10 híresség, akit jobban érdekel ez a világ, mint a pénz

Régebben úgy tekintettünk a sztárokra, mint elérhetetlen emberekre, de gyakran sokkal közelebb vannak hozzánk, mint gondolnánk. Sokan közülük másokkal együttműködve a hírnevüket és a pénzüket használják, hogy évente több ezer ember életét javítsák világszerte, különleges ösztöndíjak létrehozásával, vagy nyaralásukat az emberek megnyugtatásával töltik.

Az 5percblog megmutatja a kedvenc hírességeid kevésbé ismert oldalát, amiről talán még nem tudtál.

1. JK Rowling

A csúcsjavító, több díjas Harry Potter regény szerzője, J.K. Rowling 2014-ben lett a Lumos alapítója és örökös elnöke. A szövetség főként gyermekekkel dolgozik, jobb jövőt kínálnak számukra. A kegyes alapítványán keresztül Volant, J.K. Rowling számos egyéb ügyet is támogat, amelyek a szociális deprivációval kapcsolatosak, különös tekintettel a nőkre, a gyermekekre és a veszélyeztetett fiatalokra.

2. Stormzy

Stormzy bejelentette, hogy két fekete brit diáknak fogja finanszírozni, hogy a Cambridge-i Egyetemen tanulhasson. A Stormzy Ösztöndíj fizeti a tandíjat, és fenntartási támogatást nyújt legfeljebb 4 évig. A rapper azt mondja: „Nagyon fontos a fekete diákok számára, hogy tisztában legyenek azzal, hogy 100\% lehet a lehetősége annak, hogy egy ilyen kaliberű egyetemen tanulhassanak.”

3. Elton John

Sir Elton John látta, hogy az évek során sok közeli barátja meghal a HIV/AIDS miatt, és 1992-ben létrehozta az Elton John AIDS Alapítványt (EJAF), hogy megpróbálja megállítani a betegség terjedését világszerte. A zenei legenda minden évben több száz hírességnek nyitja meg házát, és hívja meg a vendégeket egy „Fehér nyakkendő és tiara” témájú bálra, hogy pénzt szerezzen az alapítvány számára, mindemellett utó-Grammy és utó-Oscar partikat is tart adománygyűjtőként.

4. Emma Watson

Emma Watson 1 millió fontot (360 millió forint) adományozott az Egyesült Királyság Igazságügyi és Esélyegyenlőségi Alapjának egy új kampányra, amelynek célja a szexuális zaklatás által érintettek segítése. Közel 200 női brit és ír sztár írt alá egy nyílt levelet a munkahelyi szexuális zaklatás megszüntetésére. Emellett a Harry Potter sztárja minden évben különböző ügyeket támogat, különösen a gyermekeket, a polgárjogot és a természetvédelmet érintő ügyeket.

5. Chris Martin

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Protect him at all cost 💙 #chrismartin #coldplay

Chris Martin (@chrismartinfeed) által megosztott bejegyzés,

A Coldplay énekese, Chris Martin, értesülések szerint az éves jövedelmének 10\%-át adományozza jótékony célra. 2017-ben a Coldplay támogatta a Moas (Migrant Offshore Aid Station) jótékonysági szervezetet, amely minden nap megmenti azokat a nőket és férfiakat, akik megpróbálnak átkelni a közeli és távoli tengereken, hogy jobb életet keressenek a mediterrán országokban.

6. Meghan Markle

Embed from Getty Images

A férjével, Harry herceggel, Meghan Markle hivatalosan 7 nonprofit szervezetet támogat világszerte. Régóta tanácsadója a One Young World jótékonysági szervezetnek, amely fiatal vezetőket gyűjt össze a világ minden tájáról, és világszerte támogatja a nők egészségügyi ellátását, és globális nagykövete a World Vision-nak, a világ legnagyobb nemzetközi gyermek alapítványának, akikkel Ruandába utazott, hogy első kézből lássa a tiszta víz fontosságát.

7. Adele

A 2017-es zenei szünete alatt Adele sok időt töltött észrevétlen jótékonysági munkával a hátrányos helyzetű fiatal londoniakkal. Ugyanebben az évben júliusban az énekest a Grenfell-toronynál látták, ahogy nyugtatta az embereket kevesebb, mint 24 órával, miután az épület lángba borult, és 72 ember meghalt. Legutóbb a perinatális egészségügyi szakértők és kampányolók dicsérték, amiért kihangsúlyozta az újdonsült édesanyák szülés utáni pszichózisának kérdését, miután megosztotta egy barátja, Laura Dockrill bejegyzését.

8. Ellen DeGeneres

A műsorvezető, Ellen DeGeneres, számos szervezetet támogat, és számos díjat nyert jótékonysági erőfeszítéseiért. A közelmúltban DeGeneres megismerte a The Gentle Barn nevű szervezetet, a bántalmazott állatok otthonát és kórházát. A honlapján DeGeneres arra ösztönzi nézőit, hogy adományozzanak. Ben Affleck-el DeGeneres elindította a „Small Change Campaign”-t (Aprópénz kampány), hogy segítse a Feeding America-t.

9. Madonna

2006-ban Madonna és Michael Berg megalapította a Raising Malawi nonprofit szervezetet, amelynek célja, hogy segítsen Malawi több millió árvájának mélyszegénységén és nehézségein, elsősorban egészségügyi és oktatási tervezés révén. Aktívan ad pénzt a gyermekekkel kapcsolatos számos ügyre, és a Children of Peace (Béke gyermekei) mecénása.

10. Akon

Az Akon Lighting Africa (Akon felvillanyozza Afrikát) egy olyan projekt, amelyet 2014-ben kezdett el a zenész, Akon, Samba Bathily-vel és Thione Niang-al, amelynek célja, hogy villamos energiát nyújtson napenergia segítségével Afrikában. Kezdeti technikájuk a napelemes utcai világítás és a kis energia rendszerek telepítése. A projektek 2015-ben már 14 afrikai országban biztosítottak villamos energiát, és több mint 5000 embert foglalkoztattak, és Akon azt mondta, hogy egymillió háztartást értek el a projektjeikkel Afrikában.

Ismersz más jótékonysági sztárt? Részt veszel személyesen bármilyen jótékonysági tevékenységben? Oszd meg véleményedet velünk kommentben!

betöltés...