A kecskék képesek felismerni az érzelmeket, és vonzódnak a mosolygó, boldog arcokhoz

Senki sem szereti a szomorú vagy morcos arcokat, még a kecskék sem. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a kecskék sokkal okosabbak, mint amit róluk feltételezünk, és képesek megérteni az emberi arckifejezéseket. Meg tudják különböztetni a boldogtalan arcokat a mosolygóktól, és vonzódnak hozzájuk.

Az 5percblog érdeklődését felkeltette ez a tanulmány, és szeretnénk róla többet megosztani veled.

A tudósok mindig is azon tűnődtek, vajon az állatok képesek-e olvasni az emberi kifejezéseket, és a londoni Queen Mary egyetemen dolgozó kutatók nemrégiben úgy döntöttek, hogy kiderítik, mi az igazság. Egy kecskerezervátumban fénykép párokat mutattak a kecskéknek – az egyiket egy boldog arccal, a másikat dühös arccal. A kutatók meglepődve tapasztalták, hogy az összes kecske a boldog archoz vonzódik.

A kecske jobban kedvel téged, ha boldog vagy, ami elég jó ok arra, hogy gyakran, őszintén mosolyogj. A Royal Society Open Science folyóiratban megjelent tanulmány továbbá kijelenti, hogy a kecskék képesek azonosítani és megérteni az emberi kifejezéseket. A kísérlet során a kecskéket szabadon engedték, hogy felfedezzenek, és mindannyian megközelítették a boldog arcú fényképeket, és aranyos orrukkal megvizsgálták őket.

Ez azonban csak akkor működött, amikor a boldog fényképeket a jobb oldalukra helyezték. Amikor a képeket megfordították, a kecskék egyiket sem részesítették előnyben. Ennek oka azzal magyarázható, hogy a kecskék csak agyuk egyik oldalát használják az információk feldolgozására.

Természetesen a kecske nem az egyetlen állat, aki képes megérteni az emberi érzelmeket. Egy másik, 2015-ben elvégzett tanulmány megállapította, hogy a kutyák is fel tudják ismerni emberi társaik arckifejezéseit. A kísérletet ugyanúgy hajtották végre, és kiderült, hogy a kutyákat jobban vonzzák a mosolygó arcok. Az állatok azt gondolják, hogy aranyosabb vagy, amikor mosolyogsz, mindig emlékezz erre!

Simogattál már valaha kecskét? Egyetértesz azzal, hogy az állatok képesek megérteni az emberi kifejezéseket és érzelmeket? Oszd meg velünk az imádnivaló háziállat történeteket kommentben!

betöltés...