8 módszer, hogy megmentsd magadat valakitől, aki túl sokat beszél

Egy „szórakoztató” történet a nagymamájukról, macskájukról vagy éppen a munkába járásukról: Néhány embernek egyszerűen ki kell fejeznie gondolatait, és nem tud leállni. Természetesen fontos, hogy udvariasak legyünk és ne szakítsuk félbe az embereket, de ez elérheti azt a pontot, ahol elkezdik pazarolni az idődet az értelmetlen dolgaikra. Tehát a legfontosabb dolog, amit itt meg kell tenned, az, hogy „harcolsz” magadért, és tudd, hogyan menekülj meg ezektől az emberektől.

Az alábbiakban mutatunk 8 hasznos tippet neked, amelyek segítenek minden olyan beszélgetés befejezésében, amely túl messzire ment. Ne aggódj, nem fogsz modortalannak tűnni, mert tudni fogod, hogyan kell stílusosan csinálni. Lássunk neki!

1. Udvariasan hallgatni

Az első lépés türelmesen hallgatni. Fontos kitalálni, hogy mit akar mondani ez a személy. Talán van egy fontos gondolat, amelyet ki akar fejezni, vagy egy érzés, amelyet ki kell mutatni. Vagy talán azt akarja, hogy csodáld. Ha ez valami igazán fontos, akkor a beszédnek nem szabad túl sokáig tartania.

2. Gyakran megkérdezni, mi a lényeg

Előfordulhat, hogy az ember egyszerűen csak eltér a témától, többet beszél az irreleváns dolgokról és részletekről. Ebben az esetben jó emlékeztetni őket, mi a beszélgetés lényege. Kérdéseket tehetsz fel azzal kapcsolatban is, így nekik vissza kell térniük az égből a földre. Végül is jó megmutatni az embereknek, hogy tiszteletben kell tartaniuk az idődet.

3. Megkérdezni, hogy félbeszakíthatod-e

Ha a beszélgetés befejezésének korábbi kísérletei után még mindig nem hagyja abba, akkor ideje lehet rámenősebbnek lenni. Megkérdezheted udvariasan, de magabiztosan, hogy nem bánja-e, ha félbeszakítod. Néhányan talán rájönnek, hogy a beszélgetés túl sokáig tartott, míg mások megkérhetnek téged, hogy hagyd, hogy befejezzék a gondolataikat.

Ilyenkor hagyd, hogy befejezze, mivel igazán nincs választásod. De amint úgy érzed, hogy egy másik témára tér át, itt az alkalom, hogy félbeszakítsd.

4. Visszafordítani a ’fegyvert’

Miután félbeszakítottad, visszafordíthatod a fegyvert. Ahelyett, hogy teljesen leállítanád a beszélgetést, kommentárt fűzhetsz hozzá. Ha elmondasz egy hasonló értelmetlen történetet magadról, a kutyádról vagy a barátodról, az valójában pozitív hatással lehet. Ezáltal megtapasztalhatják, hogyan érzed magadat, és esetleg befejezik a beszélgetést.

5. Azt mondani nekik, hogy nincs időd

Időnként az emberek egyszerűen nem értik a célzást. Ha megmondod nekik, hogy már nincs időd hallgatni őket, azzal megmutatod, hogy jelenleg nagyon elfoglalt vagy, és már nem zavarhatnak tovább. Hozzáteheted, hogy amint elkészültél a munkáddal, befejezhetitek a beszélgetést. És ha valóban visszatérnek, hogy befejezzék a beszélgetést, akkor még mindig mondhatod azt: “Ne most, még mindig elfoglalt vagyok.”

6. Megállapodni egy meghatározott beszélgetési időről

Emlékeztetni őket, hogy szoros az időbeosztásod, szintén jó hatású lehet. Egyes esetekben panaszkodhatsz az időhiányról és a tennivalók mennyiségéről is. Ha látod, hogy valóban be akarják fejezni a beszélgetést, akkor javasolj egy konkrét időpontot, amikor újra ráérsz. Amikor ezt mondod, még egyszer hangsúlyozhatod, hogy az időpont választás nem olyan könnyű, mivel sok munkád van.

7. Kimutatni a nemtetszésedet

Előfordulhat, hogy nem törődnek semmivel, és egyszerűen nem tudják abbahagyni a beszélgetést. Csak el akarják mondani az élettörténetüket bárkinek, akivel találkoznak útjukon. Ha a beszéd leállítására szolgáló egyik trükköd sem működött, akkor csak mutasd ki, hogy nem tetszik a helyzet. A testbeszéded és a bosszús arckifejezésed megmutatja számukra, hogy beszédüket már nem szívesen hallgatod tovább.

8. Egyszerűen csak távozni

Szemtelenség, de hatékony. Ha arra a pontra jutsz, hogy már akadályoznak a feladataid elvégzésében és figyelmen kívül hagyják a testbeszédedet, akkor ez jel lehet számodra. Igen, itt az ideje, hogy egyszerűen csak távozz. Végül is ami sok, az sok, a saját életed és a dolgaid, amelyekre összpontosítanod kell.

Találkoztál már olyan valakivel, aki nem tudja abbahagyni a beszélgetést? Hogyan viselkedsz ezekkel az emberekkel? Oszd meg történeteidet a hozzászólások szakaszban!

betöltés...