A tudomány megerősíti: A nők, akik a barátaikkal mennek nyaralni, egészségesebbek és boldogabbak

Nem számít, mennyire vagy elégedett az életeddel, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a mindennapi élet időnként ismétlődő vagy unalmas lehet. Ki kell szállni a mókuskerékből és megszabadulni az összes felhalmozott stressztől, így feltöltheted az akkumulátoraidat.

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy egy hétvégi kiruccanás a legjobb barátaiddal fontos, hogy hosszú és boldog életet élhess, írja a Shareably oldal.

A munkán és az otthonon kívüli társadalmi élet fontos és szórakoztató. A Harvard női egészségfigyelő blogja szerint a gazdag társadalmi élet olyan fontos, mint az alvás, a megfelelő étrend és a füstmentesség.

Kevesebb egészségügyi probléma és hosszabb élet
Egy különböző egyetemeken végzett tanulmány szerint a kutatók felfedezték, hogy a több szoros kapcsolattal rendelkező emberek boldogabbak, kevesebb egészségügyi problémával rendelkeznek, és hosszabb ideig élnek.

Ha nem érezzük magunkat közel az emberekhez, az növeli a szervezetben a negatív stressz szintjét, ami több betegséghez vezethet.

A barátokkal töltött idő egészséges
Egy tanulmány szerint a szervezetben lévő oxitocin szintje is megnő, amikor barátainkkal vagyunk. Az oxitocin egy anyag, amely csökkenti az olyan érzéseket, mint a szorongás, a stressz és a test fáradtsága.

Tény, hogy minél több oxitocin van a testünkben, annál nagylelkűbbé, barátságosabbá és boldogabbá válunk – ami a társadalmi interakciót pozitívvá teszi a test és a lélek számára.

„A közeli barátok csodát tesznek velünk, emberekkel, tehát fektess időt a kapcsolatokba, amelyek boldoggá tesznek” – mondja William Chpopik pszichológus a Shareably-nek.

Ajánlott vakáció barátnőkkel
Ha a családdal mész nyaralni, sok a felelősség, és bár ez szabadidő, Dr. Mehmet Oz arra ösztönöz bennünket, hogy inkább a barátokkal utazzunk.

A Forbes magazin szerint a nők, akik időt szánnak arra, hogy a barátnőikkel utazzanak, nyugodtabbak, energikusabbak és boldogabb kapcsolataik vannak.

A tanulmányok kimutatták, hogy azok a férfiak is, akik a férfi barátaikkal szocializálódnak és utaznak, jobban érzik magukat, de a különbség magasabb volt a nőknél.

Tehát még ha nehéznek is tűnik, hogy egyedül tölts némi szabadidőt, fontos az egész család számára, hogy elmenj arra a régóta várt hétvégi kirándulásra a legközelebbi barátaiddal!

Most nyomd meg a megosztás gombot, hogy több ember kapja meg ezt a fontos információt!

betöltés...