15 hagyomány különböző országokból, amely meglepte az egész világot

Mindannyian tapasztaltunk kulturális sokkot legalább egyszer az életünkben. Ennek ellenére minden hagyomány megtanít nekünk valami értékeset az országról és annak kultúrájáról.

Bemutatunk 15 meglepő hagyományt, amely még ma is létezik, és továbbra is összezavar minket.

1. Nincs WC-papír, India

Sok utazó meglepődve fogja tapasztalni, hogy Indiában a mosdókban általában nem található WC-papír. Valójában a WC melletti kis vödörből származó vizet használják helyette, hogy megmosakodjanak utána. A WC-papír használata általában rossz ötlet, mivel eltömítheti a csöveket, és további hulladékot képez.

2. Nem használják a mosdót házasság után, Indonézia

Az indonéziai Tidong település közösségében a házaspároknak 3 napig nem szabad kimenni a mosdóba az esküvő után. Ha megteszik, azt a házasságuk számára balszerencsének tartják. Az ifjú házastársakat a családtagjaik figyelik, akik biztosítják, hogy ne szakítsák meg ezt a hagyományt, miközben kis mennyiségű ételt és vizet adnak nekik.

3. Mások köszöntése köpködéssel, Maszaik

Míg a köpködés sok kultúrában durvának tekinthető, a kenyai maszaik törzsben ez a szokásos üdvözlés és a tisztelet kimutatása. A törzs tagjai a tenyerükbe köpnek, mielőtt kezet ráznak valakivel, és ezt csinálják az újszülöttekkel vagy akár egy menyasszonnyal is, hogy megáldják őket, és jó szerencsét hozzanak nekik.

4. Ne ajándékozz sárga rózsát, Mexikó

A rózsa nagyszerű ajándék az érzelmek kimutatására, bárhol a világon. A szín kiválasztásánál azonban figyelembe kell venni, hogy egyes országokban bizonyos rózsáknak speciális jelentésük van. Mexikóban jobb, ha ragaszkodsz a hagyományos vörös rózsához, a sárga rózsa helyett, mert az a mexikói kultúrában a halált jelenti.

5. Esküvő előtti tányértörés, Németország

Néhány héttel egy német esküvő előtt a Polterabend néven ismert hagyományra kerül sor. A házaspár vendégei cserépedényeket hoznak magukkal, amelyeket a pár házánál összetörnek. Ezután a menyasszonynak és a vőlegénynek össze kell takarítania a rendetlenséget, amelyről úgy vélik, hogy jó szerencsét hoz, és ösztönözni fogja a csapatmunkát a közelgő házasságukban.

6. Fahéj dobása egyedülálló emberekre, Dánia

Egy 16. századi régi dán hagyomány még ma is fennáll. Ha egy ember a születésnapján egyedülálló, a barátai fahéjat zúdítanak rá. A hagyomány a dán fűszer-kereskedőkre utal, akiknek gyakran nem volt idejük a házasságra a kontinensen történő utazásuk miatt.

7. Késve érkezés, Venezuela

Akár egy eseményen, egy találkozón vagy egy Venezuela-i partin veszel részt, gyakori, hogy az emberek később érkeznek az eredetileg tervezettnél. A venezuelaiak nyugodt tempót élveznek, ha üzletről van szó, és a későn érkezés nagy társadalmi események esetében egyszerűen csak egy nagy belépőt jelent.

8. Nem koccintanak sörrel, Magyarország

Magyarországra látogatva meglepődhetünk, hogy az emberek nem koccintanak sörrel a bárban. Ez a történelmi hagyomány 1848-ból származik, amikor a szabadságharc leverése után a magyar hadsereg 13 tábornokát kivégezték Aradon, és az osztrák tisztek a kivégzés után mulattak és sörrel koccintottak. Ennek eredményeképpen a magyarok úgy döntöttek, hogy 150 évig nem koccintanak sörrel.

9. 24 órás hangya általi harapás, Brazília

A brazil Sateré-Mawé törzsben, amikor egy fiú felnőtt korba lép, hagyományos táncot kell járnia, miközben a kezei 24 órás hangyákkal teli kesztyűben vannak. Ez a szertartás különösen nagy kihívást jelent, hiszen a 24 órás hangya harapása a világ egyik legfájdalmasabb rovarcsípése.

10. Bungee jumping a jó termésért, Vanuatu

Vanuatu-szigetén egy férfiak által végzett rituáléról azt mondják, hogy garantálja a jó termést. A magas, fából készült tornyokból mindössze a bokáik köré tekert indával való kiugrásról úgy vélik, hogy javíthatja az emberek fizikai egészségét, és jó szerencsét hozhat a jamgyökér betakarítási időszakában.

11. Vicces kalapok viselése a szingliknek Franciaországban

Franciaországban november 25-én ünneplik Szent Katalin napját, az egyedülálló nők védőszentjét. Ezen a napon a 25 év feletti nők zöld és sárga kalapokat viselnek, amelyek bölcsességet és hitet jelentenek. Míg néhányan abban a reményben ünneplik a napot, hogy hamarosan házasok lesznek, mások büszkék az egyedülálló életükre.

12. Bútorok kidobása az ablakon, Dél-Afrika

Szilveszterkor számos országában ünnepelnek tűzijátékkal, míg Dél-Afrikában az apartheid (a faji elkülönítés politikája) vége óta másfajta hagyomány maradt fenn. Az az emberek kidobják a bútorokat az ablakon az utcákra. Ezt a hagyományt a rendőrség felügyeli, hogy senki ne sérüljön meg.

13. Üzleti találkozók szaunában, Finnország

A szauna a finn kultúra fontos része, nemcsak a szülések történelmi helyszíne, hanem az üzleti ügyek vagy akár a politika megvitatásának helye is. Tény, hogy az üzleti világban szokásos hagyomány a kollégák vagy az üzleti partnerek számára, hogy együtt járjanak a szaunába, és nyugodtabb környezetben beszéljenek.

14. Sírás az esküvő előtt, Kína

Míg sok kultúrában egy esküvő egy nevetéssel teli szertartás, Kínában egy hagyományos esküvő előtt a menyasszony sír egy hónappal az esküvő előtt. Néhány nappal később az édesanyja és más családtagjai is csatlakoznak hozzá, hogy kimutassák az örömöt a jövőbeli házasságával kapcsolatban.

15. Ne használd a bal kezedet, Közel-Kelet

Számos közel-keleti országban valakit bal kézzel üdvözölni, vagy bal kézzel enni, illetlennek és egészségtelennek tekinthető. Mivel a mosdó használata után a bal kezüket használják, hogy megtisztítsák magukat, a piszkos kezüket soha nem használják az ebédlőasztalnál, és nem üdvözölnek vele barátokat.

Melyik hagyomány lepett meg a legjobban? Milyen egyedi hagyományok léteznek a te országodban? Oszd meg történeteidet kommentben!

betöltés...