15 egyedülálló dolog, ami bizonyítja, hogy Ázsia egy teljesen új világ

Csak Kínába mintegy 60,74 millió nemzetközi turista érkezett 2017-ben. És nem csoda! Ázsia mindig vonzotta az embereket építészetével, természetével és kultúrájával. Úgy érzed, mintha egy teljesen más világban lennél, ahol néha még magadat is elveszítheted.

Minket megihletett Ázsia, és szeretnénk megosztani tapasztalatainkat. A cikk végén hasznos bónusz van Ázsiában szükséges. Van egy hasznos bónusz a cikk végén néhány találmányról, amelyekre szükséged lehet, amíg Ázsiában vagy.

Van néhány időzóna kivétel, amely meglephet minket

Nehéz lehet elfogadni, de Kínában csak egy időzóna van, bár földrajzilag ez az ország hatalmas és 5 zónát tartalmazhat. Kínában csak Pekingi idő van!

Azok számára, akik Kína keleti partján élnek, nagyon könnyű lehet, hogy összhangban legyenek az időzónával. De a nyugati tartományokban élő emberek nem igazán érezhetik jól magukat. Például, Kashgarban, Kína legnyugatibb városában, júliusban este 11 óráig élvezheted a naplementét.

Van néhány titok, hogy fiatal maradj, amely csak Ázsiában ismert.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Want to feel refreshed and young, fall in love with life ❤️✌️😜 #HappyHolidays

C H U A N D O 陈传多 (@chuando_chuandoandfrey) által megosztott bejegyzés,

Mondd el nekünk a titkodat! Az ázsiai emberek sokkal tovább élnek és maradnak fiatalok. Ha van valami gyógyszer a halhatatlanságra, akkor azt Ázsiában fogjuk megtalálni.

Csak nézd meg ezeket az embereket! Legfeljebb 25 évesnek néznek ki. De valójában Lure Hsu 43 éves, Chuando Tan pedig 52.

Vannak modern építészeti csodák Ázsiában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Chiang Rai överraskade mig med så mycket vacker konst😍 Tack o hej Thailand♥️

Cornelia Bazley (@corneliabazley) által megosztott bejegyzés,

Az egyik ilyen csoda a “Fehér templom” Thaiföldön. Ez az egyedülálló művészeti kiállítás Chalermchai Kositpipathoz tartozik, aki megtervezte, megépítette és 1997-ben megnyitotta. Amikor meglátogatod, úgy érzed magadat, mintha egy ázsiai tündérmesébe csöppentél volna!

Többnyire fehér, és ez adja a súlytalanság érzékét. Ha úgy akarod érezni magadat, mint egy ázsiai film hőse, itt az a hely, ahol megteheted.

Létezik egy párhuzamos univerzum, amely átvisz az Avatar világba

Ázsia nagyon gazdag csodálatos helyekben! És az egyik a Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park Zhangjiajie városában található Kínában. A pillérszerű sziklaalakzatok elvisznek a valóságból. A túrázás, a fényképezés és a kaland rajongói is egy egész párhuzamos univerzumot fognak találni, amely tele van szépséggel.

Ha megnézed azokat a képződményeket, úgy érzed magad, mint egy hős az Avatar filmből. Amikor először látogatsz oda, nehéz megérteni, hogy még mindig a Föld bolygón vagy.

Különleges hozzáállás van a tisztasághoz Ázsiában

Ázsiában a tisztaságot és a rendet különböző szabályok szabályozzák. Bizonyítékként, még speciális cipők is vannak a WC-hez. Talán először haszontalannak tűnhet, de ezeket a papucsokat azért használják, hogy minimálisra csökkentsék a kapcsolatot egy tisztátalan fürdőszoba padlója, és a lakás többi részének tiszta padlója között.

Néhány ázsiai országban fog feketítési hagyomány van.

Ez a hagyomány a fogápolás hatékony változatának tűnik, és azért csinálják, hogy megőrizzék a fogakat öreg korukig. Megakadályozza a fogszuvasodást, hasonlóan a modern fogászati tömőanyagokhoz.

A fogászati ellátás mellett azt is tartották, hogy a megfeketedett fogak megkülönböztetnek az állatoktól, és a szépség, illetve az evolúció jelei lehetnek.

Vannak olyan helyek, ahol úgy érzed, mintha a jövőben lennél.

Van egy szálloda, ahol a személyzet helyett egy robot található! A Henn-na szálloda kiváló hely a gyerekeknek és a technológiai szerelmeseinek, és könnyedén megszállhatsz ott, ha Tokióba érkezel. Egy barátságos robot-dinoszaurusszal is találkozol a bejelentkezéskor!

És nincs több probléma a nyelvi akadályokkal Ez a személyzet több különböző nyelven beszél.

Néhány ázsiai országban hatalmas bírságrendszer van.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

You know you’re in Singapore when… #singaporerules #singapore #gardenbythebay #gardenbythebaysingapore

Mui // AEL (@thea.mui) által megosztott bejegyzés,

Szingapúr az egyik legtisztább és legszervezettebb hely, ahol az emberek viselkedése az embertársaik nagy tiszteletén alapszik. Ez a környezet azonban összetett szabályrendszerrel és bírságokkal is összefügg. Ha nem követed a szabályokat, mint például a rágógumi tilalmát, akkor 500 dollárnyi vagy akár 1000 dollárnyi hatalmas bírságot kaphatsz.

