanak maguknak kutyát háziállatként. Ha egy komoly kapcsolatban vagy, és olyanok vesznek körbe, akikben megbízhatsz, jóval magabiztosabbnak érzed magad az életben, és javul az érzelmi állapotod is. Ha kutyád van, akkor pedig mindennap kijut a pozitív érzésekből.

A kutya csökkenti a stresszt és növeli az élettartamot

A nagyobb fizikai aktivitás és az aktívabb közösségi élet miatt a kutyatulajdonosok kisebb eséllyel halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben. A kutyások állítják, hogy a kedvencükkel való szoros kapcsolat hihetetlen érzelmi támogatást jelent nekik, és csökkenti bennük a feszültséget. Ezenkívül egy kutya nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy több időt tölts a családoddal, és új barátokat szerezz, ami szintén fontos a mentális és érzelmi egészséghez.

betöltés...