A férfi drónt reptet a nyílt óceán felett, és hihetetlenül ritka eseményt rögzít

Néha azt mondják, hogy óceánjaink valóban a végső határ számunkra itt a Földön. A világ tengereinek nagy csoportját soha nem kutatta az ember, míg a nyílt óceán homályos mélysége olyan titkokat rejt magában, amit sokan soha nem akarnak megtudni.

Van egy nyilvánvaló vonzereje a tengereink titokzatos szépségének, nem beszélve arról a tényről, hogy otthont adnak az összes élet egy jó részének a földön. Ezért az elég merészek számára, még többet felfedezni, csábító kilátás.

Dave Anderson kapitány egy ilyen elszánt lélek. Egy nap kihajózott, azzal a szándékkal, hogy néhány felvételt rögzít egy drón használatával. Amikor magasra reptette a levegőbe, olyan felvételeket sikerült készítenie, amelyek azóta vírusszerűen elterjedtek az interneten…

A tomboló hullámok és fodrozódó vizek a Dana Point közelében, Kaliforniában, szabad szemmel csak egy egységes tenger darabnak tűnnek. Ezen a napon azonban, amikor Dave Anderson kapitány kiment az óceánra, valami rejtőzött a felszín alatt.

Kiderült, hogy a tenger életben volt. Nos, rendben, nem életben, mint én és te, de rejtett dolgokat, amelyek… és jó sokat közülük.

Ha valaha láttad szárazföldi állatok vándorlását – akár élőben, akár felvételen – jól ismered, milyen lélegzetelállító látvány ez. Higgy nekem, amikor azt mondom, hogy a tengeri migráció sem más.

Dave drónjának – amely GoPro kamerával van felszerelve – egy nagy mega-delfinrajt sikerült rögzítenie a vándorlásuk során, és szó szerint több százan vannak.

Sőt mi több, Dave felvett néhány lenyűgöző felvételt egy púpos bálnáról, ahogy összebújt és játszott a fiatal borjával! Egy másik bálna látható a közelben, szemmel tartva a párost, de egyikük sem tűnik különösebben félénknek!

Nézd meg a hihetetlen drón felvételt az alábbi videóban:

A körülöttünk lévő világ mindig is az inspirációnk legfőbb forrása volt – és remélhetőleg mindig is az lesz. Sok természeti csodája, van amiket nehezen tudunk magyarázni, és az élet lenyűgöző ritmusa olyan dallamot játszik, amelyre minden állat és teremtmény táncol.

Sajnos, ez nem mindig így van. Az éghajlatváltozás csak az egyik módja annak, hogy mi, mint faj, felgyorsítjuk világunk pusztulását, de talán ez az, amellyel a leghirtelenebb módon kell foglalkozni. Csak a tudatosság növelésével remélhetjük, hogy fenntartjuk a Föld szépségét.

Nem birtokoljuk ezt a bolygót – nincs jogunk ahhoz, hogy továbbra is utólag gondolkodjunk a körülöttünk lévő világról. Inkább felelősséget kell vállalnunk a Föld táplálásáért és gondozásáért, hogy pontosan így maradjon a jövő generációi számára.

Ha úgy gondolod, hogy Dave drón felvétele lenyűgöző, oszd meg ezt a videót a Facebookon!

betöltés...