Normális mindenhol aludni, még munka közben is.

Amikor a tokiói metrón utazol, sétálsz az utcán, vagy egy japán irodában dolgozol, ne lepődj meg, hogy mindenhol alvó embereket látsz. Az ottani emberek valódi munkamániásak, és kihasználják az alkalmat az ingázásuk során, hogy 30 percet szundítsanak, hogy jobban érezzék magukat.

Még egy speciális név is van a szolgálatban való alvásra. Ez az úgynevezett Inemur, és ezt a munka iránti elkötelezettség jelének tekintik.

Hatalmas a vágy Ázsiában, hogy mindenben a legjobbak legyenek

A vágy, hogy mindenben a legjobbak legyenek különösen az építészetben és a pénzben nyilvánul meg. Például a Liebian Building felhőkarcolója 121 m magas. Az épület sajátossága azonban egy extrém 108 m magas mesterséges vízesés. A vízesés karbantartási rendszere a felhőkarcoló 4 teljes emeletét foglalja el!

A vízesés működése meglehetősen drága, csak a villamos energia egyedül 116 dollárba kerül óránként. Ezért a vízesés csak ünnepnapokon működik.

Van egy WC-téma, amely nagyon népszerű Ázsiában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Just spending the day with a giant golden poo 💰💩 | 👻:lkphillips

Lindsey 🔮 린지 (@wanderwithlindsey) által megosztott bejegyzés,

Még egy Suwon Mr. Toalett-ház is van Szöulban. A Mr. Toalett egy funkcionális múzeum. Van egy történet, hogy Suwon egykori polgármesterének az volt a célja, hogy megtisztítsa és megszépítse a város összes WC-jét.

Miután meghalt, házát az önkormányzatnak adományozták, és múzeummá vált.

Ázsiában a legszokatlanabb és legbizarrabb élmények érhetnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Young and free. 😄🍃 . #Davao2018 #DMtravels #skycycle #skyadventure #travel #travelph #travelmore

Maya Chan (@cemaroch) által megosztott bejegyzés,

A szélsőséges tapasztalatok kielégítése érdekében csak el kell jönnöd Ázsiába, mert hatalmas mennyiségű szokatlan tevékenység áll rendelkezésre. Mint a SkyCycle a Fülöp-szigeteken A kerékpárod egy 18 méter magas kábelen van, és 200 m-es távolságot kerékpározhatsz fenn az égen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mooie tippel zo eem

Daan de Kruijf (@dekruijfdaan) által megosztott bejegyzés,

Vagy eljuthatsz a Huashan-hegyre, hogy felejthetetlen élményt szerezz a Halálút útján. Megérintheted a felhőket és hihetetlenül lélegzetelállító a kilátás.

Az ázsiai vállalatok létrehozták a jövő városi közlekedési rendszerét és lehagyták magukat

A Toyota i-Road “ötvözi mind az autók, mind a motorkerékpárok potenciálját.” Ez a városi közlekedés jövője, amely megkönnyítheti és meggyorsíthatja az életet. Ezzel az új generációs szállítóeszközzel 50 km-re lehet utazni a jármű feltöltése nélkül.

A világ egyik leghosszabb hídja Ázsiában van

És a leghosszabb híd a Tanjang–Kunsan vasúti híd Kínában. Hatalmas! A Tanjang–Kunsan vasúti híd teljes hossza Sanghaj és Nanking között 164,8 km. Hűha! Ezt a csodálatos konstrukciót 4 évig tartott megépíteni.

Az ajakos medve egy olyan rovarevő medve, amely csak Ázsiában létezik.

Ez az ajakos medve, aki átölel egy parkőrt, vegetáriánus és csak gyümölcsöket, mézet, gumókat és rovarokat eszik. Ez a fajta medve már csak Ázsiában létezik. És hálásak vagyunk, hogy ott még mindig lehet találni őket!

Az ajakos medvék teljesen imádnivalók!

Bónusz: Tökéletes találmányok, amelyekre szükséged van Ázsiában

Ez a szuper-innováció Ázsiában a szeizmikus zónákra vonatkozik, és találóan “földrengés ágynak” nevezik. Ha földrengés észlelhető, akkor “lenyel téged” és biztonságban tart. Vannak még kellékek is belül. A Dahir Insaat készítette, és Wang Wenxi által szabadalmat kapott Kínában.

A Charpai egy legendás, hagyományos indiai ágy, amely természetes tulajdonságairól híres. Ez a legjobb választás, ha az idő túl meleg. A Charpai kötelező, mert hálója pamutból, más természetes szálakból és datolyapálma levelekből készült.

Milyen ázsiai dolgok vagy szokások inspirálnak? Kérjük, mondd el a véleményedet! És ne felejtsd el megosztani ezt a cikket barátaiddal.

betöltés...