10+ egyedi vonás, amely a vörös hajúakat olyan különlegessé teszi

A vörös hajúak kissé titokzatosak voltak és felkeltették az emberek figyelmét. A középkorban boszorkányoknak vagy vámpíroknak tekintették őket, és a társadalom néha kegyetlenül bánt velük. De szerencsére ezek az idők már régen elmúltak, és most már élvezhetjük az embereket ezzel a gyönyörű hajszínnel. De a hajszín nem az egyetlen megkülönböztető jellemzője a vörös hajúaknak.

Kíváncsiak lettünk és érdekesnek találtuk, hogy megtudjuk, mi különbözteti meg a vörös hajú embereket másoktól. És néhány tény, amit találtunk, nagyon meglepő volt! Mindemellett meghívunk, hogy ismerd meg ezeket a dolgokat, és soha ne felejtsd el elmondani vörös hajú barátaidnak, milyen különlegesek.

1. „Mutánsok”.

Az MC1R gén felelős a bőr és a haj színéért. Amikor inaktiválódik vagy blokkolódik, a test több melanint termel, amely a vöröses tónusokért felel. Ez a gén a vörös hajúak szeplőire is hatással van.

2. D-vitamint tudnak előállítani.

Sápadt bőrük miatt leégnek, és több napot szívhatnak fel. Ezért a vörös hajúak több D-vitamint tudnak előállítani.

3. A vörös hajú férfiaknak egészségügyi előnyeik vannak.

A vörös hajú férfiak kevésbé valószínű, hogy prosztata rákot kapnak. Egy vizsgálat során felfedezték, hogy a vörös hajú férfiak mindössze 5\% a esett bele ebbe a betegségbe.

4. Valószínűbb, hogy a méhek megtámadják őket.

A méhek többször csípik meg a vörös hajú embereket, mint másokat. Hajlamosak a vörös hajúakat támadni, mert ezt a színt ragadozónak érzékelhetik.

5. Alacsony fájdalomtűrő képességük van.

Embed from Getty Images

Ezek a gének a vörös hajúakat érzékenyebbé teszik a fájdalomra. Ez nem teszi lehetővé az érzéstelenítő felszívódását, ezért több érzéstelenítésre van szükségük.

6. Kevesebb hajuk van.

Annak ellenére, hogy a vörös haj elég vastag lehet, csak 90 000 szál van. Nem tűnik kevésnek, de összehasonlítva a barnáknak körülbelül 110 000 van, a szőkéknek pedig még több: 150 000!

7. Valószínűbb, hogy „balkezesek”.

Embed from Getty Images

Egy tanulmány szerint a vörös hajúak inkább balkezesek. Ez egy recesszív vonás, csakúgy, mint a vörös haj.

8. Nagy-Britannia ad otthont a legtöbb vörös hajúnak.

A legtöbb vörös hajú Írországban és Skóciában él. A lakosság akár 20-30\%-ának is ez a gyönyörű hajszíne van. Bár még mindig van egy olyan feltételezés, hogy a vörös hajúak a génjeiket valahol Norvégia délnyugati részén kapták.

9. Érzékenyek a hidegre.

Embed from Getty Images

Ugyanaz az MC1R gén túlzottan aktiválhatja a hőmérsékletet érzékelő gént. Tehát a vörös hajúak fázósabbak lehetnek, mint a más hajszínű emberek.

10. Jobban félnek a fogorvos látogatásától.

Embed from Getty Images

Mivel a vörös hajúak érzékenyebbek a fájdalomra és az érzéstelenítésre, jobban félnek a fogászattól, mint mások. Nagyobb szorongást tapasztalnak a fogorvos látogatása miatt, és gyakran félnek a fogfájástól.

11. Külön ünnepnapjaik vannak.

Embed from Getty Images

Sok ország ünnepli a vörös haj napját. Németországban szeptemberben, Hollandiában augusztusban; Olaszországban pedig májusban van. Az ünnepek dátuma és időtartama változhat, de akkor is ünnep és egy lehetőség gratulálni minden vörös hajú barátunknak.

12. Egyesek félnek tőlük.

Embed from Getty Images

A gingerfóbia félelem a vörös hajúaktól. Talán ez egy olyan előítélet miatt történik, amely arra készteti őket, hogy azt higgyék, nincs lelkük, vagy valami más okból. Mindenesetre egyes emberek félnek a vörös hajú emberektől.

13. Ritkák.

Embed from Getty Images

A legfontosabb az, hogy az ilyen jellegzetességekkel rendelkezők száma nagyon alacsony. A vörös hajúak ritkák és a teljes népességnek mindössze az 1-2\%-át teszik ki, ami 70-140 millió embert jelent.

Egyetértesz azzal, hogy a vörös hajúak nagyszerűek? Szeretnéd, ha vörös hajad lenne? Mondd el nekünk a gondolataidat a hozzászólásokban.

betöltés...