Egy tanulmány szerint a feleség boldogsága fontosabb a boldog házasság érdekében, mint a férjé

Az Egyesült Államokban a házaspárok kb. 40-50\%-a dönt úgy, hogy feladják és elválnak. Azt gondolhatjuk, hogy ilyesmi nem fog megtörténni velünk, de nem elég csak hinnünk ebben, együtt kell dolgozunk a kapcsolatunkon, és soha ne szűnjön meg az egymás iránti szeretetünk.

Mi, az 5percblognál hiszünk a boldog házasságokban, amelyek örökké tartanak, és találtunk egy olyan tanulmányt, amely segít elkerülni a vitákat és a félreértéseket.

Minél elégedettebb a feleség egy hosszú távú kapcsolattal, annál boldogabb a férj az életében. A trükk a nők pszichológiájához kapcsolódik. Többet képesek tenni a társukért, ha a házasság sikeres, és ez pozitív hatással van a férj életére!

394 párt elemeztek, akik átlagosan 39 éve voltak házasok. És itt történt néhány érdekes dolog! Általában az élettel való elégedettségüket magasnak értékelték: a 6 pontból 5-öt adtak.

Ami még meglepőbb, hogy a férjek házasságról szóló értékelései pozitívabbak voltak, mint a feleségeiké! Egy boldog nő egyszerűen még boldogabbá tesz egy férfit!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Anniversary Babygirl Eleven years and you still feel like my girlfriend!!! – KU

Keith Urban (@keithurban) által megosztott bejegyzés,

És van még egy érdekes eredmény! A tanulmány azt is megállapította, hogy a feleségek kevésbé lesznek boldogok, ha házastársaik megbetegszenek. Ugyanakkor a férjek boldogságának szintje nem változik, amikor a feleségeik megbetegszenek. A magyarázat egyszerű!

Egy nő mindig gondoskodik a férfiról, ha az rosszul érzi magát. És ez igazán stresszes lehet a feleségek számára. De ha a feleség megbetegszik, akkor a lányára támaszkodik – ha van neki, így a férj nem fogja átélni ugyanazt a stresszt.

Paul Dolan professzor könyvében azt is állítja, hogy a férfiaknak több hasznuk van a házasságból, mint a nőknek. A házas nők kevesebb ideig élnek a házasság nyomása alatt, míg a házas férfiak hosszabb ideig élnek.

Ez bizonyítja, hogy a párok valóban javíthatják a kapcsolatukat, ha mindketten figyelembe veszik egymás szükségleteit a betegségek és egyéb nehézségek során. Mindkét félnek törődést és szeretetet kell mutatnia ahhoz, hogy boldogan éljenek együtt.

A tanulmány következtetései egyesek számára nem tűnnek meglepőnek, de most már van hivatalos megerősítés. A férj boldogságának szintje nem befolyásolja ugyanolyan mértékben a házasság minőségét, míg a feleség boldogtalansága nagyon romboló lehet a kapcsolatukra nézve.

Tehát van egy egyszerű szabály: Boldog feleség, boldog élet. Ha azt szeretnéd, hogy a házasságod tartós és alapvetően boldog legyen, a feleségnek elégedettnek kell lennie. Ez tökéletes motivációt nyújt számára, hogy sok dologgal törődjön.

Ha boldogtalan vagy, tudasd a partnereddel, és dolgozzatok együtt azon, hogy a kapcsolat jobb legyen!

Hiszel az örökké tartó házasságban? Milyen tanácsot adnál másoknak a saját tapasztalataid alapján? Kérjük, oszd meg ötleteidet alább!

betöltés